blog
Te Urewera park Nieuw Zeeland

Te Urewera park Nieuw Zeeland

Leestijd 1 Minuut

Te Urewera park Nieuw Zeeland is het op 3 na grootste nationale park

Het Te Urewera park is met 212.673 hectare het op 3 na grootste park van Nieuw-Zeeland en werd in 1954 opgericht. Hier bevindt zich het grootste inheemse bos van het Noordereiland, die nogal ruig en veelal onontdekt is.

Met 2 schitterende meren, – Lake Waikaremoana en het kleinere Lake Waikareiti – 6 indrukwekkende watervallen, een afwisselende, bergrijke natuur en meer dan 650 plantensoorten kun je hier prachtige wandelingen maken. En als je ook nog eens van rust houdt zit je helemaal goed in dit park. Dagenlang kun je in dit park rondwandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Lake Waikaremoana

Het 243 meter diepe Lake Waikaremoana ontstond 2.200 jaar geleden door een aardverschuiving die de Waikaretahe rivier blokkeerde. Het meer ligt in het zuidwestelijke deel van het park. Alle inheemse vogelsoorten, behalve de Weka, zijn rond het meer te vinden. In combinatie met de rust, de ruige natuur en de plotselinge mist die plotseling op kan komen en verdwijnen heeft deze plek iets mysterieus in zich. Bij de meren heb je veel korte en lange wandelingen. De meest beroemde is de Lake Waikaremoana Track, die op de lijst van de 9 Great Walks van Nieuw-Zeeland staat. Deze is 46 kilometer lang en neemt 4 dagen in beslag.

Het meer en omliggende gebieden zijn buiten de wandelaars ook populair bij jagers, kajakkers en vliegvissen liefhebbers. Visvergunningen zijn te koop in een campingwinkel. In het kleine plaatsje Aniwaniwa kun je kajaks huren, tevens heb je hier een bezoekerscentrum, museum en overnachtingsmogelijkheden. Vanuit het bezoekerscentrum starten de korte en lange wandelingen.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0