blog
Reizen naar Kuala Lumpur

Reizen naar Kuala Lumpur

Leestijd 2 Minuten

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en biedt onderdak aan ruim twee miljoen inwoners. De stad is zeer veelzijdig: er zijn veel wolkenkrabbers, maar ook oude gebouwen en krottenhuizen. De stad heeft vele winkelcentra, winkeltjes en de typische Aziatische kraampjes aan de weg. Het stadscentrum is zeer goed onderhouden. Het is schoon, veilig en geliefd onder toeristen. De buitenwijken van Kuala Lumpur zijn echter minder schoon en tevens minder veilig. Je doet er daarom goed aan om je alleen in het stadscentrum te bevinden. Helemaal als het donker wordt.

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Reizen naar Kuala Lumpur

Het stadscentrum van de stad wordt ook wel de ‘Golden Triangle’ genoemd. Je vindt hier de meeste bezienswaardigheden. Je kunt er onder andere heerlijk shoppen, de Petronas Twin Towers bekijken of een bezoekje brengen aan ChinaTown. Ook kun je in het stadscentrum genieten van verschillende faciliteiten, waaronder bioscopen, een ijsbaan en zelfs een achtbaan.

Het eten in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is absoluut een stad waar je heerlijk kunt eten. Er zijn veel invloeden vanuit de buitenlandse keuken, waaronder de Indiase, Chinese en Indonesische keuken. Op straat vind je diverse typische Aziatische eetkraampjes waar je heerlijk kunt genieten van street food.

Overnachten in Kuala Lumpur

Reizen naar Kuala Lumpur

De meeste backpackers die naar de stad reizen verblijven in Chinatown. Chinatown is vrij groot, heeft goede eetgelegenheden en de hotels zijn zeer betaalbaar. Ook vind je er diverse guest houses waar je voor een paar euro kunt overnachten. Je kunt ook overnachten in een van de vele 5-sterren hotels. Regelmatig vind je op het internet, leuke aanbiedingen. Soms kun je een 5-sterren hotel boeken voor slechts 20 euro per nacht.

Wolkenkrabbers

De Petronas Twin Towers zijn twee enorme torens. Beide torens zijn maar liefst 452 meter hoog en waren toentertijd de hoogste ter wereld. Je kunt de toren ook op en vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een iets lager alternatief is de Menara Kuala Lumpur Tower, dat ook een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Vliegtickets

Kuala Lumpur heeft ontzettend goede verbindingen met Europa. De stad is daarom, samen met Bangkok, een van de populaire plaatsen om je reis in Azië te beginnen. Vanaf de luchthaven gaan ook diverse vluchten naar andere populaire Aziatische steden.

Vergelijk direct alle reizen naar Maleisië

0