Vakantie Bulawayo Zimbabwe

geplaatst in: blog | 0

Bulawayo is de grootste stad van Zimbabwe en telt zo’n 700.000 inwoners. De stad is vooral in trek bij toeristen vanwege de verschillende leuke bezienswaardigheden. Vooral het iets verderop gelegen nationale park in de stad is echte een aanrader. Verder is het klimaat goed en dat maakt het ook een prima vakantiebestemming.

Klimaat

De stad heeft een gematigd chinaklimaat met een duidelijk onderscheid tussen een droge periode en een regenperiode. De regenperiode duurt van oktober tot en met april en de overige maanden worden gerekend tot het droge seizoen. Vooral in de maanden mei tot en met augustus valt er vrijwel geen regen. De dagtemperaturen in de Zimbabwaanse stad zijn het gehele jaar aangenaam met een temperaturen tussen de 23 en 28 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Bulawayo

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Bulawayo zijn het Railway Museum, het Natural History Museum en tot slot het prachtige Matobo National Park.

Matobo National Park

Het Matobo National Park is een prachtig, groot park met vele heuvels en beboste valleien. Het park is nog wel een stukje rijden vanaf de stad, maar het is zeker de moeite waard. Het ligt ongeveer 35 kilometer verderop. Het park beslaat maar liefst zo’n 420 km². Het totale Hills-gebied beslaat echter nog een veel groter gedeelte: zo’n 3.100 km². Wat vooral bijzonder is aan het park, zijn de vele witte en zwarte neushoorns die hier leven en wonen. Als je wilt kun je ook overnachten in het park. Dan hoef je niet weer dezelfde 35 kilometer terug te rijden en bovendien is een overnachting hier ook ontzettend leuk.

National History Museum

Het National History Museum is een zeker een aanrader als je meer wilt weten over de verschillende diersoorten van Zimbabwe. Je vindt hier enkele wereldberoemde collecties van onder andere geologie, herpetologie (reptielen en amfibieën) en entomologie (insecten). Ook kun je verschillende tentoonstellingen bekijken over vogels, zoogdieren en prehistorische levensvormen. Je hebt vooral veel keuze in verschillende tentoonstellingen en dat maakt het museum ook erg leuk.

Railway Museum

Het Railway Museum is direct gelegen naast het hoofdstation. Je kunt er diverse exposities bekijken, met oude stukken die helemaal teruggaan naar de 18e eeuw. Er staan tevens enkele oude stoomtreinen die goed bewaard zijn gebleven.

Vervoer

De stad is gemakkelijk te bereiken met de trein, wat dan ook direct de meest populaire reismethode is. Vanaf Livingstone is een treinrails aangelegd naar Bulawayo. Als je liever niet met de trein reist, is de auto een goed alternatief. Je kunt uiteraard zelf een auto huren in het land. Het land is over het algemeen goed te verkennen met de auto. De wegen in Zimbabwe zijn redelijk begaanbaar.

Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar de stad te reizen. Er gaan regelmatig binnenlandse vluchten naar het vliegveld dat iets ten noorden van de stad is gelegen. Naast binnenlandse vluchten komen er ook regelmatig vluchten aan van het buitenland. Het is echter niet mogelijk om vanaf Amsterdam naar Bulawayo Airport te vliegen.

 

Pagina’s over Zimbabwe :

Bulawayo
Harare
Khami
Beste reistijd Safari trip
Rondreizen door Zimbabwe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zimbabwe .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van