blog
Tips & reisroute voor Costa Rica

Tips & reisroute voor Costa Rica

Leestijd 3 Minuten

Een reis naar het prachtige Costa Rica staat garant voor het spotten van veel bijzondere dieren, een trip door de jungle, prachtige tropische strand en een echte actieve vakantie. In het hele land zijn verschillende schitterende highlights te vinden en aangezien je het liefst alles wel wilt zien, kan een goede reisroute uitstippelen nog best een uitdaging zijn.

Er zijn heel veel nationale parken en stranden, maar welke zijn nu echt een bezoek waard? Wil je het echte pura vida sfeertje proeven waar het land om bekend staat, dan kun je het beste een route uitstippelen waar je van alles het beste pakt. Hangbruggen, vulkanen, een stuk jungle, watervallen, tropische stranden, wilde dieren, gezellige strandtentjes en hotsprings, maak een selectie van de beste en voeg ze aan je reis toe.

Tips & reisroute voor Costa Rica

Huur een auto

Een land als Costa Rica leent zich voor een huurauto. Op deze manier kun je gaan en staan waar je wilt en heb je zelf in de hand wanneer je ergens naartoe wilt gaan. Als je liever low budget door het land wilt reizen, dan zou je gewoon het openbaar vervoer kunnen pakken.

Je zult met de bussen wel bijna altijd langs San José moeten. Dit zal de reis er een stukje langer door maken. Er worden onder meer shuttlebussen speciaal voor toeristen ingezet, maar in de meeste gevallen is zelf een auto huren wel goedkoper. Als je het land echt wilt leren kennen, is een huurauto de makkelijkste en leukste optie. Het land lijkt bijna wel gemaakt om een roadtrip door te maken.

costa rica 4291889 1280

Neem de tijd

Wanneer je een rondreis gaat maken door Costa Rica, of welk land dan ook, is het wel belangrijk hiervoor genoeg tijd te nemen. Kies wanneer mogelijk eerder voor 3 dan 2 weken Costa Rica zodat je tussendoor ook tijd hebt om bij te komen en alles op je in te laten werken. Hoe korter je gaat, hoe meer je zal moeten overslaan.

Mocht je gewoon niet langer dan 2 weken kunnen, zul je een selectie moeten maken van alles wat je absoluut niet wilt missen en hier omheen je rondreis door Costa Rica bouwen. Probeer tijdens je reis niet teveel van hetzelfde achter elkaar te doen. Combineer natuur, met strand, cultuur, geschiedenis en leuke gezellige dorpjes en wissel hierin af.

Begin in San José, maar blijf er kort

Hoogstwaarschijnlijk zal je je reis in San José beginnen. Dit is de hoofdstad van het land en als je enkel Costa Rica bezoekt, zul je hier beginnen. De hoofdstad is niet echt een stad waar veel te beleven valt en is daarom niet echt een stad om lang te blijven. Je kunt hier prima bijkomen van je vlucht, maar om wat te beleven, zal je verder moeten reizen.

Zorg dat je dus gelijk doorgaat naar La Fortuna. Dit is een dorp waar de beroemde Arenal vulkaan te vinden is. Hierom heen zijn hotsprings waar je van kunt genieten en hangbruggen te vinden waar je je ogen van uitkijkt. Dit is de ultieme plek om rond te wandelen en de 70 meter hoge waterval in het nationale park te bezoeken.

Monteverde en Manuel Antonio

Van daaruit kun je verder naar Monteverde. Dit is een plek waar je veel outdoor activiteiten kunt doen. Denk aan ziplinen waarbij je met veel snelheid boven de jungle uit vliegt als het ware. Vervolgens is Santa Teresa een plek waar je dan even bij kunt komen van al het avontuur. Het strand van deze bestemming is heel relaxt en zijn super gaaf.

Blijf een paar dagen relaxen om daarna naar Manuel Antonio te reizen. Dit is een nationaal park waar je echt je rust kunt vinden en toch een goede wandeling kunt maken. In dit park is ook een strand te vinden waar je heerlijk neer kunt ploffen en kunt genieten van een lekker drankje.

costa rica 2400159 1280

Eindig in Puerto Viejo

Het leuke kustdorpje Uvita is de volgende bestemming na Manuel Antonio. Hier heb je hele mooie watervallen, kun je walvissen en dolfijnen spotten en het volgende nationale park Marino Ballena bezoeken. De rotsen en het zand vormen een grote walvisstaart en deze is te zien als het eb is. Om je vakantie helemaal ontspannen af te sluiten, zou je in Puerto Viejo kunnen eindigen.

De stranden die hier te vinden zijn, geven je het gevoel dat je in het paradijs beland bent. Het is een stad met een hele relaxte sfeer waar je je vakantie optimaal af kunt sluiten. Zo kun je weer helemaal opgeladen de reis terug naar huis maken en weer vol energie aan het werk gaan.

costa rica 397912 1280

Dé specialisten voor Costa Rica:

 
0