blog
Vakantie Christchurch Nieuw-Zeeland

Vakantie Christchurch Nieuw-Zeeland

Leestijd 2 Minuten

Christchurch is de op 1 na grootste stad van Nieuw-Zeeland en telt ruim 380.000 inwoners. Zo’n 40 kilometer ten noorden van Christchurch ligt het wijngebied Waipara. Hier bevinden zich in een oppervlakte van meer dan 12 vierkante kilometer vele wijnranken.

Cathedral Square

Midden in Christchurch ligt de Cathedral Square. De belangrijkste bezienswaardigheid was de Christchurch Cathedral die in 1881 werd gebouwd. Door de aardbeving in 2001 was deze door de schokken zo zwaar verwoest dat deze afgebroken moest worden.

Aardbevingen rond Christchurch

Op 22 februari 2011 vond er een aardbeving plaats rond Christchurch. Hoewel deze een kracht van 6,3 op de schaal van Richter had vielen er dit keer doden en was de schade groter dan de vorige. Er zijn 165 doden en vele gebouwen zijn bij de aardbeving ingestort. De vele gebouwen die zijn ingestort zijn nooit meer gerenoveerd en het is dan ook een ontzettende puinhoop in deze stad.

Met een city-tour van Christchurch loop je langs de mooiste gebouwen, waarvan de meeste helaas gedeeltelijk zijn ingestort en achter de hekken bevinden. Zo zie je wel welke impact en kracht deze aardbevingen gehad hadden.

Hagley Park

In het 180 hectare grote Hagley Park kun je mooi wandelen waar zich bloembedden, een varenkas en eikenbomen bevinden. Inwoners komen hier om te golfen, rugbyen, voetballen, cricket spelen, wandelen en hardlopen.

Activiteiten voor de kinderen

Voor kinderen heb je hier een wildlife reserve waar onder andere de kiwi te zien is. In het Qeii park heb je 5 gedraaide en meer dan 100 meter lange waterglijbanen, wat natuurlijk schitterend is voor de kinderen. Één glijbaan heeft discolichten en popmuziek, andere hologrammen en geluidseffecten en een derde is helemaal donker. Qeii park is het grootste waterpark van Nieuw-Zeeland waar je ook nog een sportcentrum hebt waar je kunt fitnessen. Al met al een vakantiebestemming waar ook de kinderen aan hun trekken kunnen komen.Goed te weten als je een rondreis door Nieuw Zeeland wilt gaan maken. Boeken?

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0