blog
Stel je eigen vakantie naar Portugal samen met Fly & drive

Stel je eigen vakantie naar Portugal samen met Fly & drive

Op vakantie gaan naar Portugal is natuurlijk heerlijk, maar misschien wil je niet vast zitten aan allerlei groepsactiviteiten of verplichtingen. Je wilt zelf activiteiten kunnen ondernemen, maar het is wel prettig om vooraf al wat dingen te weten. Dan is er toch niets fijner dan je vakantie helemaal zelf samenstellen. Klinkt dit als muziek in je oren, dan kun je een Fly drive vakantie boeken

Ontdek de verschillende kanten van Portugal

Portugal speelde vroeger een grote en actieve rol bij de ontdekkingsreizen en dat zorgde er in die tijd voor dat Portugal uitgroeide tot een wereldmacht. Hierdoor heef Portugal een specifieke cultuur ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat Portugal veel te bieden heeft op het gebied van bezienswaardigheden, architectuur en de lokale keuken maar ook lekker aan het strand liggen is zeker mogelijk.

Voor bezienswaardigheden kun je al meerdere dagen terecht in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. De meest bekende bezienswaardigheid is misschien wel tram 28, die nog steeds rijdt en waar je een ritje in gemaakt moet hebben. Ook Porto is een populaire stad die geliefd is onder de toeristen. Als je deze stad bezoekt, kun je niet weg zonder een goed glas wijn te hebben gedronken. Deze steden, en ook nog andere steden, tonen ook de traditionele Portugese architectuur waar de Manuelstijl een belangrijke rol speelt. Een voorbeeld van deze stijl is bijvoorbeeld het Palácio de Dom Manuel in Évora.

De Portugese keuken

De Portugese keuken is enorm gevarieerd en veel verschillende regio’s hebben hun eigen traditionele gerechten. Een belangrijk ingrediënt in de Portugese keuken is vis. Het maakt niet uit om welke vis het gaat maar er zijn in Portugal ontelbaar veel recepten voor vis, waarbij er zeker voor bacalhau (gedroogde kabeljauw) zoveel recepten zijn dat er wordt gezegd dat je elke dag een ander recept voor bacalhau zou kunnen eten. Naast vis zijn er ook verschillende typische vleesgerechten met varken, lam, rund of kip zoals cozido à Portuguesa. Een bekend dessert wat zeker de moeite waard is om te proberen zijn de pastéis de nata (letterlijk vertaald betekent dit pasteitjes van room), die vooral veel in Lissabon worden gegeten en waarvan het oorspronkelijke recept geheim is.

 

Portugal heeft een kustlijn van 832 kilometer lang en je hebt dus de keuze uit veel verschillende stranden. Populaire plaatsen voor een strandvakantie zijn Albufeira en Faro. Mocht je deze drukte niet willen, dan bieden de Algarve en de westkust van Portugal genoeg mooie en rustige stranden.

Zonder zorgen op vakantie

Wil je van al deze dingen gaan genieten en kun je niet wachten met plannen? Boek dan Fly drive Portugal. Met Fly drive Portugal stel je jouw vakantie naar Portugal helemaal samen op basis van jouw wensen. Je stippelt makkelijk jouw favoriete route uit en vergelijkt vervolgens de verschillende Fly drive reizen. Het grote voordeel van een Fly drive vakantie boeken is dat je alles kunt regelen naar jouw wensen en je eenmaal op vakantie kunt gaan en staan waar je wilt.

0