blog
Top 10 wintersportgebieden 2021-2022

Top 10 wintersportgebieden 2021-2022

De fijnste actieve vakantie is een wintersportvakantie, dat snapt iedereen. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met top wintersportgebieden 2021-2022 binnen Europa. Deze populaire skigebieden zijn voornamelijk top in de hoeveelheid pistes, de liften, maar ook de sfeer en de prijs. En wat erg belangrijk is, dat is de sneeuwzekerheid. Je wilt niet aankomen bij een top wintersportgebied en dan vervolgens schrikken van al het groen. Lees daarom dit artikel over top wintersportgebieden goed door en boek een wintersportvakantie naar wens.

1.Arlberg (Oostenrijk)

Het top wintersportgebied Arlberg ligt in Oostenrijk, het wintersportland van ons continent. Het desbetreffende skigebied bestaat uit vijf kleine steden. Het grootste stadje is St.Anton, hier komen voornamelijk jongeren naartoe. Dat komt voornamelijk door het bruisende nachtleven, hier kan je goed met de voetjes van de vloer. Wil je een wat rustigere vakantie, dan raden wij het zeer kleine plaatsje St.Christoph sterk aan. Het is een redelijk goedkoop alternatief voor de andere stadjes, wat ook prettig kan zijn. Mocht je wat meer cash op zak hebben, dan is het luxe skioord Lech wat voor jou! Laat je hier in de watten leggen bij één van de 5-sterrenhotels in de omgeving. Vaak zijn bij de hotels de wellness faciliteiten dik in orde. Het top wintersportgebied bij Arlberg is een garantie voor een geweldige en onvergetelijke wintersportvakantie.

2.Cortina d’Ampezzo (Italië)

Cortina d’Ampezzo ligt in het wintersportgebied in de Dolomieten. Het is zelfs het populairste en het meest drukbezochte wintersportgebied in deze streek. De unieke stijl, de adembenemende rotsformaties en het bruisende skigebied brengen een wintersporter echt tot leven. Kies ervoor om in een bobslee te stappen of ga zelfs raften. De Nederlanders kunnen ook goed hun rondje schaatsen in Cortina d’Ampezzo. Het is een duur skigebied en er komen veel extreem rijke Italianen. Cortina d’Ampezzo kent vijf skipistes, zowel voor de ervaren als de beginnende wintersporter.

3.Chamonix (Frankrijk)

De Franse Alpen zijn wereldberoemd onder de wintersporters. Een bekend gebied in de Alpen is Chamonix, gelegen aan de voet van de Mont Blanc. Dit gebied kent ook een bijzondere geschiedenis, aangezien de eerste Olympische Winterspelen hier plaatsvonden. Los van de fantastische wintersportfaciliteiten, kan hier ook goed genoten worden van de après-ski. Bezoek één van de vele bars of ga met de voetjes van de vloer in een discotheek. In Chamonix kan worden geskied, gelanglauft en geschaatst. Maar ook wandelaars en rodelaars kunnen hier goed hun gang gaan.

4.Jungfrau Region (Zwitserland)

Het Zwitserse skigebied Jungfrau Region is een samensmelting van unieke bergtoppen. Ski over de Alpen, maak een uitstapje naar de Eiger, de Jungfrau en zelfs de Schilthorn. Het wintersportgebied is een top skibestemming vanwege de grote hoeveelheid aan verschillende gebieden. Zowel de startende skiër als de wat meer ervaren skiër kan hier prima terecht. De ervaren skiër kan zijn hart op de bij de Lauberhorn afdaling, dat is een rode piste met een lengte van bijna drie kilometer.

5.Kitzbühel (Oostenrijk)

Het mooiste skigebied van Tirol is Kitzbühel, deze historische stad staat bekend om de prachtige architectuur en de geweldige faciliteiten. Vooral personen met een goed gevulde bankrekening komen graag naar Kitzbühel. De uitgaansgelegenheden zijn prima op orde in dit wintersportgebied. Bezoek het casino of ga naar één van de cafés of discotheken. Mocht je nog niet kunnen skiën, geen probleem. Kitzbühel staat bekend om zijn skischolen, deze zijn allen hoog aangeschreven.

6.Portes du Soleil (Frankrijk/Zwitserland)

Portes du Soleil is misschien wel het allergrootste skigebied van de gehele wereld. De languit gerekte gebieden zijn moeilijk te bereiken, door de grote afstand. Stap in één van de skiliften en bezoek de steden in dit gebied. Dit top wintersportgebied is voornamelijk in trek bij de wat meer ervaren skiërs onder ons, maar ook beginners kunnen zich prima vermaken bij de beginnerpiste.

7.Les Trois Vallées (Frankrijk)

Les Trois Vallées kent honderden kilometers aan pistes, daarmee komt het in het rijtje van grootste skigebieden in de wereld. De skigebieden Courchevel, Mottaret, Les Menuires en Miribel klinken vast bekend in de oren. Deze gebieden zijn in Les Trois Vallées perfect met elkaar verbonden. Gezinnen met kinderen komen graag naar Les Trois Vallées, er is dan ook genoeg te doen voor alle leeftijden.

8.Val d’Isère (Frankrijk)

Opnieuw staat er een Frans top wintersportgebied in dit rijtje, ditmaal gaat het om Val d’Isère. Dit skioord is één van de oudste skigebieden in het land. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar dit skigebied toe, aangezien het een zeer sneeuwzeker gebied is. Geniet van het goede nachtleven in Val d’Isère en wandel door het prachtige centrum. Meer informatie is hier te vinden.

9.Verbier (Zwitserland)

Verbier ligt in het prachtige en rustgevende Zwitserland. Het top skigebied is onderdeel van het 4 Vallées-skigebied. Vooral de ervaren skier komt graag naar Verbier toe, dat komt door de bekende off-pistes in dit gebied. Jaarlijks bezoeken tal van beroemdheden dit wintersportgebied, onder andere tijdens één van de internationale wedstrijden die hier worden georganiseerd.

10.Zermatt (Zwitserland)

Het wintersportgebied Zermatt ligt in Zwitserland. Dit skigebied is autovrij, daarom is het slim om de stad te bereiken per trein of taxi. Het gebied is gelegen naast één van de bekendere bergen, de Matterhorn op precies te zijn. Zowel de beginnende, als de wat meer ervaren skiër komt hier goed tot zijn recht. De beginnende skiër kan lessen nemen bij de plaatselijke skischool, terwijl

 

 

0