blog
Sapporo

Sapporo

Sapporo staat vooral bekend om zijn wereldberoemde bier. Maar de stad heeft naast dit heerlijk bier nog veel meer te bieden en is onder andere de thuisbasis van vele bezienswaardigheden die Japanse en buitenlandse toeristen maar al te graag komen bewonderen. Daarnaast is het culturele aanbod ook in grote getalen aanwezig en worden er regelmatig evenementen gehouden in de stad, waardoor een bezoek op elk moment van het jaar de moeite waard is.

japan 357242 1280

In het voorjaar is er bijvoorbeeld het “Lila Festival”, in de zomer de culturele diversiteit van Japan, in de herfst het “White Light Festival” en in de winter het beroemde Sapporo Snow Festival. Er is bijna altijd wel iets te beleven voor reizigers en de bijna twee miljoen inwoners. Naast de evenementen trekken de vaste sites van Sapporo ook honderdduizenden bezoekers per jaar.

sapporo

Cultuurliefhebbers mogen het Hokkaido Museum of Modern Art in Sapporo bijvoorbeeld echt niet niet missen. De moderne kunst is hier immers zeer breed aanwezig: van 17e eeuwse vaasschilderijen tot 20e eeuwse boeken vindt de bezoeker een mengeling van vele tijdperken. Als je echter de voorkeur geeft aan een meer spannende ervaring, dan is een bezoek aan het Biermuseum in Sapporo of de oude brouwerij aan te bevelen. Deze laatste is nu de grootste brouwerijhal in Japan.

 

Dankzij al dit moois hebben wij besloten om de mooiste en leukste locaties in Sapporo voor je op een rij te zetten!

De natuur en bijzondere evenementen

Het wereldberoemde Odori Park Snow Festival in Sapporo is een gelegenheid om enkele meters hoge en brede ijssculpturen te ontdekken. Maar Sapporo is niet alleen een echte winterbestemming vanwege het sneeuwfestival. De skipistes zijn ideaal voor langlaufen en alpineskiën en daarom is het gebied ook erg populair in Japan.

 

In de zomer kunt je echter ook een bezoek brengen aan het Moerenumapark, dat vol staat met groen en prachtige beeldhouwwerken. De televisietoren doet onmiddellijk denken aan de beroemde Eiffeltoren, terwijl het heiligdom Hokkaidō-jingū elk jaar van 14 tot 16 juni een van de grootste festivals in Japan herbergt. Kortom, het maakt niet uit wanneer je komt; er is altijd wel iets te zien.

japan 4917560 1280

Hokkaidō-jingū

De uitspraak van de naam van dit bijzondere bouwwerk mag dan wel niet heel eenvoudig zijn, maar de Hokkaidō-jingū is absoluut een van de meest speciale plekken om te bezoeken in Sapporo. Het is een van de weinige heilige gebouwen in Hokkaido.

Deze perfect onderhouden Shinto-schrijn ligt in het heuvelachtige en dichtbeboste park van Maruyama, niet ver van het centrum van Sapporo. Vooral de meer dan 1000 kersenbomen zijn indrukwekkend. In volle bloei transformeren ze de weiden en paden rond Hokkaidō-jingū in een sneeuwwit landschap.

Traditioneel wordt het tempelcomplex op nieuwjaarsdag door families bezocht. Ondanks de intense kou in deze tijd van het jaar komen enkele honderdduizenden mensen samen in het winterpark.

japan 4924856 1280

Odori-park en de televisietoren

Het smalle en langgerekte Odori-park wordt beschouwd als het hart van de stad Sapporo. Het park is niet alleen een plek om te ontspannen, maar biedt ook een perfect podium voor vele evenementen.

In de zomer worden vijf van de dertien delen van het park omgetoverd tot een grote biertuin waar de lokale brouwerijen zich presenteren. Aan het oostelijke uiteinde staat de Sapporo TV-toren, die enigszins doet denken aan de Eiffeltoren in Parijs. Vanaf het bezoekersplatform, op een hoogte van ongeveer 90 meter, is er een prachtig uitzicht op het park en de stad.

sapporo

Skigebied van Teine

De treinreis van het centrum van Sapporo naar het skigebied van Teine met het Olympia-skigebied duurt minder dan een half uur en brengt je in een werkelijk prachtige omgeving. De Olympische Winterspelen werden hier in 1972 gehouden, wat de eerste Olympische Winterspelen op het Aziatische continent waren.

 

Op een hoogte van ongeveer 1.000 meter biedt het skigebied van La Teine perfecte omstandigheden voor alle soorten wintersport. Meer dan 10 liften leiden tot hellingen met veel verschillende moeilijkheidsgraden. De nachtelijke afdalingen op perfect verlichte hellingen zijn bijzonder spectaculair.

 

Dit alles maakt Sapporo een ideale plek om ook in de winter te genieten van de prachtige omgevingen, buitenactiviteiten en natuurlijk een drankje op zijn tijd!

sapporo
sapporo
sapporo

Jozankei Onsen Hot Springs

Ook op minder dan een uur rijden van Sapporo liggen de spectaculaire Jozankei Onsen Hot Springs. Deze plek is ideaal voor een dagje uit, zeker in combinatie met een tussenstop in een van de vele kuurhotels in de omgeving. Gelegen in een schilderachtige vallei met bergen die het landschap verrijken, heeft het mineraalwater van deze beroemde warmwaterbronnen al sinds de 19e eeuw veel bezoekers uit Sapporo en de omgeving aangetrokken.

Veel mensen komen naar deze plek toe vanwege de geneeskrachtige en herstellende kenmerken van het water dat rijk is aan natriumchloride. In totaal heeft Jozankei Onsen zo’n 56 warmwaterbronnen die duizenden liters water per minuut afvoeren bij temperaturen tussen 60 en 80 °C.

De meeste van deze bronnen zijn nu gemakkelijk toegankelijk dankzij de vele kuuroorden die hier zijn ontstaan. Daarnaast is het leuk om de vele wandelroutes in de omgeving te verkennen, die langs prachtige plekken lopen zoals de Shiraito-no-taki waterval, de Nishikibashi Bridge en de Futami-Iwa Rock.

sapporo

Shikotsu Nationaal Park Tōya

Shikotsu Nationaal Park-Tōya bij Sapporo bevat in zijn drie afzonderlijke delen een breed aanbod aan prachtige vulkaanlandschappen, talrijke kratermeren en een aantal heerlijke warmwaterbronnen.

Het grootste deel van het nationale park ligt aan de poorten van Sapporo, waardoor het een ideale dagtocht is, op slechts een uurtje rijden met de bus. Een hoogtepunt van de excursie is de Yotei, een afgelegen vulkaan van bijna 1900 meter hoog die de stad Kutchan overschaduwt. Het dient als motivatie voor degenen die de vier uur durende klim naar de drie kraters op de top willen maken.

De Nakayama Pass en het kristalheldere Toya meer zijn hier ook zeker de moeite waard. Dit ronde meer is van zichzelf zo heet dat het niet kan bevriezen, zelfs niet tijdens de strengste winter! Een ander hoogtepunt is Showa-Shinzan, een nog actieve vulkaan, die pas halverwege de 20e eeuw is ontstaan.

Een ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars dus!

sapporo

Sapporo Biermuseum

De stad Sapporo is de thuisbasis van een van de vier grote Japanse bierproducenten, de gelijknamige Sapporobrouwerij en tevens het enige Japanse biermuseum. Het is gevestigd in een oud bakstenen gebouw, een voormalige suikerfabriek, die later een brouwerij werd voordat het werd omgevormd tot een waardig museum.

 

Het Brouwerijmuseum dankt zijn waardering als officieel cultuurmonument aan de stijlvolle sfeer. Het hoogtepunt van een bezoek is ongetwijfeld de lange proeverij die volgt en die bij de entreeprijs is inbegrepen. Ook zonder de tentoonstelling te bezoeken, kun je in de biertuin van het museum genieten van een Sapporo-biertje.

sapporo

De klokkentoren

De historische klokkentoren wordt beschouwd als hét herkenningspunt van de stad. Het is eigenlijk meer een bijzondere toeristische attractie dan een klokkentoren.

 

Dit voormalige assemblagegebouw is een van de oudste in Sapporo. Het werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, toen adviseurs van de Amerikaanse regering de regio hielpen bij het opzetten van een efficiënte landbouw. Mede hierdoor ziet de klokkentoren eruit als een uitgebreide houten villa in het Amerikaanse Westen.

 

Elk uur klinkt er een melodieus klokkenspel. Binnen wacht een interessant museum met een tentoonstelling over de agrarische ontwikkeling van de meest noordelijke eilanden van Japan.

 

Naast de nog werkende en luidende klok is er een interessant museum dat de geschiedenis van het gebied volgt met de nadruk op de landbouw. De faciliteit wordt ook vaak gebruikt voor muziek- en theaterproducties en voor gemeenschapsevenementen en workshops.

sapporo
Sapporo

Mount Moiwa

Met uitzicht op Sapporo is de berg Moiwa, ruim 500 meter hoog, de meest bezochte van de vele heuvels rond de stad. Dit komt mede dankzij het feit dat de top vrij eenvoudig te bereiken is.

Hoewel het een populaire bestemming voor wandelaars is, is veruit de meest populaire optie om de Mount Moiwa kabelbaan te nemen. Alleen de tocht met de kabelbaan naar de top toe is al spectaculair te noemen, maar ook de prachtige omgeving aan de top is de moeite waard.

Hier heb je namelijk niet alleen een prachtig uitzicht op de stad vanaf het observatiedek van het station, maar heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij het restaurant ter plaatse of een voorstelling bijwonen in het planetarium.

In de winter trekt het skigebied van de berg Moiwa wintersporters uit de hele wereld aan dankzij de vele mooie pistes die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit het centrum van Sapporo. Een andere interessante heuvel is Hitsuji-ga-oka gelegen ten zuidoosten van de stad, die ook een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving te bieden heeft.

Dé Japan specialisten

 
0