• Trans Siberië Express
  • station-vladivostok
  • vladivostok

Trans Siberië Express

geplaatst in: blog | 0

De Trans Siberië Express is een reis die u één keer in uw leven gedaan zou moeten hebben. Zet deze maar even op je bucketlist ! Een legendarische ontdekkingstocht over 9287 km spoor. De langste spoorlijn ter wereld loopt in Rusland, Van Moskou naar Vladivostok. Deze trein brengt u van west naar oost of uiteraard van oost naar west. Langs prachtige landschappen en mooie steden. Deze spoorlijn werd tussen 1891 en 1916 aangelegd, in opdracht van tsaar Alexander III. Het laatste deel was gereed in 1916, lang na de dood van Alexander III in 1894.

Boeken van tickets voor de Trans Siberië Express

Vindt u het allemaal heel ingewikkeld om deze reis uit te zoeken en te boeken, Googel op internet, er zijn een aantal bedrijven die dit voor u kunnen doen en de gehele reis voor u uit kunnen stippelen en boeken. Maar met wat geduld en spitwerk is het ook goed zelf te doen, zo vergroot u ook de voorpret en ga je nog beter geïnformeerd op reis! Nadat u een vliegticket met de bestemming Moskou, Irkutsk of Vladivostok geboekt hebt, kunt u de tickets voor de Trans Siberië Express boeken.

Visum aanvragen

Ook wordt u aangeraden om gelijk een visum aan te vragen. Dit kan online of bij de Russische ambassade, de prijs hiervan ligt tussen de 80 en 105 euro.

Trans Siberië ExpressReizen met de trein

Het is ook mogelijk om een treinreis Amsterdam – Moskou te boeken. De prijs van een enkele reis, 2de klasse in een 2 persoonscoupé zal rond de 360 euro bedragen. De reis per trein naar Moskou duurt zeker 40 uur en u zult enkele keren moeten overstappen. Maar ook hier kunt u weer op een positieve manier gebruik van maken en steden bezoeken waar u anders nooit zou komen. Plan het traject dat u met de Trans Siberië Express wil afleggen van tevoren zorgvuldig en boek de tickets minimaal 6 weken van tevoren.

De lange afstand die de trein aflegt is onderverdeeld in diverse trajecten. Wanneer u tussentijds wilt uitstappen, zal voor elk traject een apart een ticket geboekt moeten worden. U kunt dan niet van datum of afgesproken tijd afwijken, de reservering ligt vast. Mocht u dat toch doen dan moet u een nieuw ticket aanschaffen. Houdt u er ook rekening mee dat u bij elke stop uw visum moet overleggen zodat deze geregistreerd kan worden.

Het is dus belangrijk dat u zeker bent van het traject dat u wil afleggen en u zich van te voren goed informeert over de tussenstops die u kunt maken. De prijs voor een enkele reis Moskou – Vladivostok kan enorm in prijs verschillen. Allereerst is de prijs afhankelijk van het seizoen waarin u reist. De prijs voor een eerste klas kaartje varieert tussen 480 en 860 euro. Tweede klas varieert tussen de 240 en 530 euro.

Kwaliteit van de treinenTrans Siberië Express

De treinen zijn prima, vergelijkbaar met de Nederlandse slaaptreinen. Het zijn vaak lange treinen met 25 tot 30 wagons. Elke wagon valt onder de verantwoordelijkheid van een conducteur. Deze controleert de tickets, houdt de ingang in de gaten bij de haltes, maakt schoon, geeft antwoord op veel van uw vragen, is behulpzaam en zorgt voor de verwarming. De beste tijd om te reizen is het voor- of najaar. De temperatuur is dan fijn om te reizen, hoewel de nachten erg koud kunnen zijn. Handig om bij het inpakken van uw bagage hier rekening mee te houden. Thermo-kleding is een aanrader!

Elke wagon heeft 2 toiletten met een wasgelegenheid, 220 V en twee ingangen. Beddengoed is aanwezig, u krijgt een setje lakens, een sloop en een handdoek. Roken is toegestaan maar wel in een daarvoor aangewezen ruimte. Afhankelijk van de gekozen klasse, heeft een compartiment vier bedden twee boven en twee onder elkaar of een coupé met 2 bedden. Er is een heet waterkraan voor soep of thee en een restauratiewagen waar u beperkt eten en drinken kan halen. Het reizen met de Trans Siberië Express is een ontspannen manier van reizen met een optimale dosis van cultuur en natuur.

Wie goed voorbereid op reis gaat zal een overweldigende, onvergetelijke reis tegemoet gaan.

Transsiberië Express 23 dagen met Djoser

Trans Mongolië Express met Kras

17-daags avontuur per spoor – van het Rode Plein, via ongerept Mongolië naar keizerlijk Beijing

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie