Vakantie Dunedin Nieuw-Zeeland

geplaatst in: blog | 0

Dunedin is qua inwoneraantal de tweede stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Er wonen ruim 115.000 inwoners. De stad werd gesticht in 1848 door de Free Church of Scotland en tegenwoordig is het vooral een studentenstad. Ook voor toeristen is het een fraaie stad. Er staan namelijk imposante gebouwen en in het centrum heb je enkele mooie winkels en restaurants.

Klimaat

De stad heeft een zeeklimaat met zeer afwisselende temperaturen. Je kunt niet altijd rekenen op de zon en soms valt er een enorme regenbui. De gemiddelde temperatuur tijdens de zomermaanden is zo’n 22 graden Celsius en in de wintermaanden moet men genoegen nemen met 12 graden Celsius. In de winter daalt de temperatuur maar zelden tot onder het vriespunt.

Bezienswaardigheden in Dunedin Nieuw-Zeeland

Dunedin heeft een aantal leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De stad heeft een aantal imposante gebouwen, waaronder de First Church of Otago en de Dunedin railway station. Ook het Otago Settlers Museum is zeker een bezoekje waard.

Otago Settlers Museum

Het Otago Settlers Museum vertelt je meer over de tijd van de kolonisten van Otago. De eerste kolonisten kwamen aan en hebben leuke collecties achtergelaten. Deze zijn opgeslagen in dit museum. De collectie van het museum bestaat onder andere uit foto’s, gereedschap, meubels, voertuigen en kleding.

Railway station

Het Dunedin railway station is zonder twijfel één van de mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw werd geopend in 1906 en is gebouwd in een Vlaamse neorenaissance-stijl. Uiteraard kun je bij het railway station ook op de trein stappen en dan kom je langs verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder bruggen, tunnels en kleine rivieren. De reis duurt ongeveer vier uur, maar is de tijd zeker waard. Vooral in december wordt deze reis veelvuldig geboekt: de berm staat dan namelijk in bloei.

First Church of Otago

De First Church of Otago is een prachtige kerk op zo’n 100 meter van het centrum van de Nieuw-Zeelandse stad. Het werd ontworpen door Robert Lawson. De indrukwekkende kerk is 56 meter hoog en valt direct op. De binnenkant is ook erg mooi en het is dan ook leuk om te bekijken.

Studentenleven

De eerste universiteit van Nieuw-Zeeland werd gebouwd in Dunedin. Mede doordat er veel studenten in de stad wonen, zijn er ook veel verschillende bars. Het is een echte studentenstad geworden. Je kunt dus prima een aantal uurtjes doorzakken in de prachtige stad.

Vervoer

De meeste mensen die naar de stad reizen, kiezen ervoor om met de bus te reizen. De stad heeft een prima busnetwerk. Veel backpackers kiezen er ook voor om te liften. Over het algemeen wordt liften nooit aangeraden, maar in Nieuw-Zeeland is dit beste een goede optie. Uiteraard brengt het nog wel de nodige risico’s met zich mee. Lift bij voorkeur alleen overdag en stap nooit bij iemand in de auto die je niet helemaal vertrouwt. Reis alleen over grote wegen en geen louche landweggetjes. Uiteraard kun je ook gewoon zelf een auto huren. In de grotere steden kun je overal wel een auto huren.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Paparoa
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van