Sri Lanka is een bijzondere keuze voor een rondreis

geplaatst in: blog | 0

Dit moet je weten voor je op rondreis door Sri Lanka gaat

Sri Lanka is een bijzondere keuze voor een rondreis, maar zeker ook een goede keuze! Dit prachtige land in Zuid-Azië is meer dan de moeite waard. De bevolking is er bijzonder gastvrij en vriendelijk, de natuur is ronduit adembenemend en de cultuur zal je steeds opnieuw verrassen, verbazen en inspireren. Een rondreis door Sri Lanka is absoluut onvergetelijk. Een goede voorbereiding is wel nodig. Daarom vertellen wij je meer over wat je moet weten voordat je op rondreis door Sri Lanka gaat.

De juiste inentingen

Het is niet verplicht om bepaalde inentingen te halen, maar het is wel aan te raden. Zo is het verstandig om inentingen te halen tegen Hepatitis A, DTP, Malaria en Tyfus. Uiteraard kan je meer informatie opvragen via je huisarts of de GGD.

Het verschil in tijd

In Sri Lanka is het 3,5 uur later wanneer we in Nederland leven in de zomertijd. In de wintertijd is het verschil 4,5 uur. Je moet dus wel rekening houden met een (lichte) jetlag.

Laat waardevolle spullen thuis

Het klinkt misschien onaardig, maar het is heel verstandig om waardevolle spullen thuis te laten, zoals bijvoorbeeld je sieraden. De bevolking is bijzonder vriendelijk, maar vanzelfsprekend is niet iedere inwoner betrouwbaar. De bevolking is over het algemeen toch wel arm te noemen, dus het is ook niet zo respectvol om met veel sieraden rond te lopen.

De Rupee

Tijdens je rondreis door Sri Lanka betaal je met de Rupee. De bedragen liggen hierdoor natuurlijk ook heel anders en het is goed om voortdurend in de gaten te houden dat je niet teveel betaalt. Je moet er rekening mee houden dat 125 Rupee ongeveer gelijk staat aan 1 euro. Je kan veilig pinnen bij de vele ATM pinautomaten die je in het land tegenkomt. Houd er rekening mee dat de creditcard niet overal geaccepteerd wordt. Vaak kun je hier alleen mee betalen in de meest ontwikkelde toeristische oorden.

Fooi geven of niet?

In Sri Lanka is het in veel restaurants vanzelfsprekend dat er al een zogenaamde service fooi is meegenomen op de bon. Dit is in de meeste gevallen tien procent. Echter, deze tien procent gaat naar de restaurant eigenaar en niet naar de persoon die je de hele avond heeft bediend. Het wordt dan ook zeer gewaardeerd als je de ober ook iets geeft. Het geven van fooi is heel gebruikelijk in het land. Voor chauffeurs, kamermeisjes, gidsen en bel boys is het gebruikelijk om tussen de 15 en 50 Rupee aan fooi te geven.

Foto’s maken van mensen

Sri Lanka is een bijzondere keuze voor een rondreis

Tijdens je rondreis door Sri Lanka kom je langs de meest uiteenlopende gebieden, bezienswaardigheden en steden. Natuurlijk kan je eindeloos veel excursies maken, bijvoorbeeld naar het olifantenweeshuis, naar de traditionele fabrieken of de prachtige theeplantages. Het is vanzelfsprekend dat je hier foto’s wilt maken, en de mensen gaan ook graag voor je op de foto. Echter, houdt er wel rekening mee dat er mensen zijn die ook in dit geval een fooi vragen voor hun verschijning op jouw foto.

Meer informatie over een rondreis Sri Lanka met de diverse bezienswaardigheden kun je vinden op deze pagina

Sri Lanka is volop genieten!

Een rondreis door Sri Lanka blijft je gegarandeerd heel je leven bij. Vind via Goedkoperondreis.com jouw ideale rondreis door dit prachtige land en geniet ervan!

Pagina’s over Sri Lanka

Rondreizen door Sri lanka
Sri Lanka een bijzondere keuze
Op vakantie naar de winterzon

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Sri Lanka . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-300x175djoser-logo-300x175shoestringfox-logo-300x175snp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175sundownerbaobab-300x175koningaapfootprinttravelalltoursasiadirect

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van