blog
Toeristische informatie Durbuy

Toeristische informatie Durbuy

In het plaatsje Durbuy in de Belgische Ardennen zijn allerlei mooie vakantiehuizen te huur, waardoor u dit prachtige, historische plaatsje optimaal kunt beleven. Doordat Durbuy een plek is waar zowel natuur als cultuur samen komen, is dit plaatsje een populaire plek voor vakantiegangers. Durbuy biedt niet alleen een geweldige natuur, maar u heeft ook de mogelijkheid om door het stadje te trekken om zo de rijke geschiedenis van Durbuy te ontdekken.

Toeristische informatie Durbuy

Door de vele bossen en wateren is het daarnaast mogelijk om een actieve vakantie te houden. Durbuy nodigt u uit om diverse buitensporten als kanoën, klimmen, trailrunning en fietsen in het mooie landschap van dit plaatsje te beoefenen. Met onder andere de Belgische Ardennen om de hoek, hebt u voorts de mogelijkheid om rond te wandelen of fietsen door de bergen. Zo ziet u maar, voor iedere soort mens heeft Durbuy wel iets te bieden: of u nou van rust houdt of van drukte en vele activiteiten.

Vakantiehuis in de Ardennen

Om optimaal te kunnen genieten van wat Durbuy en haar omgeving te bieden hebben, kunt u in (de omgeving van) Durbuy overnachten. Hierdoor kunt u zowel dag als nacht genieten van wat u in deze streek allemaal kunt beleven. Een optie hierbij is het huren van een vakantiehuis in de Ardennen.

U hebt diverse keuzemogelijkheden wanneer het aankomt op het huren van een vakantiehuis in de Ardennen en in de omgeving van Durbuy. We hebben het hierbij niet alleen over de ligging van het huisje, maar tevens over de grootte daarvan. Wanneer u op zoek bent naar iets dat klein en knus is, zit u hier goed. Ook indien u juist iets groots wilt om met de hele familie in te bivakkeren, bieden de vakantiehuizen in Durbuy en de Ardennen u vele opties.

Indien u in of dichtbij Durbuy verblijft, geniet u van de mogelijkheid om in één vakantie diverse soorten landschappen en streken te bezichtigen. Ook de Famenne en de Condroz bevinden zich dan immers om de hoek.

Durbuy in de Belgische Ardennen

Het Belgische plaatsje Durbuy is gelegen in de Belgische provincie Luxemburg en bevindt zich daarnaast op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van de grens van het land Luxemburg. Het bijzondere aan dit plaatsje is onder andere dat het zich in zowel de Ardennen als de Famenne als de Condroz bevindt: drie streken van België. Hierdoor wordt u, zoals gezegd, in Durbuy de mogelijkheid geboden om al deze streken in één vakantie te bewonderen.

De Belgische Ardennen zijn heel dicht bebost, waardoor vele (wilde) dieren zich er erg op hun gemak voelen. Indien u de Ardennen verkent, heeft u dus de mogelijkheid om diverse wilde dieren tegen te komen. Zo geniet u tijdens uw verblijf in Durbuy niet alleen van de geweldige historie en cultuur, maar tevens van de flora en fauna die deze omgeving u biedt. Ontdek daarnaast de landerijen en bossen van de Famenne en de valleien van de Condroz. Nog nooit bent u zoveel verschillende soorten landschappen en klimaten tegengekomen in één vakantie. Door het verschil in hoogte en bebossing verschillen de diverse locaties immers ook qua klimaat.

Landschappen

Juist omdat Durbuy zoveel verschillende soorten landschappen kent, is Durbuy in de Belgische Ardennen erg geschikt voor de echte avonturiers onder u. Allerlei soorten sporten kunnen in en om Durbuy worden uitgeoefend. Geniet van de vele watersporten die u in de wateren van Durbuy en de Ardennen kunt beoefenen of beklim de gebergtes. Houdt u meer van wandelen en/of trailrunning? Geen probleem, want ook dat is natuurlijk mogelijk. Door de diverse soorten ondergrond die u in de Ardennen tegenkomt, wordt dit extra leuk gemaakt. Ook indien u van fietsen houdt, heeft u hier volop mogelijkheden. Kortom, Durbuy in de Belgische Ardennen is niet alleen geschikt om een culturele of ontspannende vakantie te houden, maar ook om juist op en top actief te zijn.

Camping Durbuy

Indien u liever op een camping dan in een van de vakantiehuizen in Durbuy verblijft, bent u hier nog steeds op het juiste adres. Er zijn in en rondom Durbuy allerlei mogelijkheden om op een camping te verblijven. U kunt gebruik maken van een caravan of een tent: wat u het liefst wilt. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent en ook op een camping zult u de tijd van uw leven beleven.

Geniet nog extra van de natuur in en rondom Durbuy door in de buitenlucht te verblijven. Zo kunt u op en top genieten van wat dit mooie plaatsje u allemaal te bieden heeft. Met name wanneer u houdt van een actieve (buiten)vakantie, is een verblijf op een camping een aanrader. Zo maakt u optimaal contact met de natuur en geniet u zoveel mogelijk van wat de buitenlucht u in Durbuy allemaal te bieden heeft.

Vanuit de camping heeft u diverse mogelijkheden. Vanuit daar kunt u uw dag voortzetten in Durbuy zelf, maar kunt u er ook voor kiezen om de wijde omgeving te verkennen. Zorg voor een goede uitrusting wanneer u op pad gaat, zodat u het extra lang volhoudt. Of u nou voor een van de vakantiehuizen in Durbuy of een camping kiest, uw vakantie zal zeker slagen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar België .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

0