blog
Vakantie Hyderabad India

Vakantie Hyderabad India

Leestijd 2 Minuten

Hyderabad is gelegen in het zuiden van India. De stad is vooral bekend vanwege haar geschiedenis en de cultuur. Door de jaren heen zijn er steeds meer (buitenlandse) IT-bedrijven gevestigd in de stad. Ook zijn er diverse belangrijke universiteiten gevestigd in deze stad. Hyderabad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie naar de stad.

Klimaat

De stad heeft een warm steppeklimaat.. Dat klimaat kenmerkt zich met warme temperaturen. In de zomermaanden is de temperatuur hoog en in de wintermaanden is de temperatuur vrij mild. Het regenseizoen valt in juni tot en met september. In de overige maanden regent het niet of nauwelijks.

Bezienswaardigheden in Hyderabad

De stad heeft verschillende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Charminar, het Fort van Golconda en het Salar Jung Museum.

Salur Jung Museum

Het Salur Jung Museum heeft een prachtige kunstcollectie met onder andere schilderijen, keramiek, kleden en klokken. Het museum heeft niet alleen een Indiase collectie, maar ook meubelen uit onder andere Europa, Noord-Amerika en verschillende Aziatische landen. Het Salur Jung Museum is één van de grootste musea van het land.

Fort van Golconda

Het Fort van Golconda ligt op ongeveer acht kilometer afstand van de stad. Dit is een oude ruïnestad die in de 11e eeuw werd gebouwd. In totaal bestaat het uit vier verschillende forten die samen omringd worden door een enorme muur. Het is echt indrukwekkend om te zien en is zeker een aanrader. Vanaf het centrum is het ongeveer 20 minuten reizen met de bus.

De Charminar

De Charminar is een monument die werd gebouw in 1591. Het gebouw heeft vier grote torens en werd gebouwd ter ere van de vrouw van Qutb Shabi. Je kunt de torens beklimmen en vanuit de torens heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Winkelen in Hyderabad

Als je wilt winkelen, zit je zeker goed in deze stad. De stad heeft namelijk ontzettend veel verschillende winkelmogelijkheden. Twee populaire winkelcentra zijn Inorbit Mall en GVK One Mall. Er zitten veel merkwinkels gevestigd in beide winkelcentra en tevens kun je genieten van veel eetgelegenheden. Beide winkelcentra zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Vervoer

Je kunt vanaf Amsterdam naar Hyderabad vliegen. Helaas zijn er (nog) geen rechtstreekse vluchten naar de Indiase plaats, maar je kunt er wel komen met één tussenstop. Je kunt tickets al boeken vanaf slechts € 450 (retour). Als je eenmaal aankomt op het vliegveld kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad reizen. Je kunt ervoor kiezen om met de bus naar het centrum te reizen, maar een taxi is ook mogelijk. Er zijn speciale taxistandplaatsen waar taxi’s staan. Men rijdt over het algemeen op de meter, maar het is ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken. Het is raadzaam om gewoon de meter aan te zetten, omdat je anders vaak duurder uit bent.

Pagina’s over India:

Rondreizen door India
Bangalore
New Delhi
Hyderabad
5 wonderschone highlights van India
Boek een vakantie naar India

Vergelijk hier direct alle reizen naar India

 

0
Goedkoperondreis.com