blog
Populairste vakantiegebieden in Nederland

Populairste vakantiegebieden in Nederland

Wat zijn de Populairste vakantiegebieden in Nederland ?

Het staat vast dat Nederland één van de mooiste plekjes natuur herbergt. Daarnaast biedt Nederland ook zeer leuke en rustgevende vakantieplekken. We hebben een top 4 van vakantieplekken in Nederland samengesteld zodat je je zomervakantie ideaal kan inzetten! Verder belichten wij hierbij een geweldige rustvakantie op Terschelling. Zeer geschikt voor een wandelvakantie of een fietsvakantie. Terschelling is namelijk ook van alle markten thuis!

Noordzeebadplaatsen

Een frisse duik in onze Nederlandse zeewateren kan zeker en vast deugd doen tijdens de hete zomermaanden. Onze Noordzeebadplaatsen zijn een echte toeristische trekpleister voor waterliefhebbers. Een goede tip is om een appartementje te huren in één van volgende vakantieaccommodaties: Noordwijk, Scheveningen of Katwijk. Je zit dan op een boogafstand van het strand.

Veluwe

De bed and breakfasts in Veluwe zijn zeer goed gelegen en zijn ideaal om een leuk weekendje door te brengen. Veluwe is een goede uitvalsbasis voor grote fietstochten te maken. Eén van de grootste trekpleisters is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wil je een toffe fietsvakantie, kom dan zeker eens langs in Veluwe.

Groningen en Drenthe

In Drenthe is het landschap nog zeer ruw en ongerept. Je vindt er bijzondere plekken natuur waar je volledig tot rust kan komen. Drenthe en Groningen staan bekend om hun zandgronden. Het is vooral een mooi gebied om te wandelen, ook omdat veel stukken natuur beschermd gebied zijn. Het is ook geen zwaar terrein, er zijn maar weinig heuvels. Het is een leuk gebied om enkele wandelingen te doen of om een nachtje te overnachten.

Noord- en Midden-Limburg

In Noord- en Midden-Limburg vind je vele leuke bed and breakfasts. Deze streek biedt vele leuke dorpjes waarin je gezellig kunt vertoeven. Het is een streek waar je leuke fietstochten kan maken, vooral coureurs kunnen hier hun gang vinden. Ga ook eens een bezoek brengen aan Maastricht. Een erg romantische stad en bijzonder geliefd bij stelletjes.

Vakantie naar Terschelling

Helemaal tot rust komen op een vakantie? Dat hoeft helemaal niet zo ver van eigen huis te zijn, kies voor een vakantie binnen Nederland en dan Terschelling in het specifiek. Het waddeneiland Terschelling is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming, onder de Nederlanders maar ook zeker de Belgen en de Duitsers. Geniet van de prachtige natuur, de frisse zeelucht en de unieke sfeer op dit waddeneiland. Terschelling ,maar ook de andere waddeneilanden zijn daarom ook een van de populairste vakantiegebieden in Nederland

Boek een wandeling over de wallen, de gids kan er van alles over vertellen. Breng een bezoekje aan de zeehonden, ook een leuke belevenis voor de kinderen. Bekijk de beroemde vuurtoren ‘Brandaris’ van dichtbij. Al met al is het een goede keuze om voor een binnenlandse vakantie naar Terschelling te kiezen. Terschelling kent prachtige stranden en natuurlijk erg mooie duinen. Terschelling is ook geschikt voor een wandelvakantie of een fietsvakantie. Terschelling is van alle markten thuis!

Met de boot naar Terschelling

Een vakantie naar Terschelling is dus niet al te ver weg, behalve als je in Kerkrade woont. Maar zelfs dan is het mogelijk om met de auto naar het waddeneiland te gaan. Neem de auto naar Harlingen, hier is het namelijk mogelijk om met de auto op de veerboot te rijden. Deze veerboot brengt jou naar Terschelling. Op de boot zelf is meer dan genoeg te doen, ga lekker uitwaaien op het dek of eet een hapje in één van de restaurants. Kom je niet met de auto naar Harlingen, stap dan op de ‘snelle veerdienst’, deze brengt jou binnen dertig minuten naar het waddeneiland Terschelling.

Overnachten op Terschelling

Hoewel Terschelling niet erg groot is, kent ook dit waddeneiland een hoofdstad. Dat is namelijk ‘West-Terschelling’, mede het eindstation van de veerdienst. Hier is onder andere de bekende vuurtoren Brandaris te vinden, maar ook verschillende restaurants, een winkelstraat en uitgaansgelegenheden. Het is ook de ideale plek om te overnachten, hier zijn namelijk meerdere hotels gevestigd. Deze verschillende in prijsklasse, maar lopen ook uit één van simpele motels tot sterrenhotels. Wat ook een leuke optie is, dat is het huren van een eigen appartement of huisje. Dat raden wij vooral de gezinnen met kinderen aan, een mooi huisje aan het strand.

Feesten op Terschelling

Het waddeneiland kent een grote hoeveelheid aan gezellige en authentieke dorpjes. Veel jongeren kiezen er jaarlijks voor om hier de feestbeest uit te hangen, het eiland beschikt dan ook over veel uitgaansgelegenheden. Of je nu voor de rust en natuur komt, of voor de kroegen en cafés, Terschelling is van alle markten thuis.

Er is dan ook meer dan genoeg te doen op Terschelling. Maak een tocht over de wallen, huur een gids in of maak een fietstocht over het eiland. Breng een bezoek aan de zeehonden, een leuk gezicht. Drink een drankje in één van de lokale kroegen en leer het eiland echt goed kennen

0