Te Urewera park Nieuw Zeeland

geplaatst in: blog | 0

Te Urewera park Nieuw Zeeland is het op 3 na grootste nationale park

Het Te Urewera park is met 212.673 hectare het op 3 na grootste park van Nieuw-Zeeland en werd in 1954 opgericht. Hier bevindt zich het grootste inheemse bos van het Noordereiland, die nogal ruig en veelal onontdekt is.

Met 2 schitterende meren, – Lake Waikaremoana en het kleinere Lake Waikareiti – 6 indrukwekkende watervallen, een afwisselende, bergrijke natuur en meer dan 650 plantensoorten kun je hier prachtige wandelingen maken. En als je ook nog eens van rust houdt zit je helemaal goed in dit park. Dagenlang kun je in dit park rondwandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Lake Waikaremoana

Het 243 meter diepe Lake Waikaremoana ontstond 2.200 jaar geleden door een aardverschuiving die de Waikaretahe rivier blokkeerde. Het meer ligt in het zuidwestelijke deel van het park. Alle inheemse vogelsoorten, behalve de Weka, zijn rond het meer te vinden. In combinatie met de rust, de ruige natuur en de plotselinge mist die plotseling op kan komen en verdwijnen heeft deze plek iets mysterieus in zich. Bij de meren heb je veel korte en lange wandelingen. De meest beroemde is de Lake Waikaremoana Track, die op de lijst van de 9 Great Walks van Nieuw-Zeeland staat. Deze is 46 kilometer lang en neemt 4 dagen in beslag.

Het meer en omliggende gebieden zijn buiten de wandelaars ook populair bij jagers, kajakkers en vliegvissen liefhebbers. Visvergunningen zijn te koop in een campingwinkel. In het kleine plaatsje Aniwaniwa kun je kajaks huren, tevens heb je hier een bezoekerscentrum, museum en overnachtingsmogelijkheden. Vanuit het bezoekerscentrum starten de korte en lange wandelingen.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Andere interessante pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Paparoa
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Invercargill
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie