Vakantie Butare Rwanda

geplaatst in: blog | 0

Butare is gelegen in het zuiden van Rwanda. Het is de hoofdstad van het district Huye. De stad is het culturele centrum van het Afrikaanse land en heeft zo’n 80.000 inwoners. In de stad kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder het nationale museum. Je leert hier meer over onder andere de culturele geschiedenis van het land.

Klimaat

De stad heeft een tropisch moessonklimaat. Gedurende het jaar heeft de stad te maken met twee regenperiodes. In de maanden juni en juli regent het nauwelijks, terwijl het in de andere maanden flink regent. De gemiddelde dagtemperaturen zijn het gehele jaar hetzelfde: rond de 25 á 26 graden Celsius. In de nacht koelt de temperatuur vrij fors af. Je kunt rekenen op zo’n 13 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Butare Rwanda

Je kunt meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken in Butare. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de botanische tuinen, het traditionele handwerk van de lokale bevolking en tot slot het nationale museum van het land.

Botanische tuinen

Er zijn relatief weinig botanische tuinen in Rwanda. Door de jaren heen zijn er namelijk steeds meer planten verdwenen. In Butare kun je echter nog genieten van enkele botanische tuinen. In de tuinen groeien allerlei soorten bomen, heesters en kruiden. Veel van deze tuinen worden gebruikt voor het onderwijs en voor wetenschappelijke onderzoeken.

Traditionele handwerken

Rwanda staat erg bekend om haar traditionele handwerken. De cultuur van het land is dan ook goed terug te zien in de stad. Zo zijn er verscheidene soorten keramiek, manden en traditioneel houtsnijwerk waar je van kunt genieten. Je kunt, als je wilt, ook handwerken kopen in één van de lokale winkels in de stad. In de lokale winkeltjes kun je onder andere kralen, stoffen en houten beeldjes kopen. Deze zijn uiteraard allemaal met de hand gemaakt.

Nationale museum van Rwanda

Het nationale museum van Rwanda is gevestigd in Butare. Het museum herbergt één van de mooiste verzamelingen in Oost-Afrika. In 1989 werd het museum opgericht en het is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair. Het was destijds een geschenk van Koning Boudewijn, de toenmalige koning van België. Het gebouw is tevens ontworpen door een Belg: Lode van Pee was architect van het museum. Deze architect heeft tevens nog andere gebouwen ontworpen in het Oost-Afrikaanse land.

Kathedraal

De kathedraal van de stad is zeker een aanrader om te bekijken. Het is het grootste religieuze gebouw in de stad. Als je eenmaal binnenkomt, kun je genieten van een prachtig interieur.

Vervoer

De stad heeft een eigen luchthaven: Butare Airport. Het is een klein vliegveldje met slechts één landingsbaan. Het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de stad te vliegen. Door het land heen kun je gemakkelijk reizen met onder andere de bus of de taxi. Als je wilt kun je ook een auto huren bij een autoverhuurbedrijf. Houd er rekening mee dat de wegen sterk verschillen met de Nederlandse wegen. Regelmatig zijn er bijvoorbeeld gaten in de wegen vanwege de warmte.

 

Meer pagina’s over Rwanda

Rondreizen Rwanda
Kigali Rwanda
4 mooiste Nationale parken van Rwanda
Gisenyi Rwanda

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rwanda Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

sundownersawadeeabaobab

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van