blog
Prijzen in de Catalaanse stad Barcelona

Prijzen in de Catalaanse stad Barcelona

Leestijd 4 Minuten

Wat zijn de prijzen in de Catalaanse stad Barcelona?

De Catalaanse stad Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip. Dit komt omdat de Spaanse wereldstad onwijs veel heeft te bieden. Je kan de bezienswaardigheden bezoeken, een kijkje nemen in het Picasso Museum, een voetbalwedstrijd bezoeken van FC Barcelona of heerlijk shoppen. Wij hebben het dan nog niet eens over de overheerlijke Spaanse keuken gehad. Een stedentrip is alleen niet gratis, je moet rekening houden met enkele kosten. Hieronder kan je een goede inschatting vinden van alle prijzen in Barcelona.

Vliegtickets naar Barcelona

Aangezien Barcelona een populaire bestemming is zijn er veel verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de stad. Je kan dagelijks vanaf Schiphol naar Barcelona vliegen, er gaan zelfs meerdere vluchten per dag. Hoeveel je moet betalen voor een retourticket hangt af van bepaalde dingen. Allereerst is het verstandig om de tickets ver van tevoren te boeken, want dan ben je simpelweg het goedkoopste uit.

Een andere handige tip is om vanuit een andere stad te vertrekken, bijvoorbeeld Eindhoven of een Duitse stad. De goedkope luchtvaartmaatschappijen zijn vaak gevestigd op kleinere luchthavens. Vliegen op Reus of Girona is vaak ook goedkoper, alleen dan zal je nog wel vervoer naar de binnenstad van Barcelona moeten regelen. Je moet rekening houden met een bedrag van tussen 100 en 200 euro voor een retourticket. Als je echt veel geluk hebt dan vlieg je zelfs voor enkele tientjes naar de Catalaanse stad.

Overnachtingen in Barcelona

De prijs van een overnachting ligt aan jouw wensen. Je kan bijvoorbeeld een luxehotel boeken in de binnenstad voor een bedrag van 100 euro per nacht, maar je kan ook in een hostel overnachten voor 20 euro per nacht. Het is ook mogelijk om een eigen appartement te huren voor een korte periode en ook dat is zeer betaalbaar. Check voor vertrek de laagste prijzen op één van de vergelijkingssites om het goedkoopste uit te zijn. Er worden ook vaak complete reizen aangeboden en dat kan ook goedkoper zijn.

Eten en drinken in de Catalaanse stad

De Spanjaarden eten behoorlijk vaak buiten de deur, iets wat in Nederland een stuk specialer is. Je kan dan ook door de hele stad een restaurantje of een bar bezoeken en genieten van een ontbijt, lunch of diner. Een klein ontbijtje kost rond de vier euro per persoon. Een lunch hoeft ook niet duur te zijn, want je hebt al een driegangen lunch voor slechts 10 euro.

Dineren kost rond de 20 euro per persoon, maar ook dat kan goedkoper. Sommige tapasbarretjes bieden gratis tapas aan bij een drankje. Er is hoe dan ook genoeg keuze in Barcelona voor iedere portemonnee. Overigens is het wel handig om te weten dat de restaurants op toeristische locaties een stuk prijziger zijn en niet per definitie beter. Vraag ook zeker de lokale bevolking om tips!

Prijzen van bezienswaardigheden

Prijzen in de Catalaanse stad BarcelonaIn Barcelona zijn er tal van bezienswaardigheden die je kan gaan bezoeken. Het beroemde Park Güell is verreweg de meest betaalbare attractie. Een toegangskaartje kost slechts 10 euro en deze tickets zijn ook online verkrijgbaar.

Wij raden je ook aan om vooraf al kaartjes te kopen, zodat je geen uren in de rij hoeft te staan. Je kan een ticket boeken met een gids voor een bedrag van 31,50 euro. De meeste andere bezienswaardigheden en bekende musea in Barcelona kosten ook rond de 10 euro per persoon.

Een andere handige tip is om de Barcelona City Pass aan te schaffen. Deze kortingspas kan je gebruiken bij een groot aantal bezienswaardigheden, musea en attracties in de stad.

Je krijgt met de Barcelona City Pass kosteloos toegang tot de wereldberoemde Sagrada Familia en je mag Park Guëll gratis binnenwandelen. Daarnaast krijg je Aerobus tickets en kan je plaatsnemen in de onwijs praktische Hop On Hop Off bus. Verder krijg je 20% korting op diverse attracties en tours in de Catalaanse stad. Een Barcelona City Pass kost 76,50 euro.

Openbaar vervoer in Barcelona

Het zal je opvallen dat veel bezienswaardigheden in Barcelona op loopafstand bereikbaar zijn. Dit is natuurlijk heel prettig, want op die manier ben je geen geld kwijt. Je raakt wel calorieën kwijt, maar dat kan geen kwaad. Je kan ook gebruik maken van de metrolijnen voor een bedrag van 2,20 euro per rit. Veel goedkoper is de 10-rittenkaart, die heb je al voor slechts 10 euro. Als je de beschikking hebt over een Barcelona City Pass dan kan je onbeperkt gebruik maken van de metro in Barcelona.

Wij zijn Nederlanders en stappen graag op de fiets. In Barcelona zijn veel fietspaden aangelegd en kan je eenvoudig een fiets huren. Dit kost maar 10 euro per dag en dan kan je de hele dag overal naartoe fietsen. Dit is niet alleen gezond, maar je ontdekt veel meer van de stad. Als je laat in de avond nog wilt reizen dan raden wij je aan om een taxi te pakken. Een lange rit in een taxi is heel betaalbaar en kost rond de 10 euro.

Fooi geven in Barcelona

In sommige landen is het vrijwel verplicht om een fooi te geven, dat is in Barcelona niet het geval. Je kan het fooiprincipe in Spanje vergelijken met dat wat wij in ons land kennen. Als je blij bent met de goede service dan kan je een fooi geven en daar zijn de medewerkers vanzelfsprekend erg blij mee. Het komt in Barcelona regelmatig voor dat er al een fooi is meegenomen in de rekening. De fooi kan je herkennen aan de ‘7% IVA’. Let op, dit verstoppen de restaurants vaak ergens op het bonnetje. Ga je op een terras zitten in Barcelona, dan rekenen de barretjes en restaurants wel vaak een ruimere fooi mee. Het is trouwens ook heel normaal om een stadsgids een fooi te geven, datzelfde geldt voor een piccolo.

stedentrip barcelona tui

 

0