blog
Rondreizen langs Israëlisch natuurschoon

Rondreizen langs Israëlisch natuurschoon

Leestijd 2 Minuten

Israëlisch natuurschoon

Wanneer je een reis door Israël wilt maken, dan is het misschien moeilijk kiezen. Het land heeft zoveel bekende en beroemde bezienswaardigheden dat het eigenlijk onmogelijk is om ze allemaal tijdens één reis te bezoeken. Zeker op Bijbels gebied heeft Israël een groot aanbod aan bekende en historisch belangrijke plaatsen. Jeruzalem, Nazareth, Bethlehem, Jericho en Akko zijn er maar een paar van. Vrijwel de hele oude geschiedenis van Israël en zijn Joodse bevolking is uitvoerig beschreven.

Bezienswaardige steden in Israël

Hoe je reis er uiteindelijk ook uit komt te zien, een aantal steden mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis door dit prachtige land. Jeruzalem is voor veel rondreizen het begin- of eindpunt. Het heeft een grote vluchthaven. Maar ook een groot historisch centrum vol van bezienswaardigheden zoals de Klaagmuur en diverse kerken, synagogen en moskeeën.

Naast Jeruzalem zijn het moderne Tel Aviv en Eilat een bezoek meer dan waard. Ook voor de vele watersport mogelijkheden in de directe omgeving van deze steden. Tot slot zijn er nog de historische steden Jericho en Akko. Bekend van de kruisvaarders en rijk aan bezienswaardigheden.

Reizen langs Israëlisch natuurschoon

Naast veel interessante steden en dorpen mag het bewonderen en ervaren van de natuur van Israël niet ontbreken tijdens het rondreizen door Israël. Om te beginnen is ronddobberen of zwemmen in de Dode Zee een niet te missen hoogtepunt. De laaggelegen zee heeft een ongewoon hoog zoutgehalte, wat het een geliefd kuuroord maakt. Het zout is niet alleen goed voor je huid, het is ook leuk om er een poosje in rond te drijven. Het noorden van Israël is relatief groen, met beboste heuvels en bijvoorbeeld het mooie en bekende meer van Tiberias.

Rode Zee en Eilat

In het zuiden is het land veel droger en is een rondreis door de Negev woestijn in de richting van de Rode Zee een niet te missen onderdeel. Met jeeps of op kamelen door het zand trekken en onderweg genieten van de schitterende vergezichten laat je inzien hoe klein de mens eigenlijk is ten opzichte van de natuur.

Laat je reis eindigen in het moderne en bruisende duik- en watersportwalhalla van Israël: Eilat aan de Rode Zee. De Rode Zee is vol met zo’n 200 soorten kleurrijk koraal en een veelvoud daarvan aan fleurig uitgedoste vissoorten. Hier gaan zwemmen, duiken of snorkelen laat je het allermooiste van de Israëlische onderwaterwereld zien.

Wil jij een reis Israël maken?

Oriënteer je goed op de mogelijkheden! Ga zoveel mogelijk reisbureaus vergelijken op onze website. Wij hebben alle reisorganisaties voor jou op een rij gezet, zodat je gemakkelijk de beste en goedkoopste rondreis kan vinden! Klik dus snel op de knop hieronder om te gaan beginnen met vergelijken bij meerdere betrouwbare reisbureaus!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Israël

 

 

 

0

Geef een antwoord