blog
Schitterende natuur van Canada

Schitterende natuur van Canada

Wanneer je aan Canada denkt is het eerste wat je te binnen schiet de schitterende natuurgebieden en parken. Dat is ook waar Canada om bekend staat. Denk aan de imposante bergen, prachtige bossen, schitterende valleien, indrukwekkende watervallen maar ook niet te vergeten de gletsjers. Wat je in Canada niet zult tegenkomen zijn de tropische regenwouden en woestijnen. Maar dat maakt Canada zeer zeker niet minder interessant.

Zomer of Winter

Canada is zo’n land waarbij het niet uitmaakt of je nu in de zomer of winter komt. In de zomer kun je heerlijk vertoeven aan het strand van Canon Beach in Oregon, White Point Beach in Nova Scotia of Long Beach in Vancouver Island. ’s Zomers is de natuur in Canada uiteraard op zijn mooist. Maar de witte bergtoppen in de winter zijn natuurlijk ook een prachtig gezicht. Dan kun je heerlijk skiën in de meest populaire skigebieden Whistler en Banff. In Canada valt jaarlijks zo’n zeven meter sneeuw in de bergen. Deze poedersneeuw schijnt de beste te zijn van de hele wereld

De schitterende natuur van Canada vind je ook terug in de natuurparken

Canada is in het bezit van verschillende natuurparken, maar wat onderscheid de een van de andere? Wij hebben de meest bijzondere parken alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Banff National Park

Is het oudste park nationale park van Canada en is een onderdeel van de Rocky Mountains. Hier vindt je onder andere verschillende gletsjers, ijsvlaktes, bergen, watervallen en rivieren. Uiteraard ook verschillende soorten wilde dieren.

  • Jasper National Park

Dit park staat bekend om de vele wilde dieren zoals bevers, dikhoornschapen, edelherten, elanden, grizzlyberen, sneeuwgeiten, rendieren , wolven en zwarte beren. Dus ben je een echte dierenliefhebber is dit het juiste park voor jou.

  • Waterton-Glacier International Peace Park

Dit zijn eigenlijk twee samengesmolten parken namelijk; Waterton Lakes NP en Glacier NP. Hier kun je heerlijke boottochten maken, waterskiën en duiken.

  • Wood Buffalo National Park

Dit is het grootste nationale park van Canada. Dit park bestaat voor het grootste gedeelte uit grote vlaktes met wilde rivieren. Ook hier zijn weer verschillende wilde dieren te vinden.

  • Dinosaur Provincial Park

Dit park bergt een van de meest rijke vindplaatsen van dinosaurus fossielen van de hele wereld. Vandaar ook de naam. Er worden tot op de dag van vandaag nog steeds resten van deze intrigerende beesten gevonden.

Tips

Ga eens ijsberen bezichtigen in Churchill – Manitoba. Door middel van speciale wagens kun je heel dichtbij de ijsberen komen, dit is echt een aanrader! Newfoundland heeft een prachtige ongerepte natuur met de meest uiteenlopende diersoorten zoals zwarte beren, kariboes, walvissen en veel verschillende soorten vogels. Dus wanneer je van wilde dieren houd is Newfoundland echt een bezoekje waard. Wat ook een absolute must see zijn de Niagara Falls, dit zijn de meest spectaculaire watervallen van Canada.

Er is dus genoeg te zien in Canada, maar vergeet niet je eTA aan te vragen voordat je vertrekt. Vanaf 9 november is dat verplicht en dus kom je zonder deze reistoestemming Canada niet meer binnen.

pagina’s voor Canada:

Rondreis Oost-Canada, Toronto en de Niagara watervallen

Rondreis Canada, ongerepte natuur en prachtige bezienswaardigheden

Vergelijk hier direct alle reizen naar Canada

 

0