• Uber taxi in Myanmar
  • Een soort Uber taxi app heeft nu ook Myanmar bereikt

Uber taxi in Myanmar

geplaatst in: blog | 0

De nieuwe Uber taxi in Myanmar is vanaf nu bereikbaarEen soort Uber taxi app heeft nu ook Myanmar bereikt

Sinds kort kunnen inwoners en toeristen gebruik maken van een soort Uber Taxi App waarmee je veel goedkoper van A naar beter kan reizen. Dat klonk een van de inwoners van Yangon ( de hoofstad van Myanmar) als muziek in de oren en heeft direct zijn oude Nokia GSM ingeruild voor een super snelle iPhone6 waarmee hij direct de App kon downloaden en opgeroepen kon worden voor zijn klanten.

Voor een paar Kyat is hij nu gemakkelijk via de app op te roepen. Nog niet snel helaas want zijn taxi is uitgerust met 1 PK en bereikt nog niet de paar honderd PK van een Tesla. Wel net zo milieu vriendelijk als een Tesla overigens want CO2 uitstoot heeft zijn taxi ook niet. Zijn taxi biedt plaats aan meer dan 8 personen, veel meer overigens dan dat we in het westen gewend zijn.Dat heeft zo zijn voordelen als je de taxirit op basis van “Going Dutch” later moet afrekenen.

De man rijdt met zijn taxi het hele land met je door. Jij als toerist kan dan langzaam genieten van de vele highlights welke Myanmar te bieden heeft. Welke highlights kun je zoal aantreffen met een rondreis Myanmar?

De mooiste stukjes natuur in Myanmar

Myanmar is een land dat echt tot de verbeelding spreekt. Op sommige dagen is de lucht gevuld met luchtballonnen, terwijl er op andere dagen ineens honderden vogels door de lucht vliegen. Veel gebouwen lijken uit de natuur te zijn opgegroeid en veranderen in een gouden kleur als de zon ondergaat. Dit land lijkt ervoor te zorgen dat dromen uitkomen, en dat maakt een rondreis door Myanmar natuurlijk onvergetelijk. De volgende natuurgebieden mag je niet missen in Myanmar.

Bergstadje Hsipaw

Dit schilderachtige stadje staat bekend om de Hill Tribe Walks, ofwel de wandelingen die je naar de bergstammen brengen. Je kan heerlijk gaan wandelen naar de rijstvelden en vervolgens op de boot stappen om de natuurrijke omgeving vanaf het water te bewonderen. Het is werkelijk indrukwekkend en het is dan ook niet vreemd dat deze wandelroutes bekend staan als de mooiste wandeltochten die het land rijk is.

Mount Popa

Popa Taung Kalat, beter bekend als Mount Popa, behoort tot de meest heilige plekjes die je kan vinden in het land. We hebben het hier niet zomaar over een berg, maar over een vulkaan met een Boeddhistische tempel helemaal bovenaan op de top. Deze kan je gaan bewonderen, maar je hebt er wel een goede conditie voor nodig. De trap naar de tempel telt namelijk precies 777 treden. Veel toeristen komen er op de helft pas achter dat het voor hen niet haalbaar is om de top te bereiken. Het is dus goed om je vooraf aan de klim eens goed af te vragen of je het lichamelijk wel gaat halen, anders is het zonde van de moeite. Toch, als je maar half denkt dat je het kan halen, dan moet je heel gaan. Het is echt de moeite waard.

Het Inle Meer

Dit meer is zeker niet zomaar een meer. Het is een bezienswaardigheid op zich. Dit meer is de plaats waar je leuke marktjes kan bezoeken en waar je complete dorpen kan vinden. Deze vind je niet aan het water, maar op het water. De dorpen met de bijbehorende markten zijn namelijk op palen in het water gebouwd en het is werkelijk uniek om te zien.

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin staat bekend onder meerdere namen. Zo wordt het ook wel Maytown of Maymyo genoemd, en het staat bekend als het zogenaamde Hill Station. Dit dorp is gerealiseerd in de adembenemend mooie Shan Hooglanden. Het unieke van het dorp is wel dat het op een kleine 1100 meter hoogte is gebouwd. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier kan genieten van de meest spectaculaire uitzichten. Natuurlijk is het ook zeker de moeite waard om het dorpje zelf eens nader te leren kennen tijdens je rondreis door Myanmar. Je zal je er zeker welkom voelen.

Boek je rondreis door Myanmar

Myanmar is een bijzondere keuze voor een rondreis, en een rondreis door Myanmar staat garant voor een bijzondere vakantie. Heb jij er nu al zin in? Ga dan direct via Goedkoperondreis.com op zoek naar de ideale rondreis voor Myanmar. Goede reis!

Vergelijk direct alle rondreis aanbieders naar Myanmar!

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175333shoestringsnp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175koningaapbaobab-300x175footprinttravelasiadirect
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van