blog
Tavira in Portugal – Het juweel van de Algarve

Tavira in Portugal – Het juweel van de Algarve

Leestijd 3 Minuten

In het zuiden van Portugal ligt het juweel van de Algarve, Tavira. Deze stad staat bekend om zijn rijke cultuur en dynamische geschiedenis. Ze worden beide prachtig weergegeven in de vorm van de inspirerende architectuur van Tavira, de spectaculaire fysieke geografie en de betoverende mensen. Als je ooit in Portugal bent, moet je tijd vrijmaken om deze fascinerende stad te verkennen. Alleen als je het zelf ziet, kun je deze magische ervaring zelf ontdekken.

Oude bezienswaardigheden in Tavira

In Tavira kan je een aantal oude sites bezoeken die bewonderenswaardig door de eeuwen heen zijn bewaard gebleven en die zowel Moorse als Portugese kenmerken vertonen. De brug, genaamd de Ponte Romana, staat er nog steeds, zelfs na de verwoesting van de aardbeving in 1755 die verschillende landen op het Iberisch schiereiland en de omliggende oceaan deed schudden. De stad herbergt 37 kerken en een Moors kasteel tussen verschillende andere beroemde bezienswaardigheden in de omgeving. Enkele belangrijke kerken zijn de kerk Santa Maria Do Castelo en Igreja da Misericordia om er maar een paar te noemen.

Genieten van en strand en de zee in Tavira

De stad Tavira omringt een groot deel van de meanderende stromingen van de rivier de Gilao. Deze rivier mondt uit in de Atlantische Oceaan. Tavira is een kustplaats en beschikt over enkele van de mooiste stranden van Portugal. Een ander opvallend fysiek kenmerk is Tavira Island. Zijn ongerepte witte zand en kristalheldere wateren bieden een rijke biodiversiteit van dieren en planten die goed beschermd en behouden zijn. Het eiland behoort tot het natuurreservaat van Rio Formosa en is een geweldige toeristische bestemming voor diegenen die weg willen van de drukte van het stadsleven, tot een paar dagen luieren in de hete zon.

Hotels, pensions en restaurants

Er zijn een aantal hotels, pensions en restaurants die een bezoek aan Tavira veelzijdig en bevredigend zullen maken. Enkele daarvan omvatten de meer hoogwaardige opties, zoals Hotel Vila Galé. Ook zijn er bescheiden, maar meer dan bevredigende inrichtingen zoals Hotel Herdade da Corte Turismo Rural.

Een veel bezochte vakantiebestemming in Portugal

Tavira is één van de belangrijkste en meest bezochte bestemmingen in Portugal. De uitnodigende lange stranden, de typische daken en de schoorstenen trekken mensen van over de hele wereld aan. Het prachtige uitzicht over de rivier de Gilao en de Romeinse bruggen boeit je tot het uiterste. Dit pittoreske stadje in Portugal biedt veel om van te genieten. Je kan er ook veel kerken en enkele kastelen bezichtigen.

Bezienswaardigheden in Tavira

De moskee Santa Maria do Castelo, de Renaissance kerk Misericórdia, de kerk Nossa Senhora das Ondas, de kerk van São José, de kerk van São Paulo en de katholieke kerk Carmo vormen samen de lijst van oude kerken in de stad. Ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Hoewel het kasteel niet zo opwindend is als dat in Alto Alentejo, zal je merken dat de ommuurde tuin ernaast een prachtige schoonheid is. Ook springen de prachtige middeleeuwse huizen langs de Travessa de Dona Brites in het oog.

De gotische ramen en portalen van de huizen geven ze een uitstekende uitstraling.
Het kleine dorpje Luz in de buitenwijk heeft een renaissancekerk die al vele eeuwen een bedevaartsoord is. Als je van de Praça de la República langs de rivier naar de zee gaat, kom je enkele zoutpannen tegen met grote stukken water. En als het geluk jou bevalt, kan je in deze regio misschien de steltkluut of flamingo’s zien.

Het nachtleven van Tavira is geweldig! Veel Portugese en Ierse bars sieren de straten van de stad. De hotels in Tavira zorgen ervoor dat je alle nodige comfort hebt voor een aangenaam verblijf.

 Booking.com

0