blog
Top 10 mooiste plaatsen van Italië

Top 10 mooiste plaatsen van Italië

Leestijd 2 Minuten

Italië behoort al jarenlang tot de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Dat is natuurlijk niet voor niets. Italië heeft prachtige plekken om te bezoeken. Rondreizen door Italië is ideaal om kennis te maken met al deze highlights.

Dit zijn ons inziens de Top 10 mooiste plaatsen van Italië

  1. Romantisch Venetië

Venetië wordt vaker genoemd als meest romantische stad van de hele wereld, en dat is toch ook wel alle reden om de stad te bezoeken tijdens een rondreis door Italië. Je stapt hier natuurlijk in de welbekende gondel voor een heerlijk romantische vaart.

  1. Hoofdstad Rome

De hoofdstad mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je rondreis door Italië. Hier breng je onder meer een bezoek aan de Piazza Navona, de Sixtijnse kapel, de Sint Pieterskerk, het Phantenon, het Vaticaanmuseum en natuurlijk het wereldberoemde Colosseum.

  1. Fashioncity Milaan

Echte modeliefhebbers mogen Milaan natuurlijk niet missen. Hier kan je eindeloos winkelen in de meest populaire en wereldberoemde designshops. Je kijkt je ogen uit, maar je moet ook wel een dikke portemonnee bij je hebben als je ook daadwerkelijk designkleding wilt kopen. Natuurlijk kan je ook winkelen met een lager budget.

  1. De ontspanning rond het Gardameer

Het Gardameer is the place- to- be als je pure ontspanning zoekt. Je rondreis door Italië is dan ook niet compleet als je dit meer niet hebt bezocht. Je kan er prachtige citrusbomen, wijnranken, olijfboomgaarden en paleizen bezoeken langs de oevers.

  1. Het bruisende Napels

In Napels vind je puur karakter. Het is er zeker niet zo georganiseerd als in de meeste Italiaanse steden, en dit maakt Napels nu precies zo interessant. De stad is lekker chaotisch, rommelig en ‘lekker los’. Dit maakt dat je je er altijd welkom voelt.

  1. Bezienswaardigheden in Florence

Ook Florence is een fantastische stad, vooral om de prachtige bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Palazzo Vecchio en de indrukwekkende dom. Deze indrukwekkende stad werd door Julius Ceasar gesticht.

  1. Liefdevol Verona

Verona is vooral bekend geworden door het verhaal van Romeo en Julia, geschreven door William Shakespeare. Als je deze stad aandoet tijdens je rondreis door Italië, dan zou je er zeker een bezoek moeten brengen aan het middeleeuwse kasteel en de Romeinse ruïnes.

  1. De lijkwade in Turijn

De controversiële lijkwade van Jezus Christus heeft Turijn echt op de kaart gezet. Deze lijkwade, te vinden in de Dom, is dan ook dé reden waarom zoveel mensen jaarlijks naar de plaats trekken.

  1. De architectuur van Palermo

Als je een liefhebber van mooie architectuur bent, dan mag je Palermo niet missen tijdens je rondreis door Italië. Je kunt er de mooiste en meest indrukwekkende bouwwerken vinden, gebouwd onder diverse invloeden.

  1. Luxe aan het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is echt de plek waar de jetset zich bevindt. Je vindt er eindeloos veel luxe, vooral langs de oevers bij de plaatsen Baveno en Strasa. Vanaf hier kun je ook de Borromeïsche eilanden zien.

Ben jij er klaar voor om de Top 10 mooiste plaatsen van Italië te gaan bezoeken?

 

Vergelijk dan direct alle rondreizen naar Italië

0