blog
Vakantie Almaty Kazachstan

Vakantie Almaty Kazachstan

Leestijd 2 Minuten

Almaty is met ruim 1,3 miljoen inwoners de grootste stad van Kazachstan. Tot 1997 was het de hoofdstad van het Aziatische land, waarna Astana dit overnam. De letterlijke naam voor Almaty is ‘rijk aan appelen’. De stad dankt haar naam aan de diversiteit aan appelen die verkrijgbaar zijn in de stad. Er wonen voornamelijk etnische Russen in de voormalige hoofdstad van Kazachstan.

Klimaat

De stad kent een warm landklimaat met een doorgaans hogere regenval dan in de rest van het land. In de lente- en zomermaanden merkt men dit vooral. De zomermaanden zijn aangenaam, maar kunnen ook vochtig zijn. In de wintermaanden vriest het doorgaans en ligt er sneeuw in de stad. Jaarlijks kun je rekenen op ongeveer 650 mm neerslag.

Bezienswaardigheden in Almaty

Tijdens je vakantie naar Almaty kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Almaty Central State Museum, het Plein van de Republiek en de drukke vlooienmarkt Barakholka.

Barakholka

Barakholka is een drukke vlooienmarkt in het centrum van de stad. Op de markt vind je allerlei leuke producten uit Kazachstan en buurlanden Oezbekistan en China. Je kunt er van alles kopen: van huisdieren tot kleding en souvenirs. Zondagochtend is het voornamelijk druk op de markt.

Nationale Park

Het Nationale Park van Kazachstan is gelegen in de bergen nabij Almaty. Er leven verschillende diersoorten, waaronder vogels, beren en de lynx. Enkele leuke bezienswaardigheden in het park zijn de Big Almaty Lake en de observatietoren.

Plein van de Republiek

De grootste stad van Kazachstan is het voormalig administratief centrum van het land. Het Plein van de Republiek was een belangrijk plein. Toen de hoofdstad veranderde naar Astana is het plein flink gerenoveerd. Enkele gebouwen zijn nu in het bezit van tv-stations. Ook vind je er enkele prachtige tuinen en fraaie waterpartijen. Het beeld van de gouden jongen is ook een toeristische trekpleister voor de bezienswaardigheid.

Almaty Central State Museum

Het Centrale State Museum vertelt je meer over de ontwikkelingen van het Aziatische land. Er zijn verscheidene beeldhouwkunsten tentoongesteld. Ook kun je er verschillende leuke souvenirs kopen, waaronder sieraden en traditionele tapijten.

Dierentuin

De dierentuin nabij de stad is ook een prachtige bezienswaardigheid. De dierentuin is zo’n 21 hectare groot en heeft veel verschillende diersoorten, waaronder beren, tijgers, jaguars, olifanten, zebra’s, slangen en krokodillen. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 in de wintermaanden en van 09.00 tot 19.00 in de overige maanden.

Vervoer

De stad Almaty heeft een internationale luchthaven. Dit is tevens het grootste vliegveld van het land. De luchthaven heeft een landingsbaan en ligt op zo’n 20 kilometer afstand van het centrum van de stad. Je kunt verder reizen met het openbaar vervoer. Er is een treinnetwerk en tevens kun je reizen met metro’s of bussen. Als je liever niet met het openbaar vervoer reist, is de taxi een prima alternatief. De taxi’s zijn betaalbaar.

Pagina’s voor Kazachstan

Rondreis Kazachstan
Almaty
Astana
Semey

Meer informatie over een vakantie in Kazachstan kun je vinden op de website Vakanties In Kazachstan

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kazachstan

 

0