blog
Vakantie Baie-Mahault Guadeloupe

Vakantie Baie-Mahault Guadeloupe

Leestijd 2 Minuten

Baie-Mahault is het op een na meest bevolkte gebied in Guadeloupe. De stad is onderdeel van het gebied Point-à-Pitre. Baie-Mahault is gelegen op het eiland Basse-Terre dat grenst aan de de Salt Rivier. Tussen Grand-Terre en Basse-Terre ligt deze rivier, waardoor de twee gezien worden als twee eilanden. De rivier scheidt de twee eilanden namelijk en zijn daardoor niet aan elkaar verbonden. In de stad wonen zo’n 30.000 inwoners, waarvan de inwoners bekend staan als ‘Baie-Mahaultiens’. Het land zelf maakt nog onderdeel uit van Frankrijk: het is een Frans overzees departement.

Klimaat

De stad kent een tropisch moessonklimaat. Het gehele jaar door heeft de stad een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden Celsius. Er valt jaarlijks gemiddeld tussen 1400 en 1700 mm neerslag en op jaarbasis schijnt de zon zo’n 3.000 uur. In de tweede helft van het jaar loopt de luchtvochtigheid aardig op. Het kan daardoor klam en benauwd aanvoelen tijdens deze periode.

Bezienswaardigheden in Baie-Mahault

De stad heeft niet erg veel bezienswaardigheden. De meeste toeristen boeken namelijk een vakantie naar de badplaats vanwege de prachtige stranden. Als je echt leuke bezienswaardigheden wilt bekijken, kun je wel reizen naar Point-à-Pitre. De plaats ligt op slechts 6,5 kilometer afstand van de badplaats.

De stranden

De meeste toeristen reizen naar de badplaats vanwege de prachtige stranden. Het grenst namelijk zowel in het noorden als in het zuiden aan de Caraïbische Zee. De zandstranden zijn echt prachtig. Je kunt er lekker genieten van de omgeving en ook kun je er verschillende watersporten beoefenen. Er zijn voldoende horecagelegenheden rondom de stranden van de badplaats. Je hoeft dus geen eigen eten of drinken mee te nemen, want je kunt genieten van de lokale restaurants en shops.

Duiken en snorkelen

Vooral duiken en snorkelen is erg populair. De koraalriffen zijn prachtig en er zwemmen talloze tropische vissen. Ook leven er verscheidene andere tropische dieren in het water. Je zult je ogen uitkijken! In de badplaats kun je op verschillende plekken snorkel- en duikspullen huren. Een aanbevolen duikschool is Club la Bulle plongée – Guadeloupe.

Point-à-Pitre

Nabij Baie-Mahault is de plaats Point-à-Pitre gelegen. Dit is de hoofdstad van het eiland Grand-Terre en ligt op zo’n 6,5 kilometer afstand van de stad. Je kunt hier onder andere een bezoekje brengen aan diverse musea, waaronder het St. John Perse museum en het Schoelcher museum.

Vervoer

De internationale luchthaven van Guadeloupe is gelegen op ongeveer acht kilometer afstand van de stad. Als je veel van het eiland wilt zien, kun je het beste een auto huren op het vliegveld. Er zijn verscheidene autoverhuurbedrijven waar je terecht kunt. De bus wordt namelijk niet aangeraden, omdat deze erg onbetrouwbaar is. Bovendien rijdt de bus niet bijzonder vaak. Dat is onprettig en al helemaal tijdens je vakantie. Het huren van een auto heeft dus in dit geval zeker de voorkeur.

Pagina’s over Guadeloupe:

Basse Terre

Baie Mahault

Point-à-Pitre

Rondreis Guadeloupe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Guadeloupe

 

0