blog
Tempels in Abu Simbel Egypte

Tempels in Abu Simbel Egypte

Leestijd 2 Minuten

Abu Simbel is een kleine stad, ver van de openbare weg. Toch is het één van de meest bezochte plaatsen van Egypte. In Abu Simbel bouwde Ramses II ruim drieduizend jaar geleden een grote rotstempel, samen met de kleinere Hathor-tempel. Vanaf 1960 werden de twee tempels vanaf hun oorspronkelijke locatie verplaatst en werden ze opgebouwd in een kunstmatige berg.

Tempels in Abu Simbel Egypte

De ingenieurs moesten die berg wel bouwen ter vervanging van de rotswand waar de tempels aan vast gebouwd waren. Achter de kunstmatige berg bevindt zich een deur die je binnenin de berg brengt. Soms mag je hier naar binnen, doe dat als je de kans krijgt. Het is erg vreemd om middenin een holle berg te staan. Ook geeft het je een beetje een idee van de problemen waar de ingenieurs voor hebben gestaan toen ze de tempels moesten verplaatsen.

Ramses II’s rotstempel

Boven het Nassermeer hangt ’s ochtends vaak nevel. Echter, al vrij snel schijnt de zon er doorheen. Op dat moment zie je de beelden van Ramses II, die zo’n 20 meter hoog zijn. Zodra je om de kunstmatige berg heen loopt, krijg je een kippenvel-gevoel van het tempel-aangezicht. De ingang van de rotstempel wordt gekenmerkt door het grote beeld. Deze tempel is de laatste tempel die Ramses II liet bouwen in een reeks van tempels in de Nubische woestijn. Binnenin de tempel zie je het gevecht van Ramses II die hij voerde om de Slag bij Kadesh tegen de Hettieten.

Hathor-tempel

De Hathor-tempel is kleiner dan de grote tempel van Ramses II. Deze kleinere rotstempel is gewijd aan de godin Hathor en de lievelingsvrouw van Ramses II; koningin Nefertari. De gevel is versierd met beelden van Ramses II en Nefertari. De beelden van de koningin zijn net zo groot als de beelden van Ramses II. Normaal gesproken zijn de beelden van de koninginnen stukken kleiner dan de farao’s. De kleine figuren, bij de benen, zijn de prinsen en prinsessen.

Vind je ideale reis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

0