blog
Tips voor de overstap op Dubai Airport

Tips voor de overstap op Dubai Airport

Leestijd 2 Minuten

Vlieg jij binnenkort naar een land in Azië, Afrika of het Midden-Oosten? Grote kans dat er een overstap gemaakt moet worden op Dubai Airport. Dit vliegveld is momenteel de grootste van onze aardbol. Het is geen ramp om enkele uurtjes te moeten doorbrengen op dit immens grote vliegveld. Wij hebben enkele tips genoteerd, waarmee jij gemakkelijk de tijd kan doorkomen bij een overstap op Dubai Airport.

Terminals op Dubai Airport

Dubai kent op dit moment drie terminals. De terminale 1 en terminale 3 zijn aan elkaar verbonden, waardoor er nooit door een veiligheidscheck hoeft te gaan bij een overstap. Dit scheelt veel tijd en stress als er weinig tijd tussen de overstap zit.

Wat is er te doen op het vliegveld?

Wanneer de overstaptijd minder dan vier uur is, dan is het slim om het vliegveld niet te verlaten. Maar dat is op Dubai Airport helemaal geen enkel probleem. Dit luxe vliegveld heeft voldoende faciliteiten om er een leuke tijd van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de diverse winkels, prachtige restaurants en opfrismogelijkheden.

Geweldige faciliteiten op Dubai Airport

Dubai Airport kent een eigen vijf sterren hotel, meerdere gebedsruimtes en meer dan genoeg winkelmogelijkheden. Daarnaast kan er genoten worden in de tuinen, deze worden ook wel de ‘Zen Gardens’ genoemd. In deze tuinen staan ook heerlijke stoelen klaar. Een hapje eten kan in één van de tientallen verschillende restaurants op Dubai Airport.

Opfrissen op Dubai Airport

Na een lange vlucht is het tijd om jezelf even lekker op te frissen en dat kan natuurlijk ook op het grootste vliegveld ter wereld. Voor een bedrag van vijf euro is het mogelijk om toegang te verkrijgen tot de faciliteiten van het Dubai International Hotel, dan moet er gedacht worden aan het zwembad, de sportschool en de jacuzzi’s. Vanzelfsprekend liggen er hier handdoeken en shampoo klaar voor alle gasten.

Dubai verkennen

Moet je langer dan vier uur wachten op de volgende vlucht? Dan is het mogelijk om het vliegveld te verlaten en Dubai te verkennen. Maar maak het niet te bont, want de wachtrijen bij de luchthaven kunnen aardig lang zijn. Het zou zonde zijn als je dan alsnog de aansluitende vlucht mist.

Overnachten op Dubai Airport

Heb je een enorme vertraging opgelopen of is er een vlucht geannuleerd? Dan zou het zo kunnen zijn, dat jij een nachtje moet overnachten in Dubai. Hiervoor zijn enkele oplossingen, zo kan er overnacht worden in het Sleep and Fly Sleep Lounge op het vliegveld. in Terminal 3.

Overnachten kan ook in het drie sterren hotel Holiday Inn Express Dubai Airport  op het vliegveld, dit kost ongeveer 50 euro per nacht. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hotelovernachting te boeken in één van de hotels in de stad zelf of nabij het vliegveld.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dubai

 

 

0