blog
Tips voor Turkije

Tips voor Turkije

Wilt u een paar tips voor Turkije alvorens u op vakantie gaat? Een land wat niet al te ver weg ligt, maar waar toch een heel andere cultuur heerst dan in onze omgeving. Kijk dan eens naar Turkije en dan niet meteen naar de grote All Inclusive Resorts in de Turkse Rivièra en andere bekende en populaire badplaatsen aan de Egeïsche kust, want dit is niet het enige wat het land te bieden heeft.

Naast deze toeristische plaatsen zijn er tal van leuke steden en dorpen die niet zo bekend zijn, maar die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Boek juist daarom eens een rondreis Turkije en wijk af van de standaard badplaatsen en resorts. Via verschillende touroperators kunt u leuke groepsrondreizen, reizen voor singles en natuurreizen boeken en voor ieder persoon zit er een prachtige reis tussen. Vandaar onze tips voor een rondreis Turkije.

Tips voor Turkije

Tips voor Turkije

Tips voor Turkije

Nou zult u denken, waarom Turkije. Turkije heeft vele ongerepte natuurgebieden en kleine dorpjes waar u de lokale bevolking en hun gebruiken kunt ontdekken en ook in de bekende gebieden is er nog veel moois te bezoeken.

Tijdens uw vakantie zijn er veel plaatsen en gebieden die u kunt aandoen. Daarom hieronder enkele voorbeelden. Cappadocië bijvoorbeeld, dit is dan wel een vaak bezochte plaats, maar wel echt de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Bezoek in dit gebied bijvoorbeeld het Goreme National Park of maak een prachtige ballonvaart over het schitterende landschap.

U kunt naast een bezoek aan deze natuurgebieden ook een stedentrip maken tijdens de rondreis, hier is de Badplaats Marmaris een goed voorbeeld van. Marmaris is een toeristische trekpleister, maar wilt u niet in het hoogseizoen op reis, dan ontloopt u de drukte prima. U vindt hier geweldige stranden met water dat kristalblauw is. Tevens kunt u vanuit deze stad ook een bezoekje brengen (per boot) aan het Cleopatra eiland of u kunt het mooie vissersdorp genaamd Dalyan aandoen.

Naast deze leuke plaatsen kunt u natuurlijk ook een strandexcursie boeken, u kunt dan onder andere een duik nemen in een zwavelbad. Bent u een echte vogelliefhebber, bezoek dan tijdens uw rondreis het Kuscenneti National Park. Dit kunt u combineren met een dagje Kazdagi oftewel de Mount Ida. Dit zijn twee mooie natuurgebieden die zich bevinden ten noorden van de stad Izmir.

Wandelen, fietsen en zelfs skiën!

Wilt een mooie wandel- of fietstocht maken dan leent Turkije zich hier ook prima voor. U kunt bijvoorbeeld prachtig fietsen bij de meren boven Antalya. U rijdt hier in twee uur vanaf Antalya naartoe en vanaf daar gaat u verder met de fiets en kunt u genieten van een werkelijk schitterend uitzicht over het Egidirmeer, het Beysehir Golumeer en het Kovadameer. Voor een wandeling door de grotten ten Oosten van Antalya kunt u naar de grotten van Altinbesik of naar het noorden van Turkije.

Tussen Ankara en Istanboel ligt het Yedigöller National Park, hier kunt u het gehele jaar mooie wandeltochten maken door een prachtig gebied met meren en een rijke flora en fauna. Vooral het Abant meer is hier erg geliefd. Wilt u lekker skiën, maar heeft u alle skidorpen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk al gezien, dan kunt u tijdens uw rondreis ook een fantastisch skiën in Uludag een beschermd park, dit is een bekend skioord in de buurt van Bursa.

Zo ziet u, Turkije biedt u alle facetten voor een prachtige rondreis en er is voor wandelaars, fietsers en zelfs voor wintersporters nog ontzettende veel mooie natuur te ontdekken. Wacht daarom niet en boek eens een leuke trip door dit fantastische land.

Tips voor Turkije

Vergelijk hier direct alle reizen naar Turkije.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Istanbul

 

0