blog
Puerto Vallarta in Mexico is de stad van de festivals

Puerto Vallarta in Mexico is de stad van de festivals

Leestijd 4 Minuten

Nadat Puerto Vallarta zijn weg naar de internationale kaart van het toerisme vond na de release van de film The Night of the Iguana in 1964, werd de stad een ontmoetingsplaats voor artiesten, muzikanten en iedereen die een kosmopolitische bestemming zoekt naar een ongelooflijke natuurlijke schoonheid.

Als gevolg hiervan hebben zich in Puerto Vallarta talloze festivals ontwikkeld die alles vieren, van onafhankelijke films tot haute cuisine. Het hele jaar door verwelkomen deze evenementen ontzagwekkende bezoekers van over de hele wereld en dragen ze bij aan de status van Puerto Vallarta als een van de belangrijkste bestemmingen van Mexico.

Het Puerto Vallarta Filmfestival

Geïnspireerd door de erfenis van regisseur John Huston en zijn film The Night of the Iguana brengt het Puerto Vallarta Filmfestival van Amerika elk jaar de beste onafhankelijke films en documentaires uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika samen. Vergelijkbaar met de filmfestivals van Cannes en Sundance, biedt het Puerto Vallarta Filmfestival van Amerika meer dan een week vol vertoningen, ondersteund door lezingen, workshops en feesten.

Het festival vindt elk jaar opnieuw plaats. Gezinnen die Puerto Vallarta met een strikt budget bezoeken, moeten overwegen om in deze periode te reizen, omdat de reiskosten er dan lager zijn, het weer er geweldig is en er zeker genoeg te beleven valt.

Festival Gourmet International

Gezinnen die Puerto Vallarta bezoeken in de weken voor het begin van het hoogseizoen, kunnen ook deelnemen aan het befaamde Festival Gourmet International van de stad. Sinds vele jaren brengt het Puerto Vallarta Festival Gourmet International enkele van ‘s werelds beste chef-koks en het beste eten samen dat Mexico te bieden heeft.

Vaak werken Michelin-sterrenkoks samen met lokale restaurants om er unieke menu’s te creëren die zijn geïnspireerd op de cultuur en het landschap van Puerto Vallarta. De meeste van deze diners zijn, samen met de kooklessen en de proeverijen, open voor het publiek.

Het Puerto Vallarta Festival Gourmet International vindt meestal plaats tijdens de tweede en de derde week van november.

Festival Cultural de Mayo

Het Cultureel Festival van mei, of officieel het Festival Cultural de Mayo, is een prestigieuze traditie geworden in de staat Jalisco in Mexico en bereikt steden als Zapopan, La Barca, Guadalajara en Puerto Vallarta. Hoewel een aantal van de hoofduitvoeringen plaatsvinden in Guadalajara, organiseert Puerto Vallarta een aantal exposities en uitvoeringen van internationale kunstenaars.

Elk jaar eert het festival een vreemd land door de visuele artiesten en de muzikale artiesten te verwelkomen die het beste vertegenwoordigen dat elke natie te bieden heeft. Het festival wordt dus elk jaar opgedragen aan een bepaald land en bevat dan ook concerten of optredens van muziekgroepen of andere muzikanten uit dat bepaalde land, alsook galerietentoonstellingen van opkomende artiesten uit het gekozen land.

Hoewel je soms moet wachten op het volledige schema van het festival, krijgen toeristen er sowieso de kans om de culturele bezienswaardigheden van Puerto Vallarta te ervaren, vergezeld van de beste muziek en kunst uit een andere unieke cultuur. Het Cultureel Festival van mei vindt elk jaar plaats gedurende de hele maand mei met de meeste grote evenementen die er dan gepland zijn tijdens de laatste twee weken van de maand.

Puerto Vallarta Arte Contemporaneo

Puerto Vallarta is ook de thuisbasis van het festival voor hedendaagse kunst. Officieel bekend als het Puerto Vallarta Arte Contemporaneo, is het festival ontworpen om het werk van Mexicaanse en internationale artiesten samen te brengen. Het festival richt zich dus op kunstenaars uit de Verenigde Staten en Mexico.

Ook vinden er wel eens paneldiscussies plaats over uiteenlopende onderwerpen als globalisering, uitgebreide grenzen en de culturele identiteiten van Mexicaanse kunstenaars die in de Verenigde Staten werken. Veel van de artiesten die op het festival te zien zijn, werken op prestigieuze locaties zoals bijvoorbeeld in Tate Modern in Londen.

Puerto Vallarta Arte Contemporaneo is van plan om elk jaar opnieuw terug te keren met grotere exposities en meer speciale evenementen.

Festival de las Artes

De lokale kunstscène wordt elk jaar gevierd tijdens het Festival de las Artes. Bijna alle kunstgalerijen van Puerto Vallarta zorgen dan voor speciale openingen en evenementen die zowel kunstliefhebbers als nieuwsgierige reizigers verwelkomen. Omdat veel van het getoonde werk van Mexicaanse kunstenaars is, waaronder veel inwoners van Puerto Vallarta, zijn veel van de kunstenaars aanwezig bij de evenementen om de handel met kunstliefhebbers te bespreken.

Het Festival de las Artes is een van de beste manieren voor toeristen om de levendige kunstscène van Puerto Vallarta te ervaren. Het beste van alles is dat de meeste evenementen tijdens het festival gratis zijn.

Een van de beste bestemmingen van Mexico

In Puerto Vallarta is er geen tekort aan soortgelijke evenementen het hele jaar door. Als we rekening houden met het ongelooflijke landschap en de kosmopolitische flair van Puerto Vallarta, is het geen wonder dat de beste toeristen ter wereld elk jaar naar de stad trekken.

Als jij ook naar Puerto Vallarta komt, kan je een aantal van de leuke festivals bezoeken, waar je kan communiceren met opmerkelijke artiesten, chef-koks en filmmakers terwijl je geniet van de weelderige achtergrond van een van de beste bestemmingen van Mexico.

De Mexico reizen specialisten:

0
Goedkoperondreis.com