blog
Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland

Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland

Leestijd 4 Minuten

Veel toeristen boeken een vakantie Auckland Nieuw Zeeland vanwege het uitgaansleven, de mooie winkels en de verschillende bezienswaardigheden. Er staan verschillende mooie gebouwen uit de 19e en 20e eeuw.Auckland is gelegen in het noorden van Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. Het is de grootste stad van het land en is populair onder toeristen.

Klimaat

Auckland is regenachtige stad. Gedurende het hele jaar valt er veel regen. Aan de andere kant heeft de stad ook weer veel zonuren. Op jaarbasis schijnt de zon zo’n 2100 tot 2200 uur. Doordat de stad zuidelijk genoeg ligt, komen orkanen nauwelijks voor.

Bezienswaardigheden in Auckland Nieuw-Zeeland

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder een kunstgalerij, het Auckland Domain, de dierentuin en het maritiem museum.

Auckland Domain

Het Auckland Domain is het oudste park van de stad. Het park is 75 hectare groot en is aangelegd op een niet-actieve vulkaan. Dat kun je ook zien aan de sportvelden. Het park is vooral mooi in december, omdat het park dan prachtig verlicht wordt.

Dierentuin

De stad heeft een prachtige dierentuin die haar deuren opende in 1912. Sinds 1922 wordt de dierentuin beheerd door gemeente. Er wonen bijna 200 verschillende diersoorten, waaronder vogels, tijgers, panda’s, nijlpaarden en reptielen. In totaal leven er ruim 1.300 dieren. In 2011 is er een extra gedeelte bijgebouwd.

Maritiem museum

Het maritiem museum van Nieuw-Zeeland is gevestigd in Auckland. Je leert er meer over de Nieuw-Zeelandse zeevaartgeschiedenis. Er staan tevens diverse mooie boten, kano’s en kajakken. Het museum is zeker een bezoekje waard.

Kunstgalerij

De kunstgalerij in de stad, Toi o Tomaki, is een museum waar erfgoed, cultuur en geschiedenis bijeen komen. In het museum vind je ruim 15.000 kunstwerken van kunstenaars uit Nieuw-Zeeland. In 2010 werd de kunstgalerij opnieuw geopend, nadat het ruim twee jaar dicht was vanwege verbouwingen. In 2011 werd er nog weer een nieuwe hoofdgalerij geopend.

Uitgaan

Het nachtleven in Auckland is de laatste jaren sterk in opkomst. Je kunt het nog niet vergelijken met Amsterdam of Londen, maar het heeft zeker een boost gekregen. Vanaf je achttiende mag je alcohol drinken en sommige bars zijn wel 24 uur per dag open. Regelmatig bezoeken internationale dj’s de stad en worden er grote festivals georganiseerd. De beste clubs vind je bij K Road, nabij het centrum. Je hebt hier een gemengd aanbod van allerlei clubs waar veel publiek op afkomt. Het publiek bestaat veelal uit jongeren. Het is overigens ook de plek waar gay Auckland en het red light district samenkomt. Het uitgaansleven in de stad is veilig en ruziepartijtjes komen vrijwel niet voor.

Vervoer

Auckland heeft een eigen internationale luchthaven die belangrijke verbindingen heeft met veel luchthavens in de rest van de wereld. Als je aankomt op het vliegveld kun je gemakkelijk met de bus naar het centrum reizen. In de stad zelf kun je ook weer gemakkelijk reizen met de bus. Het bussennetwerk is goed geregeld en goed onderhouden. Het brengt je bovendien langs de belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

Cultuur

Op een heuveltop staat het Auckland War Memorial Museum. Dit is een eerbetoon aan de doden in de Boeroorlog en 2 wereldoorlogen. Hier vind je de grootste collectie van Maori- en Polynesische kunst. In het Auckland City Art Gallery zijn duizenden kostbare kunstwerken van Maori-portretten te bezichtigen. In dit gebouw bevindt zich de grootste collectie nationale en internationale kunst van Nieuw-Zeeland.

Gebouwen

De Holy Trinity Cathedral, St. Mary Cathedral en het Mollies hotel zijn de mooiste gebouwen van Auckland die je kunt bezichtigen.

Sky Tower

De 328 meter hoge Sky Tower trekt dagelijks 1.450 toeschouwers. Op het hoogste uitzichtpunt op 220 meter kun je genieten van een schitterend uitzicht op Auckland. Je kunt ook op 190 meter dineren in een luxe restaurant dat elk uur 360 graden draait. Waaghalzen kunnen zich wagen aan de ‘skyjump’. Vanaf het observatiedek op 192 meter stort je met maximaal 85 kilometer per uur naar beneden.

Uitkijkpunt

Via een smalle weg rijd je richting de top van de Mt. Eden. Bovenop deze 196 meter hoge uitgedoofde vulkaan heb je een schitterend uitzicht over Auckland en haar haven. De krater is 50 meter diep en begroeid met gras. De Mt. Eden is één van Aucklands populairste bezienswaardigheden.

Waiheke Island

Je kunt een paar dagen, of een dagexcursie naar het prachtige Waiheke Island maken. Het is een klein paradijs met schitterende stranden, verlaten baaien en koeien en schapen op heuvelachtig terrein. Er wonen hier 7.000 mensen, onderverdeeld in oudere eilandbewoners in kleine oude huizen en jonge mensen met gigantische villa’s. Verder heb je hier vele wijngaarden die een mooi uitzicht over zee bieden.

Rangitoto vulkaan

600 jaar geleden kwam de Rangitoto vulkaan al bulderend tevoorschijn. Sinds 1890 is het voor toeristen mogelijk deze vulkaan te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Wandelend over lava en onder begeleiding van inheems vogelgezang kom je uiteindelijk op de top aan. Hier wacht je een mooi uitzicht over Auckland en de zee.

Overig

Vanuit de haven kun je een bootcruise maken waar je de stad vanaf de zee ziet. Midden in de stad bevindt zich het Auckland Domain. Dit is een oase van 75 hectare waar je subtropische planten en een varenkas tegenkomt. Op het zwarte strand ten westen van Auckland City is er een jan-van-gentenkolonie te zien.

Een reis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0