blog
Uitgaan en nachtleven in New York

Uitgaan en nachtleven in New York

New York wordt ook wel ‘The City That Never Sleeps’ genoemd. Deze stad heeft niet voor niets deze benaming. Er is altijd wel wat te doen. Of je in de ochtend, in de avond of ’s nachts iets wilt doen, in New York zit je goed. Er is ’s nachts altijd wel ergens wat te beleven. De stad staat bekend om de jazzclubs, pubs, barretjes en clubs. Wanneer je in deze stad bent moet je zeker het nachtleven meemaken. Wel is het handig als je weet in welke gedeeltes van de stad je terecht kunt. Op deze pagina vind je meer informatie over uitgaan en nachtleven in New York.

De beste plekken voor het uitgaan en nachtleven in New York

Uitgaan en nachtleven in New York

In Manhattan vind je in East Village vele bars en cafés. Er zijn hier gezellige muziekclubs met live muziek. Wil je het echt laat maken? Dan is dit een geschikte plek voor je om te bezoeken. De bars en cafés op East Villages gaan namelijk door tot vroeg in de ochtend. Niet ver hier vandaan vind je Soho. Dit is een wijk in New York met vele Modieuze bars en cafés. Vanaf East Village is het slechts 10 minuten rijden richting het oosten in Manhattan naar Soho.

De clubs in New York kunnen erg snel veranderen van populariteit. De ene dag is een bepaalde club erg in trek, terwijl het kort daarna een andere club is waar de massa heen gaat. Enkele clubs in New York om te bezoeken zijn The Boom Room of Cielo. Voor veel clubs in New York kunnen de toegangsprijzen erg hoog zijn en kunnen er lange wachtrijen zijn.

Overige plekken voor het uitgaan

New York staat verder bekend om de vele jazzclubs. Wanneer je fan bent van jazzmuziek dan zit je in New York wel goed. In New York vind je een van de beroemdste jazz clubs ter wereld. Deze club heet Blue Note. Verder is Iridium Jazz Club een aanrader.

Tot slot zijn er in New York vele verschillende comedy clubs. Ben jij een groot fan van stand-upcomedian shows? Dan zijn er in New York een aantal plekken om te bezoeken. Zorg er wel voor dat je Engels hier goed genoeg voor is. Het kan namelijk nog wel eens moeilijk zijn om de grappen direct te snappen wanneer je moeite hebt om de taal bij te houden. Bovendien is het een leuke manier om de Amerikaanse cultuur beter onder de knie te krijgen.

Nickelodeon Universe Pretpark in New York

New York is geliefd onder de toeristen, mede vanwege het grote aantal bezienswaardigheden en sportteams. Mocht je met kinderen afreizen naar de Amerikaanse stad, dan raden wij je aan om een bezoekje te brengen aan het Nickelodeon Universe pretpark. Het Nickelodeon Universe pretpark is te vinden in het nabijgelegen New Jersey, namelijk in de American Dream Mall. In het grote winkelcentrum kan jij veel plezier gaan beleven in het pretpark. De bekendste animatiefiguren van de televisiezender komen voorbij en natuurlijk staan er tal van leuke attracties klaar voor de bezoekers. Het gaat trouwens om een overdekt pretpark, waardoor het ook een geschikt uitje is op een regenachtige dagen.

Overdekt pretpark in de American Dream Mall

De American Dream Mall is een groot en bekend winkelcentrum in New Jersey. Het indoor pretpark is geschikt voor zowel jong als oud. Het is zelfs één van de grootste overdekte pretparken in de wereld. Het Nickelodeon Universe pretpark beschikt over kalme attracties, maar ook knotsgekke achtbanen. Jongeren en volwassenen kunnen dus ook voldoende beleven in het overdekte Amerikaanse pretpark. Het kan zijn dat er lange rijen ontstaan voor bepaalde attracties, in dat geval is handig om een QuickPass te kopen. Je krijgt dan voorrang bij tien attracties naar eigen voorkeur.

Het is verstandig om al vroeg op de dag naar het Nickelodeon Universe pretpark af te reizen. In de ochtenduren is het nog relatief vroeg in het pretpark, waardoor je vrijwel nergens voor in de rij hoeft te staan. Daarnaast biedt het de kans om langer te genieten van alle attracties. Je kan ook een ticket kopen voor het nabijgelegen DreamWorks Water Park en na een bezoek aan het pretpark nog enkele uurtjes gaan zwemmen.

Openingstijden van het Nickelodeon Universe pretpark

Het Nickelodeon Universe pretpark is van maandag tot en met donderdag geopend van 13:00 uur tot 19:00 uur. Wij raden je aan om op vrijdag of zaterdag een bezoekje te brengen, aangezien het pretpark dan geopend is van 11:00 uur tot 22:00 uur. Nickelodeon Universe is op de zondag open van 11:00 uur tot 20:00 uur.

Ticketprijs Nickelodeon Universe

De ticketprijs van Nickelodeon Universe ligt vrij hoog. Een ticket kost namelijk 63,65 euro en de kaartjes kan jij nu alvast online aanschaffen. Er geldt geen korting voor kinderen of 65 plussers. Echter hoeft er geen kaartje te worden gekocht voor kinderen tot en met 2 jaar oud. Het is in het pretpark mogelijk om eventueel nog een QuickPass te kopen en zo voorrang te krijgen bij diverse attracties.

 

Reizen naar Amerika

Als je naar Amerika wilt reizen of doorreist vanuit Amerika, dan dien je een ESTA aan te vragen. Iedere Nederlander die naar Amerika wil vliegen heeft er een nodig. Een ESTA kun je online aanvragen.

Dé reisorganisaties voor New York:

0