blog
Vakantie Denpasar

Vakantie Denpasar

Leestijd 2 Minuten

Denpasar is de hoofdstad van Bali en ligt in het zuiden van het eiland. Het is tevens de grootste en drukste stad van het eiland. Je kunt hier verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken en ook kun je er gezellig winkelen. Veel Nederlanders gaan op vakantie naar het nabijgelegen Kuta. Het is dan ook leuk om een dagje naar de hoofdstad te reizen.

Klimaat

De stad heeft een tropisch klimaat. Alhoewel men hier een droog- en regenseizoen kent, regent het vrijwel het gehele jaar door. In de maanden december tot en met maart regent het echter veel meer. De droogste maanden zijn juni tot en met september. De temperaturen blijven wel altijd gelijk: rond de 31 graden Celsius. De minimumtemperatuur is 20 graden Celsius en daarmee wordt het nooit echt koud in de stad. De watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 25 graden Celsius. De beste reistijd is in de maanden juni tot en met september.

Bezienswaardigheden in Denpasar

De stad kent vooral veel mooie tempels, maar je kunt er ook terecht voor het shoppen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Museum Negeri Propinsi Bali en de Jagatnatha tempel.

Jagatnatha tempel

De Jagatnatha tempel bevindt zich in het oude centrum van de stad. Deze tempel werd gebouwd ter ere van Sanghyang Widi, de god in Hindoestaanse geloof. Binnenin de tempel vind je de hoge troon. Het beeld is helemaal gemaakt van goud en wordt vooral bezocht door Hindoe mensen en toeristen.

Negeri Propinsi Bali

De Negeri Propinsi Bali is een museum dat werd opgericht door een Nederlandse man. Het is uitgegroeid tot één van de belangrijkste musea van het eiland. In het museum leer je van alles over de Balinese cultuur.

Puputan plein

Het Peputan plein is een prachtig plein met een iets minder leuke geschiedenis. Op het plein vond namelijk een bloeddorstige slachting plaats. Ook pleegde een groot deel van de adel zelfmoord omdat Nederlanders de stad wilde innemen. Op het plein staan tegenwoordig twee belangrijke standbeelden. Aan de ene kant een standbeeld ter nagedachtenis aan de slachtoffers en aan de andere kant een beeld met een ouder en twee kinderen.

Vervoer

Je kunt op diverse manieren rondreizen in de stad. De meeste toeristen kiezen er echter voor om een scooter te huren. Ook als je vanuit Kuta kan is de scooter een prima optie. Je kunt een scooter gemakkelijk huren voor meerdere dagen en daar kun je ook mee naar de hoofdstad reizen. Enkele toeristen kiezen er overigens ook voor om gewoon met de taxi naar de stad te reizen. Deze stad is immers wel iets drukker dan Kuta.

Luchthaven Denpasar

De luchthaven ligt zo’n 15 kilometer ten zuiden van de stad. Deze luchthaven is vernoemd naar de Balinese verzetsstrijder I Gusti Ngurah Rai. Hij is gesneuveld tijdens de strijd met de Nederlanders ten tijde van de onafhankelijkheid van Indonesië. Omdat Bali een erg populair eiland is, is de luchthaven al meerdere keren uitgebreid. In de periode 2009 tot 2011 werd de luchthaven vergroot. Onder andere KLM vliegt, via Singapore, op Bali.

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Rondreis Indonesië vergelijken en boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Indonesië raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis door Indonesië kan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bali

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Hier kun je Hotels vergelijken

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com