blog
Stadio Olimpico Rome

Stadio Olimpico Rome

Leestijd 2 Minuten

Het Stadio Olimpico Rome, oftewel het Olympisch stadion, werd in 1928 gebouwd en biedt plaats aan 72.700 mensen. Tot 1937 kreeg het de naam ‘Stadio dei Cipressi’ mee, maar daarna werd het dus omgedoopt tot ‘Stadio Olimpico’. Veel voetballiefhebbers zullen dit stadion wel kennen aangezien het de thuisbasis is van twee ploegen uit Rome: AS Roma en Lazio Roma. Beide ploegen komen uit in de Serie A, de hoogste voetbalcompetitie van Italië.

Belangrijke evenementen in het stadion

Er hebben al een aantal belangrijke voetbalwedstrijden plaatsgevonden in het Olympisch stadion. Zo is het stadion al vier keer gebruikt voor de Champions League finale. In 1990 werd de WK-finale tussen West-Duitsland en Argentinië hier gespeeld. Echter wordt het stadion niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Er worden namelijk ook andere sportevenementen georganiseerd, waaronder rugby en atletiek. Naast deze sportevenementen treden er ook grote artiesten op in het stadion. Zo heeft U2 in 2010 opgetreden, Madonna in 2012 en Beyonce en Jay-Z in 2018. Kortom er wordt voldoende georganiseerd in het stadion.

Geen stadion tours te boeken

Er zit wel een grote maar aan het bezoeken van dit stadion, aangezien er geen tours gehouden worden. Het stadion is dan ook alleen geopend op het moment dat er een evenement of wedstrijd plaatsvindt. Als je het stadion wilt bezoeken zal je dus ook een dag van een evenement moeten komen en hier een kaartje voor kopen. Op de dagen dat er geen wedstrijden of evenementen plaatsvinden kan je wel het terrein om het stadion heen bezoeken. Hier krijg je al een mooi beeld van het stadion wat voor een gedeelte in de grond is gebouwd.

Rivalenstrijd in Rome

Het is één van de bekendste derby’s in de voetbalwereld: de ‘Derby della Capitale’, beter bekend als de Derby van Rome. Het is de wedstrijd tussen de stads- en aartsrivalen AS Roma en Lazio Roma. Eigenlijk spelen beide ploegen een thuiswedstrijd alleen heeft de, op papier, thuisspelende partij het voordeel dat er veel meer supporters in het stadion zitten. De derby brengt veel emoties los bij de supporters van beide ploegen en de rondom de wedstrijd vinden dan ook vaak rellen plaats. Al de spanning en emoties zorgt er wel vaak voor dat er een mooie pot voetbal te zien valt, zeker voor het neutrale publiek die veel passie en strijd zullen zien.

Al zin in een stedentrip naar Rome ? Bezoek een van de volgende touroperators gespecialiseerd in stedentrips voor Rome:

0