• Vakantie Derbent

Vakantie Derbent

geplaatst in: blog | 0

De meest multiculturele stad van Rusland. Dat maakt het aangenaam voor een vakantie Derbent

Derbent (Dagestan) is de oudste en meest zuidelijke stad van Rusland. De stad heeft zo’n 100.000 inwoners en is één van de meest multiculturele steden van het land. De belangrijkste bevolkingsgroepen van de stad bestaan uit de Lezgiërs, de Azerbeidzjazen en de Tabasaranen. De stad heeft enkele leuke bezienswaardigheden en in de zomer kan de temperatuur ook nog eens oplopen tot zo’n 25 graden Celsius. Dat maakt het plaatsje aangenaam voor een vakantie Derbent.

Klimaat

Het stadje heeft een steppe klimaat. Gedurende het gehele jaar valt er nauwelijks regen in de stad. De droogste maand is de maand juni met een gemiddelde van slechts 19 mm. In oktober valt het meeste regen: 51 mm. In de wintermaanden daalt de temperatuur af en toe onder het vriespunt, maar dat hoeft niet altijd. Het is in vergelijking tot bijvoorbeeld Moskou of Sint-Petersburg absoluut geen koude stad.

Bezienswaardigheden in Derbent

De stad heeft ontzettend veel leuke bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is de oude citadel Naryn-Kala. In de derde eeuw was het deel van het Perzische Rijk. De eerste pogingen om de stad te veroveren in 242 mislukte. In de vierde eeuw werd de stad echter wel veroverd. Uit die tijd zijn er nog verschillende historische elementen blijven staan.

Naryn-Kala

Naryn-Kala is een 2500 jaar oude fort en is het enige overgebleven Sassanidische fort. Het fort is maar liefst 45.000 m² groot en diende vroeger als stadsfort. Het fort bewaakte de belangrijke doorgang, waar Chazaren en Hunnen langs wilden gaan. Het fort is maar liefst vier meter dik en 18 meter hoog. Vanaf het fort heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad.

Kaukasusmuur

De Kaukasusmuur was een grote muur die de stad beschermde tegen aanvallen van buitenaf. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar enkele delen over. De overgebleven delen zijn over het algemeen goed bewaard. Ook de wachttorens die overgebleven zijn, zijn goed bewaard gebleven. De muur stamde uit de zesde eeuw.

Gezamenlijk staan de oude stad, het citadel en de fort sinds 2003 genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Historische gebouwen

Naast de twee bovenstaande bezienswaardigheden heeft de stad nog veel meer historische gebouwen. Zo heeft de stad enkele cisternes, oude begraafplaatsen en een 18e-eeuws mausoleum Ook de Juma-moskee is een drukbezochte bezienswaardigheid.

Vervoer

De wegen zijn over het algemeen vrij slecht in Derbent. Je kunt ervoor kiezen om zelf een auto te huren en hiermee te rijden. Houd er wel rekening mee dat het rijden anders in dan in Nederland. Als alternatief kun je ook met het openbaar vervoer reizen.

Luchthaven

Derbent heeft zelf geen luchthaven, maar er is wel een luchthaven ten noorden van de stad. Dit is nog wel een stukje rijden vanaf de stad. Houd rekening met ongeveer anderhalf uur reistijd. De afstand is namelijk iets meer dan 100 km. Een retour vliegticket kun je boeken vanaf ongeveer 200 euro in het laagseizoen. In het hoogseizoen moet je rekening houden met 300 tot 400 euro voor een retourticket.

Hotels

6 accommodaties in Derbent kunt u vinden op deze pagina

 

Vakantie Derbent

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rusland .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175fox-logo-300x175djoser-logo-300x175natuurlijkreizenoadsrcsundownerbaobab-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie