blog
Vakantie Dubai

Vakantie Dubai

Leestijd 2 Minuten

Dubai is de hoofdstad van de emiraat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De emiraat grenst aan Abu Dhabi en gezamenlijk vormen deze de rijkste staat van het land. Dubai is met 4.114 km² de op één na grootste emiraat. In de stad wonen zo’n 900.000 inwoners. 80% Van die inwoners zijn expats. In de stad staan ontzettend veel moderne gebouwen. Onder andere het hoogste gebouw ter wereld is gevestigd in deze stad.: De Burj Khalifa

Klimaat

In de stad is het altijd zonnig, regent het maar zelden en is het ook vaak erg warm. In de zomermaanden is het extreem warm en dat kan als Nederlander best wel even wennen zijn. De temperaturen kunnen namelijk oplopen tot zo’n 42 graden Celsius. Er valt in de zomermaanden ook geen regen, waardoor het bijzonder warm aanvoelt. Het is heter en benauwder dan je lief is. De voorkeur gaat daarom uit naar de wintermaanden. De temperatuur loopt dan op tot zo’n 26 graden Celsius en tevens valt er een beetje regen in de stad. Dat is een stuk aangenamer.

Bezienswaardigheden in Dubai

Je kunt met een vakantie Dubai natuurlijk verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken in de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai zijn Bastakiya, Dubai Mall, de Emirates Towers en het Dubai Museum.

Bastakiya

In de oude wijken van de stad vind je de wijk Bastakiya. Deze wijk neemt je mee terug in de tijd. De traditionele huizen worden nog gekoeld door windtorens. Die huizen hebben ook nog vrijwel allemaal de traditionele zandkleur.

Dubai Mall

Dubai Mall is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Arabische Emiraten. Indirect maakt het gebouw deel uit van de Burj al Khalifa. Dit is tot nu toe het hoogste gebouw ter wereld. In het winkelcentrum vind je maar liefst 1.200 verschillende winkels. De parkeerplaats biedt plaats voor maar liefst 14.000 auto’s. Naast de winkels kun je er ook terecht voor bioscopen, een aquarium ( grootste ter wereld) en een bowlingbaan.

Emirates Towers

De Emirates Towers zijn twee enorme torens van 355 en 309 meter hoog. Het is ontzettend indrukwekkend om te zien en ook de omgeving hier is mooi. Je kunt er diverse leuke parken en watervallen bekijken.

Dubai Museum

Het Dubai Museum is een belangrijk museum in het Al Fahidi Fort. Dit is het oudste gebouw van de stad. Als je meer wilt weten over de traditionele manier van leven, kun je dit museum bezoeken. Je vindt er onder andere plaatselijke oudheden en objecten.

Vervoer

Je kunt met Emirates vanaf Amsterdam binnen ongeveer zeven uur naar Dubai vliegen. Je komt aan op de internationale luchthaven van Dubai. Deze luchthaven is multifunctioneel, want er is ook een enorm treinstation aangelegd en tevens komen er ferry’s aan uit verschillende omringende landen, waaronder Irak en Iran. Als je aankomt in de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je kunt reizen met onder andere de metro, de bus en de taxi. Het is vrij lastig om de stad wandelend te verkennen. Er zijn namelijk vrij weinig voetpaden en dat maakt het lastig. De hop on/off bus is zeker een aanrader. Je komt dan langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dubai 

 

 

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com