blog
Vakantie Cajamarca Peru

Vakantie Cajamarca Peru

Leestijd 3 Minuten

Boek een vakantie naar Cajamarca welke stad is gelegen in het Andes-gebergte van Peru. Het is een bijzondere stad, want er staan nog verschillende mooie koloniale huizen met houten balkons. Deze zijn goed bewaard gebleven. Ook is de stad bekend vanwege haar vele kaassoorten en daar moet je als Nederlander dus zijn geweest!

Klimaat

In de Andes-regio duurt het regenseizoen van december tot en met maart. In de overige maanden regent het vrij weinig en is het ook erg warm in Cajamarca. De beste reistijd reismaanden zijn augustus en september.

Bezienswaardigheden in Cajamarca

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Cajamarca zijn de kathedraal, Cumbe Mayo en de Kerk van Belen.

De Kerk van Belen

De Kerk van Belen (Spaans: Ingelsia Belen) is een mooie kerk met een prachtige gevel. De kerk heeft opvallend genoeg geen torens, maar is wel prachtig versierd op een andere manier. Zo zijn er zuilen en arabesken geplaatst op de kerk. Ook het interieur is prachtig. Je vindt deze kerk pal in het centrum van Cajamarca.

Cumbe Mayo

Cumbe Mayo is gelegen in de directe omgeving van Cajamarca. Je kunt hier heerlijk wandelen. Het gebied bevindt zich op maar liefst 3.500 meter hoogte en onderweg kom je de meest prachtige natuur tegen. Het negen meter lange aquaduct wordt gezien als één van de populaire toeristentrekpleisters in het gebied.

De kathedraal

De kathedraal op het Plaza de Armas is een unieke bezienswaardigheid die vaak wordt aangedaan tijdens een stedentrip naar de stad. De bouw van de kathedraal startte in 1682, maar werd pas 250 jaar later afgerond. De bouw werd pas in 1960 voltooid. Het is een cultureel erfgoed van Peru en het wordt dan ook goed onderhouden.

Granja Polcón

Granja Polcón is een dierenreservaat nabij de stad. In het reservaat bevinden zich allerlei dieren, waaronder panters, vogels, condors en alpaca. Wat veel toeristen doen, is een paard huren! Je kunt het gebied van vlot verkennen en het is ook nog hartstikke leuk. Je kunt te paard gaan samen met een gids, zodat je ook direct meer leert over de omgeving. Als je voldoende hebt bewogen, kun je tot rust komen in de privé-sauna van de Inca.

Hollandse ijswinkel

Als je zin hebt in een ijsje, kun je een bezoekje brengen aan een Hollandse ijswinkel. Een Nederland heeft namelijk een ijswinkel opgezet in deze regio. Hij heeft zelfs vier vestigingen. Hij heeft enkele dove mensen aan het werk en dat wordt gewaardeerd door de lokale bevolking en de toeristen. De vestigingen worden dan ook drukbezocht. En ja, hij spreekt ook nog Nederlands als hij er is!

Vervoer

Je kunt helaas niet rechtstreeks van Amsterdam naar Cajamarca vliegen. Als je de stad wilt bereiken zal je dus eerst naar Lima moeten vliegen. Vanaf Lima kun je op verschillende manieren naar de stad reizen. De meeste toeristen pakken het vliegtuig. De vlucht duurt namelijk slechts 1 uur 20 minuten.

Als je met een huurauto of de bus naar de stad wilt reizen, kun je rekenen op wel 24 uur reistijd. De wegen ernaar toe zijn namelijk niet erg goed. Ook is het raadzaam om voldoende pauzes in te lassen. Er zijn eigenlijk geen toeristen die reizen met een bus naar deze plaats. Wel komt het voor dat toeristen tussendoor een andere stad bezoeken om vervolgens door te reizen naar Cajamarca. Als je bewust alleen naar Cajamarca wilt reizen, kun je het beste een vliegticket boeken.

Een rondreis Peru boeken

Een rondreis Peru boeken is net zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uiteen en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Vakantie Trujillo
Vakantie Cajamarca
Vakantie Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0