Vakantie Harare Zimbabwe

geplaatst in: blog | 0

Harare is de hoofdstad van Zimbabwe en is gelegen in het noordoosten van het Afrikaanse land. Het is de grootste stad van het land en het is tevens het economische en politieke centrum. De meeste handelswaren bestaan uit tabak, katoen, citrusvruchten en maïs. Tevens worden er chemicaliën, textiel en staal geproduceerd. In de stad bevindt zich ook de grootste universiteit van het land: de Universiteit van Zimbabwe. Veel toeristen bezoeken de stad vanwege de verschillende musea en de lokale markten.

Klimaat

De hoofdstad van Zimbabwe heeft een gematigd chinaklimaat, waarbij de temperaturen vrij constant zijn. Het gehele jaar door is het zo’n 24 tot 28 graden Celsius. Van mei tot en met augustus valt er nauwelijks regen. De regenperiode duurt van november tot en met maart. In de maanden april, september en oktober valt er ook regen, maar wel aanzienlijk minder.

Bezienswaardigheden in Harare

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder het Nationaal Archief van Zimbabwe, het Queen Victoria Museum, het MacGregor Geological Museum en de lokale markt.

MacGregor Geological Museum

Het MacGregor Geological Museum is gelegen bij het Maufe-gebouw, wat behoort tot het Ministerie van Bergbouw. Het museum herbergt een collectie van edelstenen en de geologie van het land. Het is zeker een interessant museum en zeker een aanrader tijdens je vakantie naar Zimbabwe.

Queen Victoria Museum

Het Queen Victoria Museum geeft je een goed beeld over de eerste inwoners van het Afrikaanse land. Hun levenswijze wordt geïllustreerd door middel van verschillende tekeningen. Je leert er tevens meer over de geschiedenis en hun leefwijze.

Lokale markt

De lokale markt is elke zondag geopend in het centrum van de stad. De markt is altijd ontzettend gezellig, met Afrikaanse muziek, straatverkopers, lokale inwoners, heerlijke traditioneel eten, sieraden en diverse souvenirs. Als je de échte Afrikaanse sfeer wilt proeven, moet je deze lokale markt absoluut bezoeken.

Nationaal Archief van Zimbabwe

Het Nationaal Archief van Zimbabwe ligt op ongeveer zes kilometer afstand van het centrum. Je leert hier meer over de geschiedenis van het Afrikaanse land. Er zijn onder andere nationale erfgoederen opgeslagen. Na een bezoekje aan het Nationaal Archief van Zimbabwe weet je hoe het land is opgebouwd en hoe het ontwikkelt is door de loop der jaren.

Vervoer

De beste manier om te reizen door het Afrikaanse land is met de auto. De binnenlandse vluchten van Air Zimbabwe zijn dan niet nodig en bovendien heb je alles zelf in de hand. De wegen zijn over het algemeen redelijk goed, maar hier en daar heb je nog wel zandweggetjes. Die zandweggetjes zorgen voor opwaaiend stof, waardoor je verminderd zicht hebt. Onderweg kom je van alles tegen en dat maakt het ook leuk om met de auto te reizen.

Als alternatief kiezen ook veel mensen voor de trein. Het Afrikaanse land heeft een prima treinnetwerk die je brengt naar de grotere Zimbabwaanse plaatsen. Reizen met de trein duurt over het algemeen wel langer dan als je met de auto reist. Het is raadzaam om je spullen goed in de gaten te houden als je met de trein reist.

Tot slot rijden er ook voldoende minibussen door het land. In principe kun je met de minibussen alle dorpen en steden van het land wel bereiken. De ritten duren vaak wel vrij lang ten opzichte van een huurauto, omdat minibussen vaker worden aangehouden door de lokale autoriteiten.

Pagina’s over Zimbabwe :

Bulawayo
Harare
Khami
Beste reistijd Safari trip
Rondreizen door Zimbabwe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zimbabwe .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van