blog
Vakantie India

Vakantie India

Leestijd 2 Minuten

Boek een Vakantie India en bezoek Bombay

Bombay, ook wel bekend als Mombai, is gelegen in het westen van India. De stad is gevestigd op het eiland Salsette, wat aan de Arabische Zee ligt. Bombay is de grootste stad van India en heeft een zeer modern centrum. Er staan veel wolkenkrabbers en de stad is het commerciële hart van het land. De stad heeft dan ook veel leuke bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken. De stad heeft wel veel sloppenwijken die tussen de wolkenkrabbers staan. Het verschil tussen arm en rijk is enorm.

Klimaat

De stad heeft een tropisch moessonklimaat. De luchtvochtigheid is daarmee erg hoog en het kan daarmee zeer vochtig aanvoelen in de stad. Vanaf maart wordt het erg warm in de stad en de beste reistijd is daarom ook in de maanden december en januari. Er valt dan weinig regen en het is minder warm dan in de overige maanden. Het regenseizoen is van juni tot en met september.

Bezienswaardigheden in Bombay

Het is een zeer grote stad en het beschikt ook over veel bezienswaardigheden. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de Crawford Market, Elephanta Island, Prince of Wales Museum en de Poort van India.

Poort van India

De Poort van India is een prachtige triomfboog uit 1911 en staat aan zee. De bouw van de triomfboog begon in 1911 toen de Britse koningin Mary en koning George V. op bezoek kwamen in het Aziatische land. 13 Jaar later werd de triomfboog in zijn geheel afgerond. Toen de laatste Britse soldaten het land verlieten in 1948 liep men symbolisch onder de poort door.

Prince of Wales Museum

Het Prince of Wales Museum biedt een verzameling van Indiase kunst en archeologische objecten. Het museum is vooral bekend geworden vanwege haar prachtige architectuur: het heeft namelijk een mengeling van islamitische en Britse bouwstijlen. Het gebouw werd in eerste instantie gebouwd als militair ziekenhuis.

Elephanta Island

Het Elephanta Island is een klein eiland vlak voor de kust van Bombay. Het is vanaf de Poort van India ongeveer een uurtje varen met de boot. Op het eiland kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder verschillende hindoetempels en grotten.

Crawford Market

Eén van de grootste markten van het land vind je in Bombay. De Crawford Market is een grote markt met allerlei soorten fruit, groenten en specerijen. Je kunt hier geen souvenirs kopen. Als je dat wilt kopen kun je beter naar de markt Chor Bazar gaan.

Vervoer

Alhoewel je in New Delhi geen taxi aan kunt houden op straat, kan dit in Bombay wel. Men is ook verplicht om op de meter te rijden in deze stad. Zij kunnen wel een extra tarief vragen als je bagage meeneemt. Ook in de avond zijn de tarieven anders en tolwegen dien je als passagier te betalen. Als alternatief kun je ook met de bus of ondergrondse trein reizen.

Bombay heeft geen metrosysteem. De bussen zijn erg goedkoop voor Europese begrippen: je betaalt slechts 15 eurocent voor een standaard ritje. Bussen rijden vrijwel overal heen: naar het centrum en naar de buitenwijken. Omdat het zo goedkoop is, zitten de bussen vaak ook erg vol. Het is raadzaam om in een bus te stappen die beschikt over airconditioning.
Pagina’s over India:

Rondreizen door India
Bangalore
New Delhi
Hyderabad
5 wonderschone highlights van India
Boek een vakantie naar India

Vergelijk hier direct alle reizen naar India

 

0
Goedkoperondreis.com