Spaanse ecotaks op de Balearen zijn extra vakantiekosten

geplaatst in: blog | 0

Op de Spaanse Balearen (eilandengroep in de Middellandse zee) moeten toeristen vanaf 1 juli 2016 Spaanse ecotaks Spaanse ecotaks op de Balearen zijn extra vakantiekostenbetalen. Gezinnen die op vakantie gaan naar Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera moeten rekening houden met gemiddeld honderd euro extra vakantiekosten die afgerekend moeten worden in het hotel. De ecotaks is niet verrekend in de reissom. Reisbureaus moeten klanten die een vakantie boeken naar de Balearen informeren over de ecotaks.

Waarom de Spaanse toeristenbelasting?

Volgens Biel Barcelo (vice-president van de Balearen) is er geld nodig voor het behoud van het paradijs van de Balearen en daarom is de Spaanse ecotaks ingevoerd op de Balearen.

Wat het effect van de ecotaks precies zal hebben op het toerisme voor de Balearen is afwachten. Mogelijk dat dit negatief werkt en zorgt voor juist minder vakantiegangers die zullen kiezen voor een vakantie naar de Spaanse Balearen. Indien de ecotaks een sterk negatieve invloed hebben op het aantal toeristen dat een vakantie boekt naar de Balearen dan kan het zomaar zijn dat deze al snel weer wordt afgeschaft.

Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera

De toeristentaks voor vakantiegangers van de Spaande eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera werd op 8 januari 2016 in Palma de Mallorca goedgekeurd door de linkse regering van de Autonome Gemeenschap van de Balearen. Geschat wordt dat de ecotaks jaarlijks ongeveer 50 tot 80 miljoen euro opbrengt voor de Spaanse Balearen.

Reisorganisaties zijn boos

Reisorganisaties zijn niet blij met de ecotaks. Volgens hen worden met deze extra toeslag toeristen onnodig op kosten gejaagd. Reisorganisaties kunnen weinig doen tegen extra heffingen die overheden in vakantielanden aan toeristen opleggen, dus ook tegen de ecotaks kunnen ze weinig doen. Een vakantie naar Mallorca, Menorca, Formentera of een vakantie Ibiza kan in ieder geval een stuk duurder uitvallen, met name voor gezinnen.

Ecotaks valt slecht

De ecotaks valt niet alleen slecht bij reisorganisaties en vakantiegangers, maar ook bij werkgevers en vakbonden op Ibiza. Dit omdat het overgrote deel van het geld naar Mallorca zal gaan en de andere eilanden zijn daar dan ook niet blij mee. De ecotaks zorgt mogelijk ook voor oneerlijke concurrentie tussen de Balearen en andere toeristische regio’s in Spanje waar de ecotaks niet geldt.

De heffing zorgt er voor dat hotels oneerlijk worden getroffen, met name hotels die twee of drie sterren hebben. Dit soort hotels hebben al moeite met de concurrentie op het vasteland en daar komt de ecotaks nu nog bij.

Dit gaat u als toerist betalen aan groene belasting

Toeristen die een vakantie hebben geboekt of nog gaan boeken naar Mallorca, Menorca, Formentera of Ibiza krijgen te maken met de ecotaks. Iedere vakantieganger vanaf 16 jaar die overnacht in een toeristisch verblijf, bijvoorbeeld een hotel of appartement, dient de ecotaks te betalen.

De hoogte van de taks is afhankelijk van de periode van het jaar en valt in de categorie heffingen van 0,25-2,00 euro per nacht. De toeristentaks wordt gehalveerd vanaf de elfde overnachting. De groene belasting bedraagt in het hoofdseizoen 2 euro per persoon. Bijvoorbeeld een gezin bestaande uit vier personen is voor twee weken vakantie rond de 100 euro extra kwijt door de ecotaks.

Over de Spaanse Balearen

De Spaanse Balearen is een eilandengroep in de Middellandse zee bestaande uit Formentera (kleinste eiland), Mallorca (grootste eiland), Menorca en Ibiza. Het echte nachtleven is te vinden op de eilanden Ibiza en Mallorca. Niet voor niets dat deze vakantie eilanden een jong publiek treken.

De meeste cultuur kun je ontdekken op Mallorca. Wilt u graag voor uw rust op vakantie? Dan kunt u het beste kiezen voor Menorca of Formentera. Op deze beide eilanden liggen diverse rustige resorts, uitermate geschikt voor mensen die van een rustige vakantie willen genieten.

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft mooie stranden en een lekker warm klimaat. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Het eiland kent prachtige natuurreservaten en de flora en de fauna zijn er geweldig. Een vakantie naar Mallorca is geschikt voor diverse soorten vakantiegangers: strandgangers, natuurliefhebbers en wandelaars.

Menorca

Het op een na grootste eiland van de Spaanse Balearen is Menorca. Hier vindt u een rustige sfeer, mooie stranden en rustige resorts. Menorca is zeer geschikt voor gezinnen en rustzoekers. De stadjes en de dorpjes op het eiland zijn erg leuk om naartoe te gaan tijdens uw vakantie. Omdat Menorca minder toeristen trekt dan Ibiza en Mallorca kunt u zelfs in het hoogseizoen in alle rust van al het moois genieten. Menorca is een geweldig eiland voor mensen die graag een rustige vakantie willen, voor strandgangers en watersportliefhebbers.

Ibiza

De temperaturen op Ibiza zijn geweldig en voor mensen die van veel uitgaan houden is Ibiza absoluut de place to be. Ondanks dat Ibiza een echt partyeiland is, kunnen ook vakantiegangers die van een heerlijke strandvakantie houden en ‘s avonds lekker uiteten willen gaan hier hun hart ophalen. Ibiza beschikt namelijk over vele mooie stranden en fantastische restaurantjes waar u lekker kunt eten en drinken.

Formentera

Het kleinste eiland van de Spaanse Balearen is Formentera. Dit eiland kent beschutte stranden, schattige dorpjes, groen landschap en typisch witgekalkte huisjes. Formentera straalt rust en sereniteit uit. Het eiland is ideaal voor rustzoekers. In tegenstelling tot de andere eilanden van de Balearen heeft Formentera geen eigen vliegveld. U reist met de boot van Ibiza naar Formentera.

Het eiland is heel populair bij wandelaars en rustzoekers, omdat Formentera een mooie natuur kent evenals een rustige sfeer. Duikers en snorkellaars hebben het ook uitstekend naar hun zin op dit eiland. Op het eiland Formentera wordt kristalhelder water gevonden en een mooie onderwaterwereld. De stranden van Formentera zijn werkelijk fantastisch, dit zijn namelijk echt paradijsachtige witte stranden. Het eiland is dan ook heel bijzonder voor strandliefhebbers.

 

pagina’s over Spanje

Stedentrip naar Barcelona

Stedentrip naar Madrid

Malaga

Sevilla

Stedentrip Bilbao

 

Vergelijk direct alle rondreizen naar Spanje

tui-logo-2kras-logo-300x175shoestringoaddjoser-logo-300x175snp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175stip-logo-300x175alltourssawadeea-logo-300x175corendon-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van