blog
Stedentrip Aberdeen

Stedentrip Aberdeen

Leestijd 2 Minuten

Aberdeen is gelegen in het noordoosten van Schotland, aan de Noordzee. Na Glasgow en Edinburgh is het de derde stad van het land. De stad is een echte studentenstad, want er zijn twee grote universiteiten gevestigd. In Schotland hoef je geen collegegeld te betalen en daarom is het ook erg populair onder buitenlandse studenten. Vooral studenten uit Oost-Europa trekken naar de stad om hier te studeren.

Klimaat

De stad heeft een mild maritiem klimaat. De winters zijn zacht, maar ook de zomers zijn vrij koel. Dat laatste heeft met de ligging te maken. De stad ligt immers aan de Noordzee en is vrij noordelijk gelegen. De temperaturen kunnen echter oplopen tot 27 graden Celsius, maar dit komt echt nauwelijks voor. De gemiddelde maximumtemperatuur in juli en augustus is slechts 18 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Aberdeen

Aberdeen heeft diverse leuke bezienswaardigheden, waaronder het Maritiem Museum, het Tolbooth Museum en de St. Machar’s kathedraal. Ook kun je hier terecht voor leuke bars en discotheken.

St. Machar’s kathedraal

De St. Machar’s kathedraal is een prachtige kathedraal die in de 14e eeuw werd gebouwd. Het gebouw heeft haar naam te danken aan St. Machar, die in de zesde eeuw als heilige werd gestuurd om het Christendom te verspreiden. Helaas is een deel van de kathedraal vergaan, maar de indrukwekkende bouwstijl is absoluut een bezoekje waard.

Tolbooth Museum

De stad heeft verschillende leuke musea die je tijdens je vakantie naar Schotland kunt bezoeken, maar deze is een must see. Dit museum is namelijk gebouwd in een oude gevangenis. Je kunt hier alles leren over de middeleeuwste marteltechnieken en hoe men in die tijd bestraft werd bij overtredingen. Het museum is sinds 1995 geopend en het is daarmee net iets meer dan 20 jaar open.

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum van Aberdeen is gevestigd nabij de haven van de stad. In het museum leer je meer over de relatie tussen de stad en de Noordzee. Ook zijn er diverse tentoonstellingen met schilderijen en foto’s over de schepen die over deze zijn gevaren. Je kunt het museum ook nog eens gratis bezoeken.

Vervoer

Aberdeen is een echte studentenstad en daarom heeft het ook een uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. Je kunt er onder andere reizen met de bus en met de trein. Als je met de trein reist, kun je ook nog naar veel omringende steden reizen. Ook heeft de stad veel snelwegen waarmee je gemakkelijk kunt reizen naar andere steden.

Luchthaven Aberdeen

De stad heeft haar eigen luchthaven: Aberdeen Airport. Dit is een internationale luchthaven en is zelfs één van de drukste, commerciële helikopterhavens ter wereld. Je kunt vanaf de luchthaven gemakkelijk naar het stadscentrum reizen met een taxi.

Eilandhoppen

Boven de stad bevinden zich de eilanden Shetlandeilanden en de Orkney-eilanden. Je kunt deze eilanden vanaf Aberdeen bezoeken. Dagelijks gaan er verschillende veerboten naar beide eilanden. Als je een aantal dagen in de stad bent, is dit zeker een aanrader. Beide eilanden hebben veel te bieden.

Hotel checken in Aberdeen

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Schotland

 

 

Vergelijk rondreis bestemmingen in Groot Brittannië:

En de stedentrips naar:

 

0