Rakiura het kleinste park van Nieuw- Zeeland

geplaatst in: blog | 0

Genieten van een ongerepte natuur: Rakiura het kleinste park van Nieuw-Zeeland

Het Rakiura park is het jongste – opgericht op 9 maart 2002 – en kleinste park van Nieuw-Zeeland. Met een oppervlakte van 16.300 hectare bedekt het 60% van het Stewart Island. Dit gebied is een beschermd natuurreservaat. Toeristen kunnen hier te voet, per zeilboot of kajak genieten van de ongerepte natuur en het vogel- en dierenleven. In zee kun je hier zeehonden, pinguïns, walvissen, albatrossen en heel veel vissen zien.

Landinwaarts zie je veel verschillende vogelsoorten en kun je het nationale symbool van Nieuw-Zeeland – de kiwi – spotten. Door het ontbreken van de natuurlijke vijanden van de kiwi is dit de beste plaats om de kiwi in hun natuurlijke omgeving te spotten. 390 mensen wonen op dit eiland, die 65 kilometer lang en op het breedste punt 40 kilometer is. Met 276 kilometer aan wandelpaden heb je hier vele verschillende routes van kort tot lang. Het park is per veerboot te bereiken die ongeveer één uur onderweg is.

Ulva Island

Één van de populairste attracties op het Stewart Island is het vogelparadijs Ulva Island. Aan te raden is om onder begeleiding van een gids deze wandeling te maken. Hij kan je de meest kleurrijke papegaaien, houtduiven, bontbekplevieren en vele andere vogelsoorten laten zien. Hier zijn de mooiste vogels van het land te spotten.

Kiwi-spotten bij Mason Bay

Deze schuwe vogel komt al ongeveer 30 miljoen jaar voor en is het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Met een gids wandel je 2 keer 14 kilometer door bush, modder, drasland en duinen met onderweg schitterende uitzichten en heel veel vogels. Grote kans dat je de kiwi spot, die rondscharrelt in het gewas en met zijn 20 cm lange snavel in de grond boort op zoek naar voedsel.
Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Andere interessante pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Paparoa
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Invercargill
De stad Wellington
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van