blog
Vakantie Invercargill Nieuw-Zeeland

Vakantie Invercargill Nieuw-Zeeland

Leestijd 3 Minuten

Invercargill is de meest zuidwestelijke stad van Nieuw-Zeeland en is zelfs één van de meest zuidelijke steden ter wereld. Er wonen zo’n 50.000 inwoners in de stad, waaronder veel studenten. Je kunt namelijk gratis studeren aan de Southern Institute of Technology. Een grappig feit is dat het zuidelijkste Burger King-filiaal ter wereld gevestigd is in deze stad. Ook het zuidelijkste racecircuit, Teretonga Park, is hier gevestigd.

Klimaat

De stad heeft een zeeklimaat, waardoor het weer altijd onvoorspelbaar is. Het kan zomaar ineens flink stormen in de stad. De drukste reismaanden in de stad zijn december tot en met februari (zomer) en mei tot en met augustus (winter). Als je in rust wilt genieten van de stad kun je het beste reizen in de maanden februari, maart, oktober of november. De temperaturen zijn dan over het algemeen goed en het is doorgaans ook goedkoper omdat deze maanden onder het laagseizoen vallen.

Bezienswaardigheden in Invercargill

Invercargill heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Water Tower, het Southland Museum en het Fiordland National Park.

Fiordland National Park

Fiordland National Park is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland en werd opgericht in 1952. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf Invercargill. De natuur is prachtig: er staan grote bergen van ruim 2.000 meter hoog, diverse fjorden en het regenwoud is mooi om te zien. Vlak voor de kust liggen ook enkele populaire eilanden, waaronder het Resolution Island en het Secretary Island. Er wonen tot slot nog allerlei dieren, waaronder zeehonden, talloze vogels en dolfijnen.

Southland Museum

Het Southland Museum is een veelzijdig museum dat is gelegen aan de rand van Queens Park. Je leert er meer over de maori geschiedenis en over het ontstaan van het eiland. In de omgeving leven ook een aantal wilde dieren, waaronder de tuatara (brughagedis).

Water Tower

De Water Tower is een iconische watertoren die direct opvalt in de stad. De toren werd in 1989 gebouwd en is ontworpen door William Sharp. De elegante koepel op de toren valt erg op en ook het metselwerk aan de zijkant is prachtig gemaakt. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Waipapa Point Lighthouse

Het Waipapa Point Lighthouse is één van de laatste houten vuurtorens in Nieuw-Zeeland. Veel mensen brengen een bezoekje aan vuurtoren vanwege het prachtige uitzicht. Er is voldoende parkeergelegenheid, toiletgebouwen en je kunt er ook lekker picknicken.

Vervoer

De meeste mensen reizen met de auto naar Invercargill. Het is echter ook mogelijk om met de trein naar de stad te reizen. Er is namelijk een treinverbinding tussen Christchurch en Dunedin en die loopt langs de oostkust. Uiteraard kun je de stad ook bereiken met het vliegtuig. Vanaf Invercargill Airport gaan er dagelijks vluchten naar onder andere Christchurch en Wellington. Als je in de stad aankomt kun je gebruikmaken van busvervoer. Er rijden voldoende bussen. Ook de tram en de taxi zijn populaire vervoersmiddelen. Men werkt, net als in Nederland, met een OV-chipkaartsysteem.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!
Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

np

0