blog
Vakantie Dahab Egypte

Vakantie Dahab Egypte

Leestijd 2 Minuten

De laatste jaren heeft in Dahab, of het gebied Assalah, een gigantische ontwikkeling plaats gevonden. Er staan ontzettend veel hotels en op straat vind je veel souvenirverkopers. De Blue Hole en Ras Abu Galum trekken enorm veel bezoekers uit de hele wereld. Je kunt hier namelijk prachtig duiken en snorkelen. De baai bij Dahab, Dahab City, is daarnaast een van de beste plekken aan de oostkust van Sinaï om te gaan windsurfen.

Vakantie Dahab Egypte

Assalah

Langs het strand liggen een aantal strandkampen van de bedoeïenen. Hier kun je voor een vrij laag bedrag verblijven zo lang je wilt. Jaren geleden bestonden deze strandkampen uit hutten van stro. Tegenwoordig zijn de meeste gemaakt van beton, vaak met hun eigen toiletten. Rond de strandboulevard liggen duikcentra, winkels, postkantoren, cafés, hotels en internetcafés. Het stenen strand, met af en toe een palmboom, nodigt niet echt uit om op te gaan zonnen en oogt hier en daar wat rommelig. Voor het strand ligt een koraalrif. Dit is een prachtige locatie waar je kunt duiken en snorkelen. Hier vind je veel vissen en mooi koraal.

Blue Hole

Vakantie Dahab Egypte

Blue Hole is een beroemde locatie in Dahab. De diepte van de wateren is alleen geschikt voor ervaren duikers. Er zijn al veel duikers hier overleden die hier onbezonnen gingen duiken. De omtrek van Blue Hole is ongeveer 50 meter. Je kunt hier dertig meter de diepte in kijken. Aan de rand van Blue Hole is het prachtig om te snorkelen en te duiken. Je komt hier gigantisch veel vissen tegen. Blue Hole ligt ongeveer 15 kilometer bij Dahab vandaan. Je kunt deze beruchte locatie het beste bereiken met een 4-wheeldrive of met een kameel.

Dahab Divers

Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Het Dahab Divers Hotel beschikt over een duikcentrum, dat duiklessen en duikuitrustingen aanbiedt. Het hotel biedt kamers met airconditioning en een flatscreentelevisie. Er worden excursies en rondleidingen georganiseerd door het hotel.

Alle kamers hebben een eenvoudige, moderne inrichting en zijn voorzien van satelliettelevisie en een kleine zithoek. Elke kamer heeft een eigen badkamer.Hotel Dahab Divers biedt een goed uitgerust duikcentrum. De getrainde instructeurs geven les in vrijduiken en bieden cursussen aan voor beginners.

Het Dahab Divers organiseert graag rondleidingen en excursies naar lokale bezienswaardigheden voor u, waaronder naar Abu Gallum en Petra. Zo kunt u deelnemen aan 4×4-safari’s (met een jeep) en kameeltochten.Het ligt op minder dan 60 km van de Internationale Luchthaven van Sharm el-Sheikh.

Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Dahab.

Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Dahab! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte

 

 Booking.com

 

 

0