blog
Rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid

Rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid

Leestijd 3 Minuten

Real Madrid is de grootste en bekendste voetbalclub ter wereld. De club speelt al sinds 1947 in het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid. Het voetbalstadion biedt plaats aan ruim 80.000 supporters en is dan ook vaak het decor voor de interlands van het Spaanse nationale voetbalelftal. Ondanks de ruime capaciteit zijn de wedstrijden van Real Madrid normaal gesproken snel uitverkocht.

Jij kan tijdens een stedentrip in Madrid een wedstrijd van de club bezoeken, maar ook kiezen voor een geweldige rondleiding voor het Estadio Santiago Bernabéu. Je komt op plekken waar normaliter niemand mag komen, het is een belevenis die iedere voetballiefhebber wel kan waarderen.

Stadiontour Real Madrid

De liefhebbers van de voetbalclub Real Madrid kunnen het hele jaar door het Estadio Santiago Bernabéu bezoeken. Je kan namelijk een ticket kopen voor een imposante stadiontour. De rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu biedt een uniek kijkje achter de schermen van de grootste voetbalclub ter wereld. Je komt ook meer te weten over de rijke historie van de club en jij kan voor even in de schoenen stappen van één van de sterren van Real Madrid.

De stadiontour Real Madrid begint met een kijkje op de hoogste ring, waar je een uniek uitzicht hebt over het stadion en het veld. Daarna zal jij een ruimte betreden waar je van alles te weten komt over de historie van de club. Je loopt ook langs de prijzenkast, waar onder andere 13 Europese prijzen staan tentoongesteld. Het unieke is dat jij ook virtuele foto’s kan maken met de bekendste voetballers uit de selectie, het lijkt net echt.

Dat is nog maar het begin, want het echte spektakel moet dan nog langskomen. Je zal de lounge van de president van de voetbalclub betreden, een wandeling maken voor de spelerstunnel en je mag zeer dichtbij het magische gras van het Estadio Santiago Bernabéu komen. Neem plaats in de dug-out, bijvoorbeeld op de stoel van de trainer. Daarna is het tijd om de kleedkamers te bezoeken, zowel die van de thuisploeg als de bezoekers. Vervolgens kan jij de persruimte bezichtigen en plaatsnemen op de stoel van de speler en de trainer. De rondleiding zal worden afgesloten met een bezoekje aan het fanshop, waar jij allerlei leuke Real Madrid producten kan aanschaffen.

Toegangskaartjes voor de rondleiding Real Madrid

De toegangskaartjes voor de rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu zijn zeker betaalbaar. De ticketprijs begint namelijk bij 14,00 euro. Wij raden je aan om de tickets alvast voor vertrek online te kopen, zodat jij goedkoper uit bent. De prijs is namelijk hoger wanneer jij een kaartje koopt bij het stadion. Je kan bij aankoop kiezen voor een rondleiding met een gids of zonder een gids. Daarnaast zijn er ook flexibele kaartjes verkrijgbaar, maar ook tickets met een tijdslot.

Openingstijden Estadio Santiago Bernabéu

De rondleidingen worden op alle dagen georganiseerd en aangeboden. De stadiontour zal van maandag tot en met zaterdag worden georganiseerd tussen 09:30 uur en 19:00 uur. In het weekend zijn de rondleidingen beschikbaar tussen 10:00 uur en 18:30 uur. Let op, op wedstrijddagen worden er minder rondleidingen georganiseerd. De tours stoppen vijf uur voor de start van het duel.

Tickets kopen voor een voetbalwedstrijd van Real Madrid

De voetbalclub Real Madrid speelt een groot aantal wedstrijden in een seizoen. Het gaat om de wedstrijden in de nationale competitie, maar ook de bekertoernooien en Europese competities. Het is mogelijk om via officiële kanalen al een ticket te kopen voor rond de 30 euro, terwijl de doorverkoopsites al snel het dubbele vragen voor een wedstrijdkaartje. De competitieduels worden voornamelijk in de weekenden gespeeld, terwijl de bekerwedstrijden en Europese wedstrijden op doordeweekse dagen worden afgewerkt.

Bekende voetballers bij Real Madrid

De grootste voetballers aller tijden hebben in het shirt van Real Madrid gespeeld. Het is niet voor niets de grootste voetbalclub ter wereld. Enkele bekendheden zijn Cristiano Ronaldo, Luis Figo en Zinedine Zidane. Tegenwoordig spelen er sterren zoals Luka Modric, Karim Benzema en Eden Hazard bij de club uit Madrid. In het verleden kwamen er ook Nederlanders uit voor de Spaanse voetbalclub, waaronder Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy. Deze namen komen ook allemaal terug in het museum van Real Madrid, waar je beslist eens een kijkje moet nemen als voetballiefhebber.

De reisspecialisten voor Spanje kun je hier vinden:

0