blog
Skigebieden in Zwitserland

Skigebieden in Zwitserland

Leestijd 3 Minuten

We nemen u mee naar de skigebieden in Zwitserland. Het wordt weer de hoogste tijd om de lange latten uit de kast te halen .Zwitserland grenst aan Frankrijk in het westen, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten, Italië in het zuiden en tot slot Duitsland in het noorden. Het Zwitserse landschap heeft de hoogste gebergte van Europa: de Alpen. Jaarlijks trekken er miljoenen wintersportliefhebbers naar het land. De meeste favoriete sporten tijdens de wintersport zijn: ijshockey, skiën, langlaufen, rodelen, curling en schansspringen. De Olympische Winterspelen zijn dan ook twee keer gehouden in het land: in 1928 en 1948.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur tijdens de wintermaanden is 4 graden Celsius. Voor de wintersport is de beste reistijd januari tot en met maart. De kans op sneeuw is dan het grootst.

Skigebieden in Zwitserland

In het land zijn er enkele fijne skigebieden. De meeste populaire skigebieden zijn: Verbier, Saas Fee, St. Moritz, Davos en Zermatt. Vooral in de regio Graubünden, Laax en Wallis zijn veel skigebieden aanwezig.

Laax

Laax is een jong en goed onderhouden skiplaats met fijne pistes. Het gebied heeft in totaal maar liefst 220 kilometer aan pistes. Een bekend skioord is Klosters. Men heeft hier de traditionele charme behouden en het is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Deze bestemming is daarmee ideaal voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier niet alleen skiën, maar ook rodelen, winterwandelen, sneeuwschoentochten lopen en arrensleeritten boeken.

Wallis

Wallis heeft 14 verschillende skigebieden. Deze regio wordt vaak beschreven als ‘keuze voor de insiders’. Dit skigebied is nog relatief onbekend en daarom boeken ook (nog) niet zoveel Nederlanders een wintersport naar dit gebied. Je kunt genieten van 99 kilometer aan pistes en tevens vind je er een aantal hoge gletsjers.

Graübunden

Graübunden is een populaire wintersportbestemming. Het is erg bergachtig en het toerisme is daarom ook uit toegespitst. In de wintermaanden komen veel toeristen er voor de wintersport, maar ook in de zomer trekken hier toeristen heen. Bergbeklimmen, wandelingen en natuurwandelingen worden dan veelvuldig geboekt. In de wintermaanden bereikt veel sneeuw de bergen en kun je geweldig genieten van de wintersport.

Berner Oberland

De regio Berner Oberland heeft acht wintersportgebieden. Je kunt hier genieten van adembenemende uitzichten, indrukwekkende landschappen, prachtige meren en iedere winter ligt er ontzettend veel sneeuw. De Adelboden is één van de populaire bestemmingen in dit gebied. Regelmatig worden hier ook grote skiwedstrijden georganiseerd.

Vervoer

De meeste Nederlanders gaan met de auto naar Zwitserland. Houd er rekening mee dat er tol betaald moet worden op de snelwegen. Ook zijn er enkele bergpassen waar je tol dient te betalen. De tunnel La Drossa tussen Zwitserland en Italië en de Grote Sint Bernardtunnel vragen ook tol. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de trein te reizen. De reis overdag duurt zo’n 9,5 uur en in de nacht 13 uur. Het openbaarvervoernetwerk in het land is erg goed. Je kunt dus, eenmaal aangekomen op bestemming, ook gemakkelijk reizen met de bus, trein of postauto. Taxi’s kunnen je ook overal naar toe brengen.

Taal

Men spreekt voornamelijk Duits in het land, maar ook Frans, Italiaans en Reto-Romaans wordt gesproken. 63,7% Van de bevolking spreekt Duits als hoofdtaal, 20,4% van de bevolking spreekt Frans als hoofdtaal, 6,5% van de bevolking spreekt Italiaans als hoofdtaal en tot slot spreekt 0,5% van de bevolking Reto-Romaans als hoofdtaal.

Booking.com

0

Geef een antwoord