blog
Vakantie Ban Lung Cambodja

Vakantie Ban Lung Cambodja

Leestijd 3 Minuten

Ban Lung is een klein plaatsje in het noordoosten van Cambodja. Het is populair onder toeristen, omdat er verschillende mooie watervallen en rubberplantages te spotten zijn. Ook is er een groot kratermeer dat veel indruk achterlaat. Je kunt bovendien goedkoop overnachten in Ban Lung.

Bezienswaardigheden in Ban Lung

Ban Lung heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Yeak Laom meer. Ook kun je een bezoekje brengen aan de gezellige Phsar Banlung markt.

Yeak Laom

Yeak Laom, ook wel Yak Lom of Yak Loum, is gelegen op ongeveer 4,8 kilometer van het stadje. Het mooie meer is gevestigd in een 4000 jaar oude vulkanische krater. Het water is ontzettend helder en schoon. Als je van bovenaf kijkt, lijkt het bijna een perfect rondje. Rondom het meer leven enkele exotische vogels, waaronder papegaaien. Ook wonen er apen nabij het meer.

Phsar Banlung markt

De Phsar Banlung markt is de belangrijkste markt van het plaatsje. De plaatselijke bevolking komt er vrijwel dagelijks. Je kunt er terecht voor de gewone boodschappen, maar je kunt er ook leuke souvenirs kopen. Je kunt hier het beste vroeg in de ochtend heen gaan. In de vroege ochtend komt namelijk de lokale bevolking haar boodschappen halen. Dat is echt leuk om te fotograferen.

Trekking maken

Steeds meer toeristen maken trekkingen rondom Ban Lung. In de nabije omgeving wonen verschillende etnische volkeren. Je kunt deze mensen een bezoekje brengen. Je kunt er zelfs een nachtje overnachten als je wilt. Als je een avond met hen doorbrengt moet je absoluut hun rijstwijn proberen. Via je guesthouse kun je gemakkelijk een tour boeken.

Motor huren

Je kunt het beste een motor of een scooter huren. Je kunt dan rustig overal langsrijden! Het is niet moeilijk om alle bezienswaardigheden te vinden, omdat alles vrij duidelijk staat aangegeven. Een scooter huren kost ongeveer $8 dollar per dag. Een motor is iets duurder.

Overnachten in Ban Lung

Je kunt de bezienswaardigheden in Ban Lung binnen ongeveer drie dagen bekijken. Twee overnachtingen in het stadje zijn daarom ruim voldoende. Er zijn tientallen verschillende guesthouses waar je terecht kunt. Hotels zijn er nog niet zoveel. De meest guesthouses vind je in het centrum van het stadje. Voor Cambodjaanse begrippen is het hier relatief duur, maar dat heeft veel te maken met vraag en aanbod. Er zijn namelijk nog niet veel accommodaties, maar het stadje trekt al wel veel toeristen. Als je écht wil vind je overigens ook wel voor een accommodatie voor acht dollar per nacht, maar veel goedkoper zal het niet worden.

Hoe kom je er?

Er rijdt dagelijks een bus naar Ban Lung vanaf Phnom Penh. Je moet rekening houden met een rit van 10 tot 14 uur. In het regenseizoen duurt de rit doorgaans iets langer, omdat de wegen dan minder toegankelijk zijn. Een kaartje kost $18 en is op het station verkrijgbaar. Indien je vanuit Laos komt kun je ervoor kiezen om een gedeelde taxi te nemen voor ongeveer $10 per plek. Alhoewel Ban Lung ook een vliegveld heeft, kun je niet per vliegtuig naar het plaatsje reizen. Het wordt sinds enkele jaren niet meer gebruikt voor commerciële vluchten.

Op Vakantie Ban Lung Cambodja of een rondreis door Cambodja?

Het boeken van de rondreis

Rondreizen door Cambodja worden vaak aangeboden in combinatie met een rondreis naar Vietnam en Laos. Bij de aanbieders op deze pagina kan je gemakkelijk alle rondreizen naar Cambodja vergelijken. Wij van het Goedkope Rondreis team hopen dat je een leuke rondreis naar Cambodja kan vinden via onze website.

pagina’s over Cambodja:

5 Redenen om een rondreis door Cambodja te maken
Rondreis Cambodja, een land met 2 kanten
Vakantie Ban Lung Cambodja

 

Wij raden de organisaties Sawadee en Shoestring aan voor een rondreis naar Cambodja.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Cambodja:

 

 

0