Stedentrip naar Rome

geplaatst in: blog | 0

Rome is één van de meest bijzondere steden van Europa. Ooit was deze wereldstad het centrum van de wereld. Vandaag de dag zijn er nog steeds bijzondere bezienswaardigheden terug te vinden in de Italiaanse stad. Een stedentrip naar Rome is daarom een goed idee!

Bezienswaardigheden in Rome

Rome staat bekend als een echte shoppingstad, maar de stad kent ook veel leuke bezienswaardigheden. De rijke geschiedenis van de stad heeft veel verschillende monumenten achtergelaten. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Colosseum

Ongetwijfeld de meest bekende bezienswaardigheid van de wereldstad is het Colosseum. De arena werd gebouwd door de toenmalige Flavische keizers. De bouw werd voltooid in het jaar 80 na Christus. Door de jaren heen is het Colosseum meerdere keren getroffen door natuurrampen. Zo lag het meerdere keren voor een groot deel onderwater. Ondanks de schade is het Colosseum toch nog in goede staat. Tijdens je stedentrip naar Rome mag je deze geweldige bezienswaardigheid dan ook niet overslaan!

Trevifontein

De Trevifontein is zonder twijfel één van de meest bijzonder bezienswaardigheden van de wereld. De fontein is ongeveer 26 meter hoog en 22 meter breed.De Trevifontein is getekend door Bernini in opdracht van de toenmalige paus Clemens XII.Van oudsher werden er munten in het water gegooid en kwamen er steeds vaker bezoekers naar de Trevifontein.

De naam Trevi komt van de woorden tre (drie) via (wegen). Vroeger (toen ze het bouwden) kwamen er namelijk drie wegen uit op het plein van de fontein.Het Thema van het bouwwerk is de oceaan met de Romeinse zeegod Neptunus op een schelpvormige strijdwagen die door gevleugelde paarden en jonge zeegoden (tritons) naar de oceaan wordt getrokken.Het ene paard dat de wagen trekt is rustig en het andere paard steigert. Dit gebaar symboliseert de twee gezichten van de zee.In twee nissen in de Fontein staan links en rechts de uitbeeldingen van Overvloed en Gezondheid.Recht bovenaan kan je een afbeelding zien van een maagd die een soldaat de plek van de bron aangewezen zou hebben.Tegenwoordig is het één van de belangrijkste trekpleisters van Rome.

Pantheon

Pantheon is één van de leukste, antieke monumenten van Rome. De bouw werd voltooid in het jaar 27 voor Christus en werd in het jaar 125 na Christus weer herbouwd. Voor de leeftijd van het gebouw, verkeert het bouwwerk nog in een prachtige staat. Van buitenaf is het gebouw ronduit prachtig en van binnen is het misschien nog mooier.

Forum Romanum

Tijdens je stedentrip naar Rome mag Forum Romanum niet uitblijven. Vroeger vormde deze indrukwekkende site het centrum van Rome. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar overblijfselen van over. De meest bijzondere reunies zijn onder andere de Tempel van Castor en Pollux, de tempel van Saturnes en de Basilica Julia.

Vaticaanstad

Als laatste in deze lijst: het Vaticaan. In Vaticaanstad vind je meerdere geweldige bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Pietersbasiliek. Vanuit de koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Openbaar vervoer

Rome is een bijzonder grote en drukke stad. Onervaren autobestuurders kunnen hier beter ook niet gaan rijden. Het kan erg chaotisch zijn en overal komen mensen vandaan. Veel toeristen kiezen er daarom voor om gewoon per voet de stad te verkennen. Ook het openbaar vervoer wordt veelvuldig gebruikt.

Als je de Roma Pass aanschaft, kun je drie dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook krijg je vrijkaartjes voor diverse musea en zijn enkele bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Op het kaartje van de Roma Pass staan de deelnemende musea en bezienswaardigheden.

Interesse om een stedentrip Rome te boeken?

Onze aanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen en wij hebben er voor gezorgd dat we alleen betrouwbare maar ook de goedkoopste aanbieders aanbieden. Zodat jij altijd de beste en goedkoopste stedentrip Rome kan gaan boeken!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175gasamen-logo-300x175stedentrips-300x175bebsy-logo-300x175dejongintra-logo-300x175pharos-300x175lidl-logo-300x175

 

 

Voor onze Belgische bezoekers staan hier de aanbieders Rome vanuit België

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van