• Vakantie Fontvieille

Vakantie Fontvieille

geplaatst in: blog | 0

Fontvieille is een van de tien wijken in Monaco. Dit is een belangrijke wijk, want hier bevindt zich onder andere de jachthaven, een helihaven, het Stade Louis II en tot slot een aantal grote complexen waar mensen wonen. De wijk is zo’n 22 hectare groot en dat is iets meer dan 10% van heel Monaco. De wijk is populair onder toeristen en er wordt dan ook regelmatig een vakantie geboekt.

Klimaat

De wijk heeft een mediterraan klimaat, net als de rest van het kleine land. In de zomermaanden kan het heel af en toe regenen, maar over het algemeen is het lekker warm. De temperaturen lopen gemakkelijk op tot 27 graden Celsius. In de wintermaanden sneeuwt het nauwelijks. Heel af en toe heeft men hier echter wel met sneeuw te maken. Als er al sneeuw valt, is het vaak dezelfde dag ook weer verdwenen. Het weer is daarmee altijd wel goed. Zowel in de lente, zomer als herfst is het land een prima vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in Fontvieille

Alhoewel de wijk natuurlijk relatief klein is, zijn er verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Fontvieille zijn de markt van Condamine, het Automuseum van Monaco en de Jardin Exotique de Monaco.

Markt van Condamine

De markt van Condamine is een prachtige markt waar je veel verschillende producten kunt kopen. Je kunt er onder andere bloemen, groenten, fruit en kruiden kopen. Tevens kun je er verschillende souvenirs kopen en dat maakt het ook populair onder toeristen. De markt begint doordeweeks om 07.30 en om 09.30 op zaterdag. Tot 17.30 uur is de markt geopend. De vlooienmarkt heeft de naam ‘Les Puces de Fontvieille’ en is gelegen nabij de haven van de dwergstaat.

Automuseum van Monaco

Het Automuseum van Monaco is een aanrader voor iedere autoliefhebber. Het museum herbergt verschillende klassieke auto’s die ooit van de Koninklijke familie waren. De bekendste auto is de Rolls Royce.

Jardin Exotique de Monaco

De Jardin Exotique is een beroemde tuin waar meer dan 700 soorten cactussen groeien. De tuin bevindt zich niet alleen in Fontvieille, maar ook gedeeltelijk in de wijk Moneghetti. De tuin ontstond in 1933 en is zeker een aanrader tijdens je vakantie naar het land. Er zijn namelijk verschillende uitkijkplatforms waar je een prachtig uitzicht hebt over de cactussen.

Vervoer

Het land heeft geen eigen luchthaven, maar het nabijgelegen Nice heeft dat wel. Monaco is ongeveer 20 kilometer verwijderd van de Franse plaats. Vanuit zowel Amsterdam als Brussel vertrekken er regelmatig vluchten naar Nice. Vanuit Nice kun je gemakkelijk reizen naar de dwergstaat. Een kaartje met de bus kost 15 euro (enkele reis). Als je echt wilt kun je ook reizen met de helikopter. Dat is echter wel erg prijzig. Veel mensen reizen ook gewoon met de auto naar de dwergstaat. Je zult daarvoor de Autoroute du Soleil moeten volgen. Als je aankomt in Monaco kun je alles prima te voet bereiken. Als alternatief kun je ook een fiets huren en door het kleine staatje heen fietsen.

 

Pagina’s Monaco:

Fontvieille
Monte Carlo

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Monaco .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175dejongintra-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie