Vakantie Bern

geplaatst in: blog | 0

Bern is de hoofdstad van Zwitserland en is gelegen in het noordwesten van het land. Alhoewel het wel de hoofdstad van het land is, doet het meer denken aan een provinciestad. Het is niet erg groot. Het politieke centrum is hier echter wel gevestigd. Ook studeren er veel studenten in de stad. Tijdens je vakantie naar Bern kun je voldoende bezienswaardigheden bekijken.

Klimaat

De stad kent een gematigd zeeklimaat. De temperatuur is onderhevig aan de hoogte van de stad. Zo kun je er tijdens de wintermaanden op wintersport gaan. De temperaturen zakken in de winter tot onder het vriespunt. Vooral in de nacht kan het erg koud worden. Tijdens de zomermaanden moet je rekenen op zo’n 22 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Bern

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De meest populaire bezienswaardigheden van Bern zijn de Botanische Tuinen, de Münster Kathedraal, het kunstmuseum en het historisch centrum.

Kunstmuseum

Het Bernse Kunstmuseum is het oudste kunstmuseum van Zwitserland. Het werd gebouwd tussen 1876 en 1878 en herbergt een belangrijke collectie schilderwerken uit de 14e tot 20e eeuw. De collectie bestaat uit ruim 3.000 verschillende schilderijen uit allerlei landen. Belangrijke bijdragers zijn Italianen, Fransen, Duitsers en tot slot de Zwitsers.

Historisch centrum

Het historisch centrum van Bern staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum van de stad dateert namelijk uit de Tweede Wereldoorlog en het is ten tijde van die oorlog ongeschonden gebleven. Het is dan ook een echte toeristische trekpleister, want er staan enkele bekende bezienswaardigheden waaronder de Münster Kathedraal en de Bärengraben.

De Münster Kathedraal

De Münster Kathedraal, ook wel bekend als de Münster van Bern, is de hoogste Gotische kathedraal in heel Zwitserland. De bouw heeft letterlijk eeuwen geduurd: het is gestart in 1421 en werd officieel pas afgerond in 1893. Als je de kerk van binnen wilt bekijken, moet je rekening houden met een kleine entreeprijs. Als je helemaal naar boven wilt moet je maar liefst 254 treden beklimmen. Goede schoenen zijn daarom erg handig.

Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen zijn absoluut een aanrader. Je leert er namelijk van alles over verschillende soorten bloemen en planten van allerlei werelddelen en landen. Uiteraard zijn de Zwitserse planten oververtegenwoordigd in de botanische tuinen. Er groeien ruim 6.000 soorten planten en het is echt een lust voor het oog. Je kunt dagelijks een bezoekje brengen aan het park van 08.00 tot 17.00 uur.

De jazzliefhebber

Ook voor de jazzliefhebber is er plaats in de Zwitserse hoofdstad: er worden namelijk jaarlijks vier jazzfestivals georganiseerd. Het meest bekende festival valt jaarlijks eind mei of begin juni. In 1976 werd het festival voor het eerst georganiseerd en dat was direct een groot succes. Er komen veel bekende namen naar het festival.

Vervoer

Het openbaar vervoer wordt geregeld door Bernmobil. Er zijn meerdere buslijnen, drie tramlijnen en tot slot vijf trolleybuslijnen. De bussen en trams zijn goed met elkaar verbonden. De haltes zijn allemaal goed aangegeven met borden. Het is ook populair om fietsen te huren in de stad. Bern is namelijk goed te verkennen met de fiets.

Pagina’s over Zwitserland:

Bern
Lugano
Basel
Davos
Rondreis Alpen
Rondreis Zwitserland
Mooiste natuurgebieden van Zwitserland

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175oadsnp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van