blog
Vakantie Basse-Terre Guadeloupe

Vakantie Basse-Terre Guadeloupe

Leestijd 2 Minuten

Basse-Terre is de hoofdstad van Guadeloupe. Het land is een overzees departement van Frankrijk dat is gelegen in de Caraïbische Zee. De stad ligt op het gelijknamige eiland op de westelijke helft van het land. Alhoewel Basse-Terre de hoofdstad van het land is, is het niet de grootste stad van het land. Dat is namelijk Point-à-Pitre. Er wonen ongeveer 13.000 inwoners in de stad zelf en nog zo’n 32.000 in het gebied eromheen. Veel inwoners in de stad verdienen hun brood met agrarische producten. Ook het toerisme is in opkomst.

Klimaat

De stad heeft het gehele jaar door dezelfde temperaturen: zo tussen de 27 en 31 graden Celsius. In de tweede helft van het jaar start het regenseizoen. In deze maanden is de luchtvochtigheid veel hoger. Dan kan het klam en benauwd aanvoelen in de stad. In principe wordt het nooit kouder dan 22 graden Celsius in de stad.

Bezienswaardigheden in Basse-Terre

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Basse-Terre zijn Fort Delgrès, National Park of Guadeloupe, het Rum Museum en tot slot La Soufrière.

Fort Delgrès

Fort Delgrés is een van de bekendste forten van het land. Het fort was een belangrijk object tijdens de strijd tussen Frankrijk en Engeland in West-Indië. Ook werd er op deze plek gevochten tegen de slavernij in het Franse land. Het fort werd gebouwd in de 17e eeuw en werd meerdere keren verbouwd.

National Park of Guadeloupe

Op het eiland vind je het nationale park van het Guadeloupe. Een groot gedeelte van het park bestaat uit tropisch regenwoud. Je komt er talloze vogelsoorten tegen. Ook leven er verscheidene zoogdieren, waaronder de mangoest, de agoeti, de wasbeer en vleermuizen.

Rum Museum

Nabij de stad vind je het Rum Museum. Dit museum vertelt je meer over de rum van het land. Je leert onder andere hoe de rum gemaakt wordt. Rum is een van de favoriete drankjes in de Cariben en ook hier in Guadeloupe drinkt men dit maar al te graag. Uiteraard kun je ook rum proeven in het museum.

La Soufrière

La Soufrière is een vulkaan die bekend staat als ‘de oude dame’. De vulkaan pruttelt nog steeds. Je kunt er echter wel prima wandelen. Er is namelijk nog geen enkele actieve vulkaan die schade heeft aangericht op het eiland. Alhoewel je de vulkaan nog steeds kunt bekijken, moet je wel rekening houden met een zware tocht. Je moet namelijk een aardige berg opklimmen. Het is daarom raadzaam om goede wandelschoenen mee te nemen als je de vulkaan wilt bekijken.

Vervoer

De internationale luchthaven van Guadeloupe bevindt zich in Point-à-Pitre. Die plaats is gelegen op het andere eiland. Je kunt op twee manieren reizen naar Basse-Terre: met de boot of met het vliegtuig. De stad heeft namelijk een kleine luchthaven, genaamd Baillif Airport. Als je eenmaal aangekomen bent in de stad, kun je het beste reizen met de auto. Er rijden ook bussen, maar die worden afgeraden. De bus rijdt namelijk onregelmatig en zijn niet betrouwbaar. Houd er rekening mee dat het wegennet niet erg goed is. Als je wilt kun je ook met de taxi’s reizen. Dit is ook een betrouwbare manier om te reizen in het Caraïbische land.
Pagina’s over Guadeloupe:

Basse Terre

Baie Mahault

Point-à-Pitre

Rondreis Guadeloupe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Guadeloupe

 

0