blog
Scooter huren op Bali

Scooter huren op Bali

Leestijd 3 Minuten

Het Indonesische eiland Bali is een populaire vakantiebestemming. Er zijn rond de drie miljoen mensen woonachtig op het eiland en is slechts ruim 5500 vierkante kilometer groot. Ideaal dus om het eiland met een scooter te gaan ontdekken. Het chaotische verkeer is voor veel toeristen een reden om maar gewoon de taxi te pakken, maar laat je niet afschrikken. Let goed op en rij voorzichtig, dan kan er helemaal niks gebeuren. Want geloof ons, een scooter huren op Bali  brengt je naar de meest unieke en leukste hotspots van Bali. En vergeet niet dat er op Bali links gereden zal worden.

Waar kan ik een scooter huren op Bali ?

In de toeristische gebieden van het eiland kan je op vrijwel elke straathoek een scooter huren. In de plaatjes Seminyak, Kuta en Ubud zijn er veel verschillende bedrijfjes te vinden waar je eenvoudig aan een scooter kan komen. Maar ook in sommige gevallen is het ook mogelijk om een scooter te huren bij je eigen hotel, wat het nog een stukje makkelijker maakt. Het kan zijn dat je in het hotel meer moet betalen voor de scooter, maar je zal nooit worden opgelicht en je kan de scooter ook snel inleveren bij vertrek.

Wanneer je een scooter zal gaan huren is het verstandig om eerst even rustig te bekijken of er gebreken zijn. Daarnaast raden wij je aan om een testrit te maken, zodat je er zeker van bent dat alles goed werkt. Neem op je smartphone mee, zodat je foto’s kan maken van de scooter. Dit kan later als bewijs dienen mochten er problemen zijn.

Wat zijn de kosten?

Een scooter huren kan voor één dag, een week of vier weken. Per dag kost een scooter ongeveer vier euro, in de hotels is dit vaak vijf euro. Deze prijs is inclusief een helm. Het is namelijk verplicht om een helm te dragen op Bali. Naast het feit dat het ernstig letsel kan voorkomen, worden er ook hoge boetes gegeven voor het rijden zonder helm. Wij zelf zijn al enkele controles tegengekomen in Sanur, waar alle scooterbestuurders van de weg worden gehaald voor een korte controle.

Benzine is natuurlijk niet inbegrepen, maar die kosten zullen zeker niet hoog oplopen. Een liter benzine kost op Bali ongeveer vijftig eurocent. In een scooter gaan slechts enkele liters, waardoor je nooit meer dan een paar euro kwijt zal zijn voor een volle tank.

Rijbewijs

Een scooter krijg je erg gemakkelijk mee op Bali, vaak zal er niet eens om een rijbewijs worden gevraagd. Toch is het raadzaam om alleen met een (internationaal) rijbewijs de weg op te gaan. Anders kun je flink in de problemen raken wanneer je betrokken bent bij een ongeluk. Vaak zal je dan een boete krijgen van rond de 50.000 Rupiah. Dit geld kan overigens gezien worden als smeergeld. Er zijn ook agenten die veel hogere bedragen als smeergeld vragen, maar dit is puur om jou als toerist uit te testen. Trap hier niet in, geef zo’n minimaal mogelijk bedrag.

Verzekering

Jij bent als bestuurder met een internationaal rijbewijs vaak al verzekerd, maar bij lange na niet voor alles. Dat geldt ook voor de lokale verzekeringen. Veel situaties zullen niet worden gedekt door de verzekeraar. Probeer daarom altijd goed op de hoogte te zijn van de verzekering die je hebt afgesloten. In de meeste gevallen zal je bij een ongeluk de schade uit eigen zak moeten vergoeden.

Alternatieven

Een scooter huren is niet voor iedereen weggelegd op Bali, het kan best eng zijn om je zomaar te mengen in het chaotische verkeer. Maar er zijn nog enkele alternatieven. Je kan bijvoorbeeld een fiets huren, al komt dat ook niet zonder gevaar. Dit is overigens wel heel leuk als je een fietstocht wilt gaan maken door het prachtige en rustieke Ubud. Een andere mogelijkheid is om een taxi te huren voor een hele dag of zelfs meerdere dagen. Voor een bedrag van 50 euro zal je de gehele dag overal heen worden gereden en wacht de bestuurder op je.

Gaat het al bij je kriebelen en heb je zin om een rondreis te gaan maken op dit prachtige eiland? Lijk dan bij onderstaande specialisten die je zo’n rondreis kunnen aanbieden:

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com