blog
Vakantie Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse Republiek

Leestijd 4 Minuten

De Dominicaanse Republiek is een populair vakantieland in het Caraïbisch gebied. Het land heeft een tropisch klimaat met prachtige stranden. Het toerisme is daarom ook een belangrijke pijler van de Dominicaanse economie. Er is wel veel armoede in het land, maar als toerist merk je daar vrijwel niets van. De meeste toeristen gaan richting de resorts die relatief afgeschermd zijn van de bewoonde wereld.

Klimaat in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft gedurende het hele jaar een temperatuur tussen de 28 en 33 graden Celsius. ’s Nachts daalt de temperatuur tot ongeveer 20 graden Celsius. Je kunt dus een willekeurige maand naar het land toe reizen. Buiten het hoogseizoen is het weer ook goed én dus kun je ook iets voordeliger reizen naar het tropische land. In de maanden februari en maart is er overigens de minste neerslag, waarmee deze maanden de meest populaire reismaanden zijn.

Populaire gebieden in de Dominicaanse Republiek

Enkele populaire plekken en gebieden in het tropische land zijn Punta Cana, Santo Domingo en Las Galeras. Punta Cana staat bekend als een toeristenplek: er zijn veel tropische palmstranden en een helderblauwe zee. Santo Domingo is de hoofdstad van het land en tot slot staat Las Galeras bekend als een authentiek vissersdorpje.

Punta Cana

Punta Cana is het toeristische centrum van de Dominicaanse Republiek. Het gebied is gelegen in het oosten van het land. Er zijn meerdere steden die tot Punta Cana behoren, waaronder Bavaro, Cap Cana, Macao en Cabeza. Echter ziet men het niet zo: men noemt het hele gebied gewoon Punta Cana. De verschillende plaatjes staan stuk voor stuk bekend om het hoge zon-, zee- en strandgehalte.

Resorts in Punta Cana

Punta Cana heeft verschillende resorts, waarvan de meesten de meeste all inclusive service aanbieden. De resorts hebben vrijwel alles wat je nodig hebt. De meeste resorts komen de drankjes zelf op het strand brengen, omdat de resorts erg dicht bij het strand staan.

Enkele resorts hebben zelfs een ingebouwde discotheek, waardoor er in de omgeving niet veel te doen is. De resorts bieden immers zoveel, dat toeristen er niet veel op uit gaan. Indien je toch de benen wilt nemen kun je op bezoek gaan bij één van de winkelcentra in de buurt. Ook op het strand worden vaak wel allerlei souvenirs verkocht. Afdingen is overigens gewoon normaal, dus dat kun je gewoon doen.

Duiken in Punta Cana

In de buurt heb je bovendien verschillende duikscholen, waar je kunt leren duiken. Je kunt hier relatief voordelig je duikbrevet halen, maar ook hier geldt dat de standaardtarieven nog relatief hoog zijn. Ook hier kun je afdingen.

Zwemmen met dolfijnen

Als je niet van het duiken bent, maar wel het water in wilt, kun je er ook voor kiezen om te gaan zwemmen met dolfijnen. Voor ongeveer 75 dollar kun je al een half uur zwemmen met dolfijnen. Er worden dan ook foto’s gemaakt die je tegen betaling erbij kunt kopen.

Parasailen

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan parasailen. Dat houdt in dat je met een soort parachute achter een speedboot hangt. Je hebt een prachtig uitzicht over het land en je kunt ver kijken.

Jeepsafari

In de tropische bossen nabij Punta Cana kun je ook op jeepsafari gaan. Het is wel verstandig om dit in een georganiseerde tour te doen bij een erkend evenementenbureau.

Santo Domingo

Santo Domingo ligt in het zuiden van de Dominicaanse Republiek en is de hoofdstad van het land. Het bruisende centrum heeft veel leuke zijstraatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Veel van de gebouwen stammen uit de koloniale tijd en zijn als een bezienswaardigheid op zich.

Parque Colón

Parque Colón is een groot standbeeld van Columbus. Het staat midden op het plein nabij de Catedral de Santo Domingo. De kerk is van zowel binnen als een buiten erg mooi. Naast het standbeeld en deze kathedraal zijn er ook diverse gezellige winkels.

Calle Las Damas

Calle Las Damas is de oudste straat van de stad. Hier staan enkele historische gebouwen die nog authentiek en mooi zijn. Er zijn verschillende graftombes nabij de gebouwen. Deze zijn ter ere van enkele belangrijke personen uit de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek.

Alcázar de Colón

De Alcázar de Colón maakte deel uit van de koloniale zone van de Dominicaanse Republiek. Het gebouw is gebouwd door circa 1.500 werklieden die alleen gebruik hebben gemaakt van zagen hamers en beitels. Er is dus geen enkele spijker in het gebouw geslagen. Je kunt een rondleiding door het gebouw krijgen. Er zijn 22 verschillende kamers die grotendeels nog met authentieke meubels zijn gedecoreerd.

Boutique del Fumador

De Dominicaanse Republiek staat bekend om haar sigaren. Je kunt in de Boutique del Fumador bekijken hoe sigaren worden gemaakt. De sigarenmakerij is gelegen tegenover de Catedral, dus je bent er ook snel. Eigenlijk kun je alle bezienswaardigheden van Santo Domingo snel bezoeken, omdat het allemaal zo dichtbij elkaar ligt.

Las Galeras

Las Galeras is een rustig vissersdorp met diverse mooie stranden. Indien je in alle rust vakantie wilt vieren kun je het beste naar deze badplaats gaan. Het is nog niet erg bekend onder de grote toeristenmassa en het is daarmee ook minder druk dan bijvoorbeeld Punta Cana. De laatste jaren vestigen wel steeds meer hotels in het vissersdorp, dus toerisme is wel sterk in opkomst.

 

Vergelijk direct de Dominicaanse republiek aanbieders!

 

0
Goedkoperondreis.com